Nya rätter i mitt kök
Denna vecka har jag provat två nya rätter här hemma, eller i alla fal en. Den andra är en reviderad upplaga av köttfärslimpa. Simpelt som få. Fått tipset av en kompis och har testat det nu till middagen. Riktigt gott!
500g köttfärs
1 påse blåband Fransk löksoppa (eller motsvarande)
2 dl filmjölk
*Blanda ihop och forma en limpa i en ugnsform.
*In i ugnen 200° ca 30 minuter.
Det andra är Canneloni:
4 portioner
1 frp färska lasagneplattor (12 st)
pesto
2 dl cremefraiche
3-4 hg rökt skinka eller kassler i tärningar
2 mozzarellaostar
2 frp finkrossade/passerade tomater ev med vitlökssmak
150g riven ost
*Bred ett tunt lager pesto på varje lasagneplatta, fördela cremefraichen ovanpå.
*Tärna skinkan och lägg som en sträng längs ena kortsidan på plattorna.
*Skär mozzarellan i stavar och fördela ovnapå skinkan.
*Häll en frp tomater i botten på en ugnsform.
*Rulla ihop plattorna och lägg med skarven nedåt på tomatkrosset.
*Häll över den andra tomatförpackningen och toppa allt med riven ost.
*In i ugnen ca 200° i 30-40 minuter
Smarr smarr!!
*Häll den andra tomatförpackningen ovanpå.
500g köttfärs
1 påse blåband Fransk löksoppa (eller motsvarande)
2 dl filmjölk
*Blanda ihop och forma en limpa i en ugnsform.
*In i ugnen 200° ca 30 minuter.
Det andra är Canneloni:
4 portioner
1 frp färska lasagneplattor (12 st)
pesto
2 dl cremefraiche
3-4 hg rökt skinka eller kassler i tärningar
2 mozzarellaostar
2 frp finkrossade/passerade tomater ev med vitlökssmak
150g riven ost
*Bred ett tunt lager pesto på varje lasagneplatta, fördela cremefraichen ovanpå.
*Tärna skinkan och lägg som en sträng längs ena kortsidan på plattorna.
*Skär mozzarellan i stavar och fördela ovnapå skinkan.
*Häll en frp tomater i botten på en ugnsform.
*Rulla ihop plattorna och lägg med skarven nedåt på tomatkrosset.
*Häll över den andra tomatförpackningen och toppa allt med riven ost.
*In i ugnen ca 200° i 30-40 minuter
Smarr smarr!!
*Häll den andra tomatförpackningen ovanpå.
Kommentarer
Postat av: Mamma
Ditt första recept visade det sig att jag provat för många år sen fast i lergryta.Mums,mums.Men varför ska man hälla över den andra förpackningen tomater i ditt andra recept två gånger? Tomaterna är ju redan slut.=)
Postat av: Helena
Jadu det kan man fråga sig... Texten försvann när jag skrev, men tydligen kom den fram igen=)
Postat av: linnea
tack! jaa, de är många som fyller...
Postat av: elin
Har idag testat köttfärslimpan du skriver om och den var väl värd att rekommendera!
Trackback