Förresten

Jag fick en kommentar (en muntlig sådan) i fredags när vi var på middag. Denne person, som inte själv är en bloggare, menade på att det var för dålig aktivitet i min blogg och att om man nu hade en var man tvungen att underhålla den...
Såå... har jag inte varit duktig nu va? Men då kan man ju fråga sig var läsarna håller hus istället?!?

En dag i maj

Ikväll när jag var ute och vattnade kom jag att tänka på den där dagen i maj. Anja och hennes mormor hade varit ute på promenad med rullen, det var soligt och varmt och de mormorn var ganska slut när de kom på uppfarten. Det var förresten lördagen innan Mors dag... Hur som helst hängde det en stor rosa Sufinia på handtäget på rullstolen, se de hade varit och handlat morsdagspresent till sin mamma/dotter. Jag blev förstås glad, men det var med lite ångset jag tog emot den då den följdes med orden:
- Nu tar du hand om den där för den var Dyr!
Shit pommes frites, hur ska det gå, tänkte jag. Jag som allt som oftast glömmer att vattna mina blomster och den här skulle till och med ansas ofta för att var fin. Plocka bort alla vissna blommor efterhand alltså. Jaja, får väl prova i alla fall. Mamma hade redan tänkt ut en bra plats åt den där den kunde hänga, men än var det för tidigt att hänga ut den, så den fick bo i hallen om nätterna och stå utanför dörren på dagarna ett tag först. Var väl lite si och så med vattningen till en början men kan ni tänka er? Jag tror jag har lyckats.... Eller vad tycks?



Såna här dagar älskar jag!

Fick sova hela natten till att börja med. Stefan och Anja invigde det nya sovrummet i vår svala källare.
På förmiddagen städade vi hela huset, plockade dammsög skurade och städade båda toaletterna. Skönt att ha ddet gjort innan det blev alldeles för varmt. Hade tänkt kliva upp kl 6 för att börja, men någon (läs Helena) stängde av väckarklockan och somnade om. Så vi sov till efter åtta....
Vidare åkte vi till svärisarna där även S´s kusin med sambo var och där satt vi i skuggan av en rönn i 4 timmar! Ingen av oss ville flytta på sig eller ens prova att göra något, förutom att karlarna bar ner ett badkar i källaren på en kvart. Alldeles lagomt varmt där i skuggan.
Avslutade sedan dagen med att bli bjuden på middag hos mamma och pappa. Grillad kycklingfilé och balsampotatis. Vet egentligen inte vad det heter men goda blir dom, ungspärerna med balsamvinäger, olivolja, flytande honung och flingsalt. När dom är klara klipper man över rikligt med gräslök över och blandar runt. Mums!

Och nu sitter jag här, med min bästa vän, på balkongen. Stefan är och fiskar...

En kall dusch hade varit trevligt

om man efteråt kunde njuta av svalkan och känslan av att Spanien-brännan sitter kvar på huden.
Nu kan jag inte njuta av något av det för efter denna kalla (20°) dusch har jag betydligt mindre hud kvar på kroppen och är redan lika varm som innan jag satte igång vattnet...

Idag måste Hammarstrand ha slagit värmerekord för denna sommar. Har ingen direkt temp, men minst 30 måste det ha varit. Max-tempen på balkongtermometern stannade på 43,9 men då ligger ju solen på en hel del. Har varit jobbigt för Anja idag. Hon gillar värmen så länge hon ligger i plaskpoolen ute på gården, de där stannar det.
Tänk om det kunde finnas en medelväg nån gång?! Typ 22-23 grader, något enstaka moln som solen kunde gömma sig bakom ibland och en glass som inte har hunnit smälta innan man kommer hem med den från affären.  En temperatur som man härdar ut att göra något i, som liggen mellan stekhett och 10° regn/blåst.

Igår var det nästan lika varmt. Jag och Anja var mest inne hela dagen innan vi åkte till stan på "kusinträff". Dessa tu hade under dagen, tillsammans med sina respektive, sina päron och sin äldsta kusin (som i detta fall även är min bror) gått en 18-håls-runda på Gäralauslägda i Krokom. Idioti!! Gissa om det gick åt några öl för att kyla ner dem efteråt. Hursomhelst var det en trevlig kväll med gott grillat, öl och blåbärspaj. Och en massa skratt!!! Tack för det. Så länge jag slipper golfrundan kommer vi gärna igen nästa år...

Nu blir det till att avsluta kvällen med en kall cider på balkongen, för nu har solen försvunnit därifrån!

Var är sommaren?

Det är slutet på juli nu och har inte varit riktigt varmt sedan första veckan i juni va? Eller har jag missat en dag här eller där kanske....
Blir ju aldrig någe badvärder om det fortsätter så här.  Trist!
Nu har ju vi fått en stor dos med sol ändå, men inte är det samma sak som den svenska sommaren. Att packa kylbagen med fika, ta med en filt och åka till nån sjö och svalka sig lite. Nejdå, det får vi nog bara drömma om.  Nu börjar i och för sig solen att kika fram, för de har ju trots allt lovat finväder idag. Men nån STORM har jag inte hört talas om!!! Man blåser ju bort om man vistas utomhus. Men svensk som man är, är man ju aldrig nöjd heller!


Så har man gjort det igen!

Åkt plingplongtaxi med älskade lilla fröken till sjukan... Det är inte roligt, men tänka sig att man vänjer sig vid allt!
Numer agerar man lung som en filbunke, går inte alls att jämföra med första gångerna då man var ett nervvrak.
Återigen var det segslem som gjorde att hon inte fick den luft hon behövde, men efter ett antal ventolininhalationer och 10 timmar senare är vi på hemmaplan igen. Får fortsätta inhalera hemma, men hon är mycket bättre nu.
Tack och lov slapp vi helikoptern denna gång. Usch och fy säger jag bara om den, blir åksjuk bara jag tänker på den.
Fast att sitta bakåtvänd i en bil där man inte ser ut är inte så najs det heller. Blev lite yr i bollen måste jag erkänna.
Nästa gång får Stefan åka...

Så mycket skräp på så kort tid

Vi har de senaste dagarna rensat i källaren. Det var välbehövligt! Har försett loppisar häromkring med endel, men mest hälsar vi nog på Tommy på ÅVC.
Vi har alltså bott här i snart två år och tydligen har vi sparat på allt, speciellt trasiga galgar och vinterjackor. Det är skrämmande. Det brukar vanligen inte vara så lätt att få S att slänga nåt, för han härstammar nog från samlarfolket. Eller kanvarabraochha-folket. Men denna gång har han gått med på att göra sig av med mycket. Sånt som ändå bara läggs i en ny kartong och hittas på nytt om 10 år när förrådet ska städas igen... Fick honom tom att hiva en gammal skoteroverall som knappt hade något foder kvar samt hade hål i grenen, fastän den kunde vara bra att ha och meka i på vintern!! De ni...
Funderade (om än en väldigt kort sekund) på att ha loppis själva och kanske tjäna någon krona på vårt skräp, men som sagt, sköt bort den tanken väldigt snabbt. Fast skräp ska man väl inte heller kalla det, för mycket av det var ju fullt användbara grejor, men som vi inte längre vill använda.
Tex:
Skohylla
Cd-ställ
Ytterkrukor
Lampa
Matta
Textilier mm mm

Några prylar fick sig en plats på blocket också, det gamla skötbordet bl.a.

En rolig grej vi hittade i oredan var något jag saknat och skrivit om tidigare här i bloggen, nämligen flera vaser. Blomvaser som kommit i nedpackad form från S´s mormor och legat där i en skrubb. I alla fall 3 st som jag kan tänka mig att använda. Så nu tror jag inte att jag behöver önska mig vaser när jag fyller år ändå.


Ser att det var ett tag sedan jag skrev. Och inte har jag redogjort för resan till Spanien heller. Trodde ju i mitt stilla sinne att jag skulle blogga från telefonen där men det blev inte av.
Hade i alla fall en varm och skön vecka med bara sol och bad. Vi varierade mellan poolen och havet sär vi slängde oss i vågorna och bara njöt. Bjuder på några bilder här:
                             

RSS 2.0