Dagens bilder

Fick för mig att jag skulle ta några fina höstbilder idag när det var så fint väder.  Var till mormor och morfar och fikade och sedan frågade Stefan om vi (jag och Anja alltså) inte skulle ut och gå en sväng. Så....det var ju bara att göra det, fast jag måste ju säga att det var väldigt skönt.
Det här med foton började med att det på mormors altan stod en sån fin "rabattbukett" som jag skulle ta kort på. Det glömde jag men tog istället på morfars astrar:


en björk hade börjat släppa sina löv:


En rönnbärsklase i solljuset:


Det sista av blommorna i lådorna på balkongen:


Kvällshimlen efter att ett flygplan passerat:


och mina orkideer i vardagsrumsfönstret:


Blev inte så mycket till höstbilder, men övning ger färdighet. Och man kanske ska använda en kamera istället för telefonen...

Glömde

är ju dags för en Rabdido-vinsning igen. På tisdag kl 18.30. Intresserad av att komma? Hör av dig i så  fall. Fast, jag har ju inte ett hem som är tipptopp just nu. Väldigt långt därifrån skulle jag vilja säga så vi kommer måsta hålla till hemma hos mamma i vita huset bakom kiosken istället. Kanske måste meddela det till säljaren också, eller?!

Kräftskiva, viltlax och stadsbesök

Igår var vi bjuden på kräftskiva hos vänner i Östersund, hade varit jätteskoj då vi inte träffat några av dem på över ett år! Just nu passade det dock inte så bra för våran del (eftersom det är en bit att åka och man säkert hade blivit kvar över natten...) då det var massor att göra här hemma innan mattläggaren kommer på tisdag. Bla riva en vägg, sätta upp en ny och tömma sovrummet. Sedan var inte väggen ute färdigrappad och det var ju lite brådskande att få den klar också om vi ska hinna måla den. Och sist men inte minst ska Stefan hjälpa mormor och morfar att ta ner häcken som skiljer deras tomt från vår.Undrar om den verkligen är så dålig som dom säger, eller om det bara är för att kunna ha mer koll på oss;-)

Nu blev det då inte riktigt som jag tänkt mig för säg NÄR blir allt som man tänkt sig?
Det blev en stadsresa ändå igår för ni förstår, min kära mor hade lite svårt att hålla sig på benen i fredags (på jobbet...) och föll som en fura ned i asfalten. Detta gillades inte av hennes glasögon så det var bara att åka och skaffa nya. Så jag, Anja och Kullstakajsa följde med och plockade även upp syrran efter vägen. Anja ville ju träffa måstern. Ner på stan en sväng, sprang på Pia från gymnasiet som jag inte sett på måånga år, eller ja, det var väl hon som sprang på mig. Anja köpte vantar, jag en tunika och en jacka, åt lunch, var smakråd på bågar åt mamma och sedan åkte vi hem.
Väggen var i alla fall "nästan" klar när vi kom hem...

Hade tänkt äta chiliconcarne-rester till middag men i bilen på väg hem började kullstakajsa prata om lax. Åh, vad det skulle va gott med Viltlax!! Sagt och gjort, jag visste att jag kanske hade slut på timjan så jag for förbi hemma och kollade av innan jag åkte på affären för att inhandla lite mer lax, timjan, fond och lite annat smått och gott. Ilfart hem igen och började ställa i ordning. Men vart i h-vete är lingonsylten?!? Det har man ju alltid hemma...men inte just i dag då. Sneglade på burken med svartvinbärsmarmelad och bestämde mig för att få klar maten och inte åka för att införskaffa någon lingonsylt. Jag tog av marmeladen istälet och vet ni? Det gick precis lika bra det. Så jag fick min efterlängtade lax till slut. Stefan åt chili....

Nä nu är klockan 10 på söndag flrmiddag, kanske det är dags att hitta några kläder att ha på sig idag. Det är ju inte det lättaste eftersom vi numer har alla våra kläder nere på sängen  i gillestugan i väntan på nytt sovrum och nya garderober.

Klassfest och nyheter

I lördags gick den alltså av stapeln. Den efterlängade klassfesten, 10 år sedan 9:an. Nu är det ju så att jag inte springer på så väldans många fester, men det händer. Men den här var i särklass den roligaste jag varit på på vääldigt länge!
God mat, trevliga människor (jo visst fanns det en och annan knepig också, men det hoppas jag berodde på intagna drycker) lagomt med drycker för egen del och massor av skratt! 39 av 64 var det som dök upp och jag surrade mer eller mindre med de flesta. Jag och A dansade en hel del så fötterna var ömma i två dagar efteråt. Klockan var halv fyra på morgonen när vi stupade i säng efter ett par väldigt goda rostade mackor.... Tiden sedan nian har gått fort och det är nästan så jag hoppas att följande 10 år går minst lika fort så vi snart får gå på jubileumsfest igen!

Jag har länge funderat på hur mycket jag ska skriva om här på bloggen vad gäller min (vår) dotter. Men idag är jag så  
glad att jag måste.... Nej förresten, det ska jag inte. Inte mer än att vi träffat läkaren idag och fått, i vårt fall, glada nyheter. Andra kanske inte skulle säga så, men efter omständigheterna som råder är det positivt för vår del!
Vår tjej är UNIK!! Kan inte säga annat...

Tjingeling!!

Åh, vad jag älskar denna man...

....som just sa till mig:
- Om en fem-tio år, då ska Du få en jättefin tvättstuga av mig!

Tack för den säger jag bara! Fast visst vore det trevligt med en uppfräshning där med.
Fösrt på tur står dock hallen. Men vaddå tänker ni nu va, inte sant? Jo, hallen är klar. Eller var. Nu byggs den om igen. Men man kanske ska säga att det är förrådet som byggs om (som även det blev omgjort för 1,5 år sedan) En del av förrådet blir nu en del av hallen så om vi inte hade den knepigaste hallen tidigare så kommer vi definitivt ha det efter detta. För att inte tala om att vi komer ha en hiss i den!! Lilla tösabiten våran är inte längre så liten och hon blir tyngre och tyngre att kånka uppför trappen. Och hon lär ju inte bli lättare med åren så en hiss kommer förr eller senare bli nödvändigt. Och eftersom våra kroppar ska hålla länge till är det lika bra att ta det redan nu.
Denna hiss kommer att komma upp i vårat nuvarande sovrum. Hål i golvet och hela kitet liksom och när hissen är nere ska det tydligen se ut som ett golv uppe och då behövs det läggas matta på den. Nu finns ju förstås inte samma matta som ligger i rummet kvar, så det blir en helt ny. Och då känns det som att det är lika bra att tapetsera om det rummet också.
Hela apparaten innebär att vi kommer byta sovrum och klämma in oss i det nuvarande kontoret. Ja ni hör ju själva, det är ju inte det största rummet i kåken precis. Så då blir det till att riva garderobsväggen i sovrummet för att få ett par kvadrat till i kontoret. Och vad innebär det??? Jo, att både väggar och golv måste göras om därinne...

Vad tror ni, kommer vi bo på en byggarbetsplats kommande vinter också eller?
Efter detta kommer det bara vara kök och vardagsrum kvar att göra något åt innan det är dags at börja om på ny kula.
Är det verkligen så här det ska vara att bo i hus?


Förkyld

Anja är i Bispgården i helgen. Det är ju ganska skönt. Och för en gångs skull hade vi inte planerat in nån Österund- eller Sundsvallsresa. Eller jo, Stefan skulle på nån dragracingfinal idag vilken han har pratat om
hela sommaren. Han skulle bara inte missa den. Gissa vem som är hemma idag och murar vägg?
Jag jobbade igår, på hemvården. Lite extra kosing är ju alltid bra. Försöker jobba nån dag varje månad i alla fall så det kommer några extra kulor på kontot den 27:e. Men igår då kom då minsan nån filur med en snabbutbrytande-förkylningsbazooka och träffade mig mitt i prick förstås. Kände inte av nåt alls när jag gick i går morse, men efter ett par timmar hade jag så ont i halsen och hostade och kraxade. Det hade man väl klarat av, men lite senare vid lunchen när jag höll på somna sittande och frös som en gammal ja jag vet inte vad som är gammalt och fryser, men frossa hade jag i alla fall. Då tyckte mina arbetskamrater att jag inte skulle jobba nåt mer. Såm det blev bara halvdag. Gick hem och la mig istället och sov med kläderna på under täcket i 3 timmar...
Jag hatar att vara förkyld. Tur i oturen att Anja är borta så behöver jag inte tänka på hem iaf. Men i morgon ska hon vara hemma med mig hela dagen, så jag hoppas detta ger sig så hon inte blir smittad.


Host och krax på er alla!

Inget vidare husmoderlig idag

Bara en sån där helt vanlig dag med:
*4 maskiner tvätt nr 5 i nu
*handlat 2 matkassar=600:- attans vad det drar iväg...
*skickade guben på återvinningen då det sedan länge var överfullt under diskbänken
*bäddade rent i sängen våran då lilla fröket lyckades hosta ur sig lite väl mycket slem där i morse
*började dammsuga, men då Anja varit tussig och sov hela fm blev det bara hälften gjort. får ta resten i morgon
*bjöd hem mor, far och bror på tacos men insåg lite för sent att jag ju skulle bort till kl 18. Hann precis äta, mamma tog disken=)
*tog med vännen H till vännen T på ljusparty, mycket fint men också mycket dyrt, handlade lite värmeljus...

Ja, när jag radar upp det så här blev det ju endel i alla fall. Mycket för att vara jag, som allt som oftast hamnar vid den här burken fastän jag borde göra nytta.... Och se, idag hann jag med både och.

Och till sist, sis, ska försöka spara en skvätt cherrieberriesaft åt dig. Får gömma den bakom senapsflaskan så ser inte Steve den!!


Körsbärssaft

I vår trädgård finns både det ena och det andra i bär/fruktväg, bla plommon, körsbär och vinbär. Plommonträdet och körsbärsträdet har tydligen i alla år gett bra med skörd så även i år. Förra året hann fåglarna äta upp körsbären men i år verkar de ha fått tag på mat på annat håll för även de röda vinbären sitter kvar på sina grenar.
Googlade lite på recept av körsbär och hittade ett enkelt saftrecept (som om det finns svåra) som bara var på 1 liter är. En liten sats alltså men vad gör det när man ska prova för första gången.
Gick fort som attans att plocka en liter av de där allra mörkaste bären så när jag ändå höll på dubblade jag satsen.
Blev nästan 1,5 liter saft och den blev god också. Eller som Stefan sa:
- Riktigt god faktiskt. Du fick till och med den där knepiga eftersmaken som blir på hemkokesaft!
Hm...

Dokumentation:
             

Man är nog lite husmoderlig av sig ibland ändå, även om man mer inte är det...


Nyheter i gummans garderob

Har hört talas om att barn växer som ogräs under sommaren. Och kanske det stämmer på vår tjej med. Hux flux är alla byxben för korta och magen hennes putar ut ovanför linningen.
Henns mormor kommer snabbt till undsättning och har i dagarna levererat följande: (delvis som present då)
Brun/rosa regnställ
Det som finns där på första sidan



Perfekt till dagisstarten nästa vecka. Mjuka sköna plagg...
Sedan hörde jag ryktas om att moster hade inventerat höstens nyheter i Östersunds butiker så hon lär nog komma hem med en del hon med.
Tur det inte är Anjas föräldrar som skämmer bort i alla fall. Är väl snarare så att det är just hennes föräldrar som BLIR bortskämda å Anjas vägnar... Hm! Dagens i-landsproblematik!

Bakryck

Igår lämnade jag Anja för att sova hos mormor, ja, på mormorns begäran då och vad kom då inte lägligare än att jag fick ett plötsligt sug på att baka.
3 år har snart gått sedan vår lilla fröken efter mycket stök behagade kika fram och tänka sig vad tiden gått fort. Hon är ju snart ingen lilla fröken mer utan en stor tjej!
Hur som haver lär det ju dyka upp en och annan som vill uppvakta och då är det ju bra att ha frysen full. Så kl 19 igår kväll plockades det fram smör, socker, mjöl, choklad, jäst, ägg och mycket annat och hela 4 sorter fick jag till på några timmar. 
            

1: Mormorbullar Varför kavla och ävlas när man kan göra dessa som både går fort och är kladdfria?!?
2: Dumlekakor  Premiär för dessa i min frys, men goda blev dom.
3: Detta ska föreställa Chokolate chip cookies men ja, jag vet att de ser ut som hundlortar. Dessutom lyckades jag bränna två(!) plåtar...
4: Farmors kramforsare Har aldrig gjort denna heller tidigare, men farmor gjorde den alltid, fast med kokos på. Den var slut så det fick bli strössel istället. 

Min kära vän H, kom förbi mitt i gräddandet av chokladkakorna så jag vet inte jag om jag ska skylla på henne eller timern som knappt hördes när den ringde. Dåligt batteri typ... H tyckte även att jag skulle lägga upp kakorna fint på fat innan jag fotograferade dem, för så gör endel andra och det blir så fint. Aldrig i livet att jag skulle ställa till med en massa disk först för att sedan packa i lådor och stoppa i frysen. Nej nån måtta får det vara med stolligheter, nog med att man ställer sig och bakar en hel kväll!


Idag har jag, Stefan, Anja och mamma varit på utflykt. Vi skulle till Mannaminne i Nordingrå var det tänkt. Och jodå, visst hamnade vi där till sist. Men tack vare GPS:en Vera och hennes programmerare körde vi säker en timme på smala slingriga grusvägar mitt i skogen först. Men vad fan, vi tänkte att det här är nog säkert en bakväg, eftersom GPS har förmågan att leta fram den allra närmaste vägen till målet. Men när vi till sist blev ombedd av tant Vera att ta vänster upp på en kostig kände vi att detta är nog fel trots allt... Såg ju mer ut som en upptrampad stig uppöver en sandås eller nåt. 
Ställde in Vera på Nordingrå istället och körde efter skyltning sedan istället. Och den gamla hederliga kartan. 
Fram kom vi och hade picknick på parkeringen för vid det laget hade jag kunnat äta en hel ko. Mamma bad att få dela en med mig men jag var tveksam! Medhavda tunnbrödstutar med leverpastej och baguetter med tonfiskröra till kaffet gjorde susen och vi var nu redo för vad Mannaminne hade att erbjuda. Och jisses vad mycket det fanns att kika på... Allt du kan tänka dig mellan ett fullstort stridsflygplan, gamla spårvagnar och en fullstor mammut till uråldriga jordbruksredskap, dragspel till förbannelse och  en ungersk bondgård. Där fanns båtar av alla de slag, även en stor sådan, tåg från olika länder, gamla bilar och traktorer, nån kraftverksturbin. Ja, jag vet inte allt. Där på en bergssluttning hade denna konstnär Anders Åberg (tror jag han hette) byggt upp ett 50-tal byggnader som alla hade olika teman och ursprung. Nytt blandat med gammalt och här och var låg en hög med skrot som han väl ännu inte luskat ut vad han skulle göra med. Och tydligen bygger han bara mer och mer.  Allt detta till en kostnad av 40 riksdaler!!  Häftigt är allt jag har att säga...
Anja somnade som en stock tidigt och nu tror jag att jag ska göra detsamma!
Nattinatt
    

Mitt i ingenstans ligger en Thailänsk paviljong

Och det ingenstans ligger inte ens 3 mil bort. Man skulle kunna säga att jag bor i närheten av ingenstans.
Ingenstans har i och för sig ett namn, det kallas Utanede. Härligt namn på en by. Nästan lika roligt som att säga att man bor i Döviken eller varför inte Mordviken... Nä det var väl att ta i. Men för att än en gång sätta denna lilla by på kartan, förutom när Thailand valde att bygga ett minnestempel där;


var igår när det för andra året i rad fick besök av gänget Diggiloo.
Vi var givetvis där i år igen. Och det var lika bra i år igen. Om inte än bättre.... Kylbagen var packad med allt möjligt smått och gott och campingstolarna var med. Nu var ju en av dem iofs dyngsur efter att ha stått utom hus hos, ja det behöver vi inte gå in närmre på:-[ . Och givetvis var det min stol. Men med solsöverdrag, en handduk som svägerskan hade med sig och ett par gratisex av Aftonbladet gick det bra det med. Därefter följde 3,5 timmes show i toppklass! Skulle vilja nämna vad som var bäst, men det är stört omöjligt.
Vädret var väl inte det bästa, lite kyligt så långkalsongerna åkte på och fleecjackan likaså. Sittunderlag på stolen och en filt runt benen. Men det vägdes helst klart upp av dessa utomordetligt proffsiga framträdanden.
Jag, och många med mig, hoppas och tror att de återkommer även 2009. Som min morfar sagt:
-När kan man köpa biljetterna till nästa år?
Så, har ni inte sett det förr så är det dags nu. Det bjuds på något för alla! Klassiker, shlager, spex och ståupp.

RSS 2.0