Valborg, sista april, bål och raketer

Gratängen står färdig på spisen, doftar underbart. Creme brulée-byttorna står i kylen och ska bara brännas av med lite socker och garneras med bär strax innan förtäring. Kött, sallad och sås blir vi bjudna på dit vi ska. Jo, förresten, jag fick en massa vitlökssmör av syrran som blev kvar efter helgen så en sådan pyts tar jag nog med från frysen också.
I övrigt blir det en lugn kväll för våran del, fick nog efter helgen som var. Kanske de vi ska till vill ha nåt brusigt i glaset, men vi skålar nog i läskeblask. Vi har ju Anja i Bispgården så vi måste ju kunna hämta henne om det blir någe...
Dock har jag dammat av (ja, det är det minsta man kan säga) några sällskapsspel nere i källaren som vi tänkte ta med. Bosse Bildoktor, Retro och Rappa Kalja....få se vilket av dem jag ska slå de andra i ;-)

Ha nu en trevlig kväll, elda med måtta i blåsten och skjut raketerna uppåt och inte in i grannens garage!!

Middagen idag

Förresten... blidde varmkov och mos till Anja och hennes far. Själv åt jag varmkorv och de där underbara ugnsbakade rödbetorna med smör, salt och pinjenötter på. Inte så gott ihop kanske men var för sig går det alldeles utmärkt!!

Nattligt SMS

Trött och sliten efter helgens bravader gick jag i söndagskväll och la mig tidigt. Anja sussade gott vid min sida och till det ljudet är det inte svårt att somna (då är det värre om hon gnisslar tänder).
Stefan var fortfarande uppe, eller om han låg och läste kanske, när jag vaknar med ett ryck och får för mig att jag inte ställt larmet till i går morse.
Vänder mig om i sängen, vilket min käre sambo brukar likna vid en flodhäst eller tornado som far fram, går i alla fall inte sova när jag vänder mig helt om i sängen... Jaja, jag vänder mig i alla fall om och fumlar fram telefonen som hamnat mellan oss bland täcken och kuddar.  Börjar ställa larmet, varvid Stefan skrattar och undrar vem jag ska skicka sms till vid den tiden på dygnet. Hmrar väl nåt till svar och somnar om. Har ingen aning om huruvida jag fick nåt larm ställt eller ej med upp kom jag igår morse i alla fall.
När S kommer hem från jobbet igår frågar han helt lugnt:.
- Fått nåt svar på sms:et än?
Måste erkänna att det snabbt som attans snurrade ett varv innanför pannbenet innan jag kopplade vad han menade. Tog fram telefonen och kollade bland utkast..mycket riktigt har jag provat att skicka ett tomt sms till 0# kl 23.21 på söndag kväll. Tokigt kan det bli när man inte har huvet med sig!!!


Middagsbilder

Detta blev vårt substitut till söndasgssteken igår:
image46
Risgrynsgröt på korv med kanel och mjölk!! Smarr!!


Idag blev det fortsättning på "skolmatsedeln" med potatisbullar...bacon, keso och lingonsylt.
image47

Så, vad tycker ni? Ska vi fortsätta veckan med köttsoppa, kroppkakor och blodpudding eller?
Skulle ju ha haft lite grönsaker till också och jag hade satt igång en kastrull på spisen, men di var segkokta di där rödbetorna. Köpte nämligen små fina betor på ica idag och det är ju så gott med nykokta rackare med lite salt och smör på....Åh, längtar tills de är klara!!

Dagen efter

Fest igår. Syrrans 30-årspartaj. Minns inte när jag hade så skoj senast.... Höll igång till fram emot 2 inatt och somnade så fort jag kom hem. Däremot vaknade lilla fröken, pigg och utvilad klockan halv sju i morse. Jag och S var allt annat än pigga och utvilade då kan jag säga. Men det var det värt. Som S sa:
- Hur kan folk hålla på så här helg efter helg?
Nä, det övergår mitt förstånd med. Hela dagen idag har man ju gått omkring som en zombie känns det som. Nog för att jag hållt igång mest hela tiden, men visst är man rätt mör i kroppen. Har varit och hjälpt syrran städa ur lokalen sedan igår och även hunnit med ett kalas för S´s systerdotter på eftermiddagen. Men när vi kom hem därifrån åkte mysbyxorna på och nu ska jag bara slöa resten av dagen. Kanske äta lite, tror det blir en gröt lite senare. Var in på grillen på eftermidagen och köpte oss lite bukfylla. Gott!!

Å nu har guben somnat på soffan, snacka om att det ser skönt ut....

Mors!!


Pajad paj

Tänk vad energin och lusten som finns inom en ibland kan försvinna som en raket en nyårsnatt.
Här har jag under eftermiddagen byggt upp nån sorts mat-stök-poapå-glädje och provgjorde minipajerna till helgens bravader. För det första var det inte så enkelt som jag först trodde. Definitivt inte lika fort gjort. Sedan glömde jag lull-lullet (läs kryddgröna) och fick montera av och montera ihop dem igen. Väl på plåten inser jag att de billliga aluminiumformarna jag använde inte höll tätt, så äggstanningen rann ut i botten på endel. På med en extra form... Sådär, efter många om och men stod plåten i ugnen och oj vad det började lukta gott!! Perfa, tänkte jag. Tills jag skulle proväta en. Fanstyget gick ju inte att få ur formen!!! Ahrgh!!!
Detta resulterar nu i att jag måste hitta på nån ny variant av samma ingredienser och det blir inte det lättaste. Min idé som från början var SÅ bra!! Attans! All energi jag en gång hade är nu puts väck. Jag kommer itne göra ett handtag till ikväll.
Fast jag har tvätt att hänga. Disk att plocka ur maskinen. Disk att plocka I maskinen. En stor posthög att sortera. Och för att inte tala om snabeldraken som återigen vill ut och rastas. Men jag har i alla fall bara de tre större, nej visst ja, fyra (köpte ju en till i Sundsvall) stora blommor kvar att plantera om. Om jag nu måste välja att göra nåt av allt detta nu så blir det troligtvis det sistnämnda, för det håller jag till med ute i solen på balkongen!

Helt jävla otroligt

Grey´s har uppeåll nästa vecka igen!!!  Suck Pust Stön

Fräcka flickor får tidig kväll

eller vad det nu heter. Är totalt slut i knoppen efter två dagars "korvstoppning" (även kallat förflyttningsteknik-utbildning) så nu ska jag bara göra i ordning Anja och krypa till kojs. Och givetvis vänta in ett efterlängtat Grey´s!!!


Sitter och lirar gura

Tar det lugnt i soffan med Guitar Hero 3 och klassar ut S totalt;-)  Har lånats A´s spel och shit vad kul det är. Man blir liksom barn på nytt och den lilla speldjävulen kommer fram i en. Just nu är det S som, klinkar lite och även om det är trist att sitta bredvid måste han ju få en chans... Fast han gnäller mest på att fingrarna låser sig... Ooops! Dålig bortförklaring tycker jag. Det sägs att vädurar är tävlingsmänniskor och det är kanske därför jag och S inte ska tävla med varandra, vi är ju vädurar båda två.

Mina stackars blommor har fått sig lite ny jord idag och det ska bli spännande att se vad de tycker om det. Mina växter är inte direkt bortskämda med vatten och näring, brukar bli sisådär en gång i månaden max som de får en skvätt. Och omplanterade har de inte blivit på flera år. De lär väl ge igen nu genom att växa som bara den och kräva ÄNNU mer av mig. Oj oj oj! Risk för att jag måste bättra mig lite.
Egentligen ljuger jag om jag säger att mina blommor fått ny jord. Eller ja, de har de ju......endel i alla fall. 1 stor och 8 små och det är minst lika många kvar.

Nä, nu måste jag ta över om inte bandet ska slängas av scenen!

Men du är bra på nåt annat darling! Man kan inte vara bäst på allt! Puss


Shopping Birsta

Vad är bättre än en heldags shopping (i Birsta) med en vän och dessutom utan karlar?!? Nä, tänkte väl det.... ni vet inte.
Drog iväg vid halv nio och var inte hemma förrän halv sju. Och vet ni vad som tog mest tid av allt? Jo BAUHAUS!!! Vilket gigantiskt mecka för hemmafixare...jag blev ett antal hundralappar fattigare bara på nya krukväxter och en och annan ytterkruka. Nu åker de där förvuxna stygga grågröna plantorna ut och nya fräscha får istället pryda dess plats. Köpte till och med en till orkidé, få se om jag lyckas klara av den eller inte.
Kollade in nytt golv till gillestugan också och "köpte" med mig ett par provlappar hem. De har så man får lämna en deponi på 15 riksdaler på proverna och så får man tillbaka dem om man lämnar in dem nästa gång man kommer. Smart.... De två jag valt att ta med mig hem gick tyvärr inte hem hos herrn. Jag vill ha ett mörkt trä(click)golv, men jag får inget medhåll. Tänk vad snyggt det skulle bli till vitmålad trävägg och ljusa tapeter.... Men jag får väl tänka om, något som verkar bli snarare en regel än undantag. Någon har visserligen LOVAT mig att jag skulle få bestämma i det här rummet, men det tycks ha glömts bort:-(  Felet jag gör är väl att måla upp en bild inom mig hur jag vill att det ska se ut när det är klart och sedan kan jag för mitt liv inte förstå varför inte omgivningen fattar hur jag menar. 
Kan nån kanske berätta vad som kommer vara på modet i färgväg om sisådär 4-5 år? S vill ha blått eller terrakotta (ja, inte i gillestugan kanske men i nästa projekt) och det tycker jag är helt ute. Latte-perioden är väl så gott som förbi. Och snart är väl den vita tiden ute den med. Och vitt kommer jag ändå inte få igenom, inte här uppe i alla fall....Så, vad kommer sedan? Rött, gult, eller kanske svart?!?
Stora bekymmer!!

Jag kom i alla fall hem med tre par skor och nya vardagsbestick idag. Och vem blir inte glad av att ha teskedar i kökslådan igen? De har ju av nån konstig anledning en förmåga till att få ben dessa små... Men nu finns där 12 lika av varje i låddan, så varsågoda att komma och proväta=)

En vän från förr

Okej det där kanske lät lite väl...."från förr" Ja, 10 år i alla fall. Det går långt mellan gångerna vi ses, men det händer i alla fall en gång om år. Alltid lika trevligt. Och alltid lika hastigt och lustigt.
Sent igårkväll, när jag hade somnat, plingade det till i telefonen bredvid mej.
- Hej! Har du tid med en fika i morgon? Tänkte komma till Hammarn en sväng....
Självklart hade jag det. Jag tog med Anja på promenad ner på byn, shoppade en present till en nära vän som fyller år idag och hann med en sväng in på den lokala skoaffären för att kolla läget. Är i stort behov av ett (eller flera) par vårskor. Just nu är det grova promenadskor eller gympadojor att välja mellan. Mina kära "mockaloafers" som vid den här tiden brukar komma fram, fick tyvärr lämna detta jordelivet och vandra vidare nu i höstas. De hade då haft ett långt liv och var väl värd att ta nästa steg i livet.... Saknar er båda!!

Tillbaka till vännen som kom på besök. Trots att vi ses så sällan, är det som om det var förra veckan eller nåt. Den där timmen på fiket svischade förbi på ett kick, men tyvärr hade jag inte möjlighet att stanna längre då jag skulle till H på kalas också.

Testade en kul grej ikväll också. Var till svärisarna en stund ikväll och sonen i huset hade skaffat sig Guitar Hero3. Fy f-n vad kul det var! Måste låna när grabben åker till stan på måndag för att tillbringa veckan på skolan. Hehe!!

Tack och hej leverpastej!! (Bert fjärt va?!)

Fredagsmiddag

Det var länge sedan nu som vi lagade gott och satt ner i lugn och ro tillsammans och åt. Men ikväll skulle det bli av.
På menyn stod det potatisgratäng, marinerad fläskfilé, ädelostpepparsås och sallad. Till det öppnade jag en flaska vin och började smutta på redan medan jag lagade mat. S gick här och vankade och undrade när maten var klar, Han var ju vrålhungrig... -Tja, om en halvtimme trodde jag nog. Men ack så fel jag hade.  Har aldrig varit med om att fläskfilé varit så seggrillad.  I grillpanna alltså. Nej vet ni det tog nog en och en halv timme innan det var klar, så innan vi hann sätta oss till bords hann vi å främmande.... Dock satte vi oss till bords en stund och ventilerade det viktigaste. Men sedan blev det fika i vardagsrummet...

Har mest varit kaffe idag... Fika på brödbiten med hemvården på fm. Åt en rejäl macka då så hoppade lunchen. Kaffe med I efter "lunch", kaffe med mamma och H på em, middag vilken inte var alltför mager åsså lite kaffe på det. Kan ni gissa vad magen sa?!?

Läser i tidningen "Anders Eklund hotad till livet" Varför stanna vid hot tänker jag då?!? Nä, som H sa: Han borde kastreras vaken och sen tas ihjäl.... Men han lär väl bara genomgå en rättspsykiatrisk undersökning där man ser att mannen är psykiskt sjuk. NÄHÄ!! Och i och med detta kortas väl straffet ned. Åh jag blir så arg!!!

Nä, nu börjar tv-kvällen! UTAN hockey.
1: Så ska det låta
2: Var fan är mitt band?
3: Berg flyttar in

Perfekt...

Mina åsikter ang tv-utbud lyder

Alla människor har olika smak vad gäller tv-program. Jag tex gillar serier, reality, dokumentärer och underhållning. Inte fakta, inte bygga bilar (konstruktioner, byggnader mm mm) och definitivt inte sporten. Jag gillar framförallt Grey´s anatomy.
Det finns rena dokumentärkanaler, rena faktakanaler, rena underhållningskanaler, ja ni fattar... Vill man se fakta, ja då får man abbonera på en sådan kanal. Givetvis måste det få vara blandat med inslag av litet av varje i vissa kanaler, det fattar jag.
Men, varför i hela fridens namn skuffa undan en massa program, vecka efter vecka för att visa en massa hockey. Vill man se dessa matcher får man väl ha en sportkanal!!! Jag vill inte se dem...jag vill se mina vanliga program. Matchernas viktigaste delar kan man klippa ihop i efterhand i tv-sporten, vill man se hela matcher får man som sagt skaffa en sportkanal.

Just nu skulle det ha varit 5 minuter kvar till Grey´s.... Men för andra veckan i rad är det inställt för att ge plats till en drös svettiga pojkar jagandes en puck fram och tillbaka på isen=(

BLÄ!


Tvätt tvätt tvätt

Var kommer alla smutsiga kläder ifrån? Eller, var kommer all smuts ifrån? Jag som tvättar i stort sett varje dag, men ändå hinns det inte undan. Nej, idag har jag fixat 4 maskiner, men nog finns det minst lika mycket kvar. Men det är klart, vi har ju varit borta en vecka så då blir det ju endel, åsså en omgång sängkläder. För att inte tala om Anjas all kräktvätt...handdukar, lakan och massor av kläder. Nu ska ni inte tro hon är magsjuk, hon bara är så ändå. Så fort hennes allmäntillstånd är rubbat på ett eller annat vis, blir magen i olag på henne. Jobbigt!
För mig som är hemma om dagarna borde ju tvätten vara det minsta problemet. Visst, men inte f-n blir det roligare för det.... Fast idag hängde jag en maskin ute på strecket...mmmm vad det kommer lukta gott i morgon när jag förhoppningsvis kan ta in det och vika in i linneskåpet.
Tänk att första tvätten man hänger ute luktar så gott?!? Det är ju liksom bara uteluft, den bör man ju kunna känna bara av att gå ut, men nej, det är något speciellt med utetorkad tvätt. Eller?

För att kompensera all denna tråkiga tvätt tänker jag dela med mig av lite blomster.... Så fina...

De här hade mamma köpt tills vi kom hem från sjukhuset, kola in färgen. Jättefina ljuslila rosor:

             


Och de här inklusive vasen (nån som hade läst min blogg ang problemet vid födelsedagar...) kom en vän med på eftermiddagen idag. Tack så mycket!!

      

Go mat!

Blidde det...
Kycklingfilé i bitar i mariad av olja, soya, sweet chilisås, fisksås, balsamvinäger tror jag det var. In i ugnen på 225°
Under tiden wokade jag en påse wokgrönsaker och hällde på en burk Ms Cheng´s färdiga grytbas. Mild, räcker för våran del. Och en burk hoisinsås...
Kokade en frp risnudlar och hällde i grönsakerna plus lite av vattnet.
Serverade med sallad och kycklingen till. Smarr smarr tyckte mina smaklökar, S´s var väl sådär....han tog det i matlådan i alla fall så då kan det ju inte ha varit SÅ hemskt!

Back in buisness

Så där, nu ska vi se om jag kan få till något som inte försvinner huxflux.

Vi har alltså varit borta i drygt en vecka. Legat på sjukhus med dotra som opirerat sig litegrand. Och man kan verkligen säga att vi legat på sjukhus, för nåt annat än slappa och kolla på film har vi just inte gjort. Jag har varit och besökt shoppingstråket ett par vändor, samt hälsat på hos farbror polisen, men annars har en mest hållt sig inom dessa fyra väggar. Tack och lov att jag bad om deras största rum när vi lades in... Herregud vad med grejjor vi skulle ha med oss när vi packade ihop och skulle börja färden österut. Såg nog mer ut som vi hade varit borta en månad.... Men men, två vuxna och med ett barn som kräks och behöver en hel del ombyten så blir det lätt endel.
Jag hade med mig datorn också, hittade snabbi igen några trådlösa nätverk men de var förstås skyddade. Inte förrän på söndagkväll (när vi ju i stort sett vat på väg hem) kom en räddande ängel från 109:an och meddelade att vi kunde använda oss av patientnätverket och gav oss dess lösenord. Varför ingen annan hade talat om detta tidigare kna man ju fråga sig. Vi hade ju datorn framme titt som tätt för att spela shack, lägga patiens eller skriva recept.
Hur som helst så överlevde vi i alla fall. Men nog hade jag internetabstinens där ett tag.... 
När vi väl fått igång internet och surfat in på aftonbladet möter vi det som vi absolut inte ville mötas av. Nämligen rubriken om att Engla hittats död.  Fy så arg man kan bli. Och ledsen. Var är vår värld på väg nånstans? Man tänker på detta flera gånger dagligen, men rätt som det är är man tillbaka i sin vardag och det är nästan så man får lite dåligt samvete. Igår när vi skulle tända ett ljus för flickan och jag inte hittade nåt att tända med, orkade jag inte ens gå ner och hämta braständaren vid kaminen. Måste säga att jag ångrade mig efteråt....Jäkla latkorv man är ibland!! Men tanken fanns där i alla fall.

Idag har vardagen börjat igen, assistenter, mediciner, inhalering osv... Men Anja får vara hemma från dagis denna veckan ut. Vi har i alla fall premiäråkt rullen på byn idag och varit och fikat. Härligt väder, hoppas våren är här för att stanna nu, så  vi slipper fler bakslag.
För övrigt har jag förärat mina blommor en dusch idag, fönsterbrädorna dammade och tvätt i maskinen. Snabeldraken har också rastats en sväng och de var välbehövligt. Att det kan bildas så mycket damm fastän man varit borta en vecka....

Nu sk ajag prova på att laga nåt nytt till middag. Risnudlar med kyckling och wokgrönt. Hoppas det smakar....

Long time no seen...

Hemma igen efter åtta dygn på Östersunds sjukhus för att Anja har opererat höften.

Jag hade skrivit ett långt inlägg här, men återigen lyckades jag fippla bort allt innan jag postat det.

Nu vill Anja ha sin smärtis-medicin så jag får skriva ett nytt i morgon.
På återseende!


Lite skrivet på sistone

Vet inte varför men har inte haft nån inspiration just. Eller så beror det på vår nya dator. Jag brukar vanligtvis skriva dagens inlägg strax innan jag lägger mig på kvällen. Men nu händer det allt som oftast att herrn som var så anti denna variant av dator, sitter med den i knät framför tv:n både var och varannan kväll. Så när jag tänker efter är det nog den verkliga orsaken.

Vi ska på sjukhus i veckan. Jag har packat idag. Verkar snarare som vi ska vara borta en månad än en vecka. I resväskan (ni vet en sån där med hjul på) som vi brukar ha haft när vi åker utomlands har jag stoppat ner, mina kläder, S´s kläder (ett mindre antal plagg) hårtork, några filmer och nessecären. Fullt! Hm, Anjas kläder får åka i hennes ryggsäck. Och hennes mat, medicin och nessecär i en annan ryggsäck... och när jag tänker efter är inte våra tofflor nerpackade än heller ochv ar som ska få plats, ja det vete tusan.
Många skulle nog tycka att min andel med kläder i väskan borde minskas, men nehej du! Jag måste väl kunna få ha nån valmöjliget när jag står där och gräver på morgonen. Vad jag tar på mig på dan är ju liksom humörsbestämt. Idag tex har jag hittills bara gått omkring i leggings och t-shirt och hoppats för allt i världen att dörrklockan hållt tyst. Ja, mamma har ju varit här förstås med det räknas inte. Mamma är ju liksom en del av mig. MIn tredje hälft. Ja, ni fattar vad jag menar. En av mina bästa vänner helt enkelt. Som ofta får en att skratta hejvilt.
För något år sedan gjorde jag i ordning min receptsamling. Satt timme efter timme och skrev ner alla recept på datorn och har numer en pärm med alfabetiskt register. I ett svagt ögonblick för LÄÄÄÄNGE sedan lovad ejag att göra detsamma med mammas pärm. Tänk då att jag är 25 (några dagar till i alla fall) och min mor bra många år äldre än mig. Det betyder också att antalet recept är betydligt fler.
Igår tänkte jag att jag skulle ta tag i det där igen efter att ha haft en väldans lång rast. Kul att skriva dokument på min nya dator också. Men jag har ju ingen skrivare installerad ännu och inte har jag nån färg i den heller. Då kom jag på den brilljanta idén att jag mailar över det jag skrivit så får hon slita på sin egen skrivare. Sagt och gjort, 5-6 recept senare slänger jag iväg det där mailet och är mäkta nöjd med mitt verk.
I morse kom ett sms från mamma där det står hon inte kan öppna dem och om jag kna skicka dem i annat format. Hm, jag har ju bara word att skriva i.... I efterförljande sms-konversation kommer Analysann fram. Vad kan det vara som är fel? Kanske jag har en för modern dator... Det slutar med att S lägger sig i det hela och tycker jag ska driva lite med mamma. -Skriv att det nog är hon som har för dålig upplösning på skärmen eller nåt! Ok, tänkte jag coh gjorde som han föreslagit, samtidigt som jag tänkte att haha, nu fattar hon att vi driver med henne. Men inte då. Hon godtog förklaringen varvid jag fortsatte med att "ta med dig dkrivaren och kom hit så ska det nog fungera" Men, nej, det var så besvärligt för hela skrivbordet måste flyttas för hon skulle komma åt den... Vid det laget skrattade vi gott åt mamma och var tvungen att förklara hur vi drev med henne. Tillbaka får jag då att S ska passa sig för riset, men att jag i alla fall har nåt att skriva om i bloggen!!
Kram på dig mamma! Du förgyller vår vardag med att bara vara du!

Brolle, Uggla och Carina Berg

Yrevlig tv-kväll ikväll. Äntligen slipper man välja mellan Så ska det låta och Let´s Dance, faktiskt har det varit det senare som vunnit hittils.... Men ikväll var de jätteduktiga i Så Ska det låta. Fart och fläkt och en del skoj, det gillar jag.
Efteråt började ett helhärligt program nämligen Vart fan är mitt band med Magnus Uggla. Han är en ganska egen man men jag har alltid gillat honom som artist. Egentligen har jag inte vetat så mycket mer om honom än genom de låtar han gjort, men nu på sistone har jag börjat läsa hans blogg endel och tycker han är helskön... Lyssnade väl lite på hans musik som liten, men fick upp ögonen (öronen) för honom när jag började gymnasiet och bodde tillsammans med K. Hon var helsåld på hans texter och snart satt vi där i lägenheten om kvällarna och lyssande och sjöng med. "Första gången" är och kommer alltid vara en favoritlåt....
Så till Carina Berg då. Också en frän människa....helt enkelt.
Man kan alltså säga att  Let´s Dance har fått väl så bra efterträdare så här på fredagkvällen!

Nu till något annat. Min hosta vill inte ge sig. Nog för att jag ALLTID får denna jobbiga onda hosta i och med förkylning, men så HÄR har det nog aldrig varit. Den brukar vara så där extra jobbig i ett par tre dagar och sedan åtminstone uthärdlig i några veckor. Nu har den varit outhärdlig i en hel vecka... Fått några japanka medicinaldroppar av mamma som man ska duta långt bak på tungan och faktiskt så hjälper de. En stund. Sedan är det samma visa igen. Men det är skönt den stund man slipper man slipper smärtan. För smärtar är just vad det gör där nere runt lungorna i alla muskler i området. Huvaligen.
Anja har vi lämnat till mormor och morfar inatt, hoppas hon får vara där en bra tag i morgon också så jag slipper kraxa så på henne och riskera att smitta henne. Inte för at jag tror att förkylningen smittar längre men man vet ju aldrig. Om hon blir förlyld innan mådag blir ju inte operationen av och det vill vi inte nu när man är förberedd på det. Så förberedd man kan vara i alla fall. Börjar trots allt kännas lite orosamt. Speciellt sedan vi igår var på sjukhuset för inskrivningssamtal på ortopeden.... Har en dr som förklarar väldigt bra och det gör juu att man blir lite tryggare, men det är ju alltid en risk med en operation.

Nu ska jag nog koka mig lite te och krypa till kojs sedan. Måste passa på att sova nu så mycket det går. Hostan är ett väldans störningsmoment i nattsömnen!


Grey´s och sovrumsstädning

NEEEJ!!! Förbannade hockey. Veckans höjdunkt är just slut och vad får man höra? Jo att programmet gör ett uppehåll nu på två veckor för nåt bannade sm-slutspel i hockey. Sen när sänds hockey på femman? En drös svettiga skäggiga grabbar/killar/karlar som löjligt jagar en svart mojäng med en klubba, ska det vara nåt att se det?
Fast just som jag skriver detta inser jag att det gör detsamma eftersom vi ligger på sjukan nästa vecka och där får man hålla tillgodo med ettan, tvåan och fyran.... Men hockey....skamligt att en superserie måste flytta på sig för det!

Sovrummet blev det idag. Dammtorkning, dammsugning, ihopplock och renbäddat. Härligt att lägga sig nu... Tom alldeles nya påslakan, gråvita, randiga, billiga och jättefina. Sover säker som en prins inatt. Nä, inte som en prinsessa, för det vet väl alla hur hon kände den där ärtan genom alla madrasser...

Natti natt!  Host och krax...

Fortsättning på helgen som gått

Vad irriterad man kan bli när saker man skrivit bara försvinner. Jag skulle bara skriva ett avslut så var jag klar. På förra inlägget alltså....

Förutom kalas har helgen bestått av fint väder. Natten till söndag skulle ju klockan ställas om och jag har äntligen lärt mig hur det är det där med fram eller tillbaka; på våren ska grillen fram, likaså klockan. Och då blir det ju givetvis tvärtom på hösten. Trots denna kunskap glömde jag att fixa detta. Anja och hennes pappa sov länge på söndagmorgon så klockan var över halv tio innan frukosten var avklarad. Fem över tio ringer syrran och undrar om Anja ätit lunch snart så vi kunde ta en promenad till slalombacken i solskenet. Fem över tio...hon är inte klok tänkte (och sa) jag.  - Hon har ju nyss svalt gröten, sa jag, klockan är ju bara tio. Ja, svaret jag fick på det kan ni ju själva räkna ut med lilltån... Hela söndagen blev knas i matväg för tjejen, men det blev en halv grillad tjockkorv i backen tillsammans med lite sondnäring så var magen glad igen.
Syrrans mage gladde vi med lite av min soppa som jag hade kvar och bror ringde och vile ha mera tårta.
Senare samma dag hade djungeltrumman nåt min kära mor om att jag hade sån god soppa stående och om kanske pappa kunde komma förbi och hämta en skvätt åt henne också. Så summa sumarum stillade jag hela familjen hunger den dagen då jag även skickade med sista tårtbiten hem till pappa:-)

Min förkylning bröt ut igår och det var det enda som måndagen hade att bjuda på. Sov bort mest hela dagen kändes det som. Men det behövdes väl... Nä förresten, jag rengjorde faktiskt ugnarna igår. Jag har en sån där spis med två ugnar, en stor och en liten och den är alldeles underbar. Passar oss utmärk med en liten ugen till vår lilla familj. Eller bara att värma några bullar i när det kommer främmande eller grädda på en baguette fram på kvällskvisten om man blir sugen. Fast när det kommer till rengöringen är den förstås inte lika underbar. Bli ju liksom dubbelt upp med skrubb då....men  nu är det gjort. Vet nån förresten hur man kommer åt att göra rent mellan glasen på luckorna?

Idag fick Anjas badrum sig en omgång. Det var välbehövligt. När jag torkat och putsat och fejat nästan klart. Hade bara golvskurningen kvar, kom jag på att jag skulle byta gardinen också. Så fram med pallen och ner med kappan som suttit i ett år (ooops, så länge?!?) och sedan var det bara att ta fram dammtrasan igen. Attan vad mycket damm en gardin kan gömma... Nu hänger i alla fall ett par vita skira gardiner som släpper in massor med vårsol där istället. Jag tror dom kommer från min farmor från början och det är ju kul att dom kommer till användning...

Hann med en timme i solen på balkongen med en kopp kaffe i näven. Termometern visade + 32° i solen och snön tinar fortare än kvikckt. Grannens dotter fick ta fram cykeln för säsongen och om än det gick lite vingligt till en början så får hon nog snart in snitsen igen. Duktig tjej! 
Nåt annat som kommit fram idag är vårens första fräknar.  Kul, för det är väl den enda färg man får på kroppen så är det dessa små bruna fläckar. Varför fick inte jag pappas solbrännahud?!?

Helgen som gått

Kostigt det är att man blir så frustrerad bara för att bloggen ligger nere i två-tre dagar... Och baa för att man int


Här hade jag skrivit ett LÅNGT inlägg som försvann. Blä! Men jag får skriva om det senare för nu måste jag åka på apoteket och beställa grejor före 11...


RSS 2.0