På väg

Så var man på väg då. Ligger på e4 och brummar oss fram. Passerar snart Gävle. Har en liten grabb med oss som verkar ha sovit klart för denna natt, trött men alldeles för uppspelt för att somna om. Just nu är det Erik som är ryttaren vid ratten men både jag och Stefan har kört en bit var tidigare. Ögonlocken känns tunga och lär så förbli ett tag till för här längst bak i bilen tror jag inte jag kan sova nåt... Har iaf fått till radion på telefonen på jag har nåt att lyssna på. På återseende:)

Resfeber eller vad?

Kunde nästan inte få i mig någon frukost i morse, kände bara avsmak till allt vad pålägg hette i kylen och för att inte tala om mjölken... Blev till slut en macka med smör och ett glas mjölk, men inte kan jag säga det smakade speciellt bra.
Är det nån släng av resfeber måntro?
Pratade med S på jobbet för en stund sedan och han hade nog fått en kraftigare version av åkomman. Stackarn! Visserligen har jag varit till tandläkaren på morgonen så jag har ju haft den surrande borren att koncentrera tankarna på, men det är ju över nu. 1560:- fattigare dagen innan semestern börjar på riktigt. Känns lite surt må jag säga.
Har suttit i telefonen med Sterling också då jag sent igårkväll läser på deras hemsida att all medicin packas i handbaaget och insulin får man ta med för ett par dagars förbrukning!! Va?!? Hur ska man då kunna vara på semester i en vecka? Knepiga regler de har. Men efter att ha pratat med kundtjäst på danska och kopplats vidare till en som bara pratade engelska tror jag det var ok att ha med mer bara man hade sitt läkarintyg med sig. Och det har jag ju...
Nej, nu för tiden verkar det vara väldiga restriktioner på bagage osv. Sterling hade ta mig tusan flera löpmeter med regler på hemsidan.

Nu är det i alla fall inte många punkter kvar på listan.
*Plocka ihop det sista utspridda här hemma
*Hänga ur en maskin tvätt och ladda nytt (dotra kräktes ner hela sin säng igår, inkl täcke och bäddmadrass:-) )
*Lägga in kläder i garderober
* ev klippa gräs i em om det torkar upp
*tvätta bilen (om det nu är så nödvändigt när det regnar till och från)
*vattna blommorna
*skriva ut försäkringspappret hos mamma (vi har fortfarande ingen färg i skrivaren)
*kolla olja och lufttryck på bilen
*tanka
*fika
*lasta i bilen
mm mm mm mm

Lär väl komma på en hel del att stöka med under dagen, men det på orginallistan är ju snart borta i alla fall...

Tack och hej!!

Nu är det nära

I morgonkväll bär det av mot sydligare breddgrader. Resfeber? Nej faktiskt inte. Har väl kanske inte fattat det hela ännu. Mitt största problem är min väska. Den känns lite stor, men samtidigt vill vi inte trycka ihop oss båda i den för man måste ju ha lite plats över till hemresan.
På listan har jag kunnat stryka en del:

Plocka plocka plocka
dammsuga uppe och nere (fast hinner nog med en gång till)
städa toorna
lägga kläder i garderober som inte ska packas ned
städa bilen
tvätta bilen
klippa gräs + trimmer
lägga ut singel runt huset (denna punkt har blivit struken helt från listan, blir inte av nu)
vattna blommor
packa
hämta takbox
kratta jord runt huset
plocka ihop i garaget
betala räkningar
Skriva ut ett försäkringsbevis
byta sängläder
kolla olja och andra vätskor i bilen
kolla luften i däcken
byta bilstereo
fålla byxor
laga kjol
fixa tv:n
(hade ingen bild efter att parabolen varit nedtagen)

Som ni ser har en del blivit gjort, men likaså har det kommit till flera punkter. Som att byta stereo i bilen, blev helt plötsligt väldigt viktigt. Jag förstår inte riktigt varför men men, vad fattar väl kvinnfolk om sånt?
Herrn for hem till sina föräldrar direkt när han vaknat för att löda ihop nåt. Åt inte ens frukost först och då räknade kvinnfolket ut att han kommer äta frukost där....
- Jo, men jag såg det fanns så mycket gott där!
- Aha, då får jag hela Järrendalslimpan jag köpte för mig själv då, svarar jag.
Då ska ni veta att här stod en i dörröppningen som blev väldigt kluven. Hur skulle han gör nu? Järrendalslimpa...."knotterlimpa", den bästa av limpor som han kommer ihåg sedan barnsben. Men man får ju inte vara dum, han tar helt enkelt och skär ett par skivor och tar med sig. Har ni hört på maken? Ibland blir jag lite brydd på hans göromål.

4 kvar

Japp, så är det. 4 dagar, sedan börjar resan mot solen! Kollade vädret dit vi ska och minst 25 grader varje dag har det varit denna vecka. Härligt.

Men jag har ett problem....var i sitter det att allt här hemma måste vara tipptoppsuperfräscht innan man åker? Har nämt det för ett antal personer och alla bekräftar att så är fallet. Jag menar, visst är det trevligt att komma hem till ett välstädat hus, men damm och skti lever ju ändå medan man är borta. För att inte tala om allt som katten drar med sig in. Och sedan när man väl kommer hem blir det ju lika flöjigt igen bara man öppnar resväskorna. Hm...
Idag är det torsdag och vi åker på måndag. Hittills ser listan ut så här:

*Plocka plocka plocka
*dammsuga uppe och nere
*städa toaletterna
*lägga in kläder i garderoberna som är framplockade för att packas, men inte kommer med
*betala räkningar
*städa och tvätta bilen
*klippa gräs och köra trimmern
*kratta till jorden runt huset efter dräneringen
*lägga ut singel runt huset efter dräneringen
*hämta en takbox och se så den passar
*städa garaget så att det går in en bil där (mest rörstumpar och isolering där inne just nu)
*vattna blommorna
*fixa alla prylar till nessecären
*stryka
*packa

Och till råda på allt går ett dygn bort eftersom vi åker till stan i midsommar


Long time no seen

Jaha, så var man där själv då. Här gnäller man över att andra inte skriver så ofta i bloggen, men lik förbenat gör man samma tabbe själv. Vet inte vad som gjort att det blivit så, men inte är det datorfrånvaro som för så många andra. Nej datorn använder jag till dess fulla pris. Kan ju inte bara låta den stå och samla damm heller. Nej det första som åker på på morgonen är webradiorix:-) Torde kanske vara inspriationen för författandet i sig som tryter.... Jag får inte till de där "klämkäcka" inläggen som fick folk att dra på smilbanden längre. Och andra sidan, vad spelar det mig för roll? Jag skriver ju lika mycket för min egen del som för andra. Så om jag vill vara tråkig och bara redogöra för 'idag har jag....' osv så får jag väl skylla mig själv då om jag får tråkigt när jag om sisådär hundra år går tillbaka och läser om hur det var när jag var ung.

Vad har hänt sedan sist då? Ja, inte vet jag  när det var jag skrev sist, men det största som hänt är väl att det nu bara är en (!) vecka kvar tills vi ligger på beachen i Spanien! En vecka....det börjar kännas nu. Så länge sedan vi bokade och man har hela tiden tyckt att det är SÅÅ långt borta åsså är vi ju där när som helst. Har nu ikväll tagit fram en väska där jag kan börja lägga ner grejor efterhand det blir rent och struket. Hm, stryka, måste ju göra det nu också, jag som sällan gör det annars. Kan ju inte skicka S till stranden med t-shirtar man kan tro han sovit i. För att inte tala om platsen väskan, ryms ju så mycket mer om man har kompakta plagg. Fast det förstås, det är ju på hemvägen den mesta platsen behövs, eller?

Kan för tillfället bara använda en av våra tre dörrar ut här hemma och det är den på framsidan. På baksidan och på gavlarna hamnar man nästintill i helvetet om man kilar ut då det är uppgrävt runt grunden för dränering. Känns i alla fall som om det är väldigt långt dit ner, men nu har gubbarna (S och våra pappor) jobbat hårt i två dagar så jobbet är redan klart. Nu väntar vi bara på den motoriserade spaden att han ska komma och fylla igen vallgraven med allt grus han i fredags vär här och grävde upp. Jäkligt tristställe att lägga pengarna på måste jag ju säga. Nedgrävda runt kåken! Tänk om det åtminstonde kunde synas vad som är gjort....nehejdu, täck igen alla spår bara!

Jag har tappat bort mitt liv också sedan sist jag loggade in här.  En hel vecka har gått nu sedan jag insåg att min kalender är puts väck. Nu blir det till att koppla in hårddisken igen och hoppas att inte allt har försvunnit i nån formatering eller så. Jag som precis lyckats släppa det där med att ha allt i huvudet och skriva upp i kalendern istället. Bara att börja om. Så fort jag skaffat en ny almanacka vill säga. Kanske spar med det tills efter soliga Spanien.

Kan ju bli för mycket av det goda så jag tror att jag slutar här för idag.
På återseende!

RSS 2.0