En sittning avslutad

Det här med att fylla år känns längre inte så viktigt. Tänk när man var mindre och väntade med spänning att dagen D skulle komma. Man skrev önskelistor, planerade och skickade inbjudan till kalas, bestämde vad man skulle ha på sig den aktuella dagen.
Minns speciellt en gång när jag skulle till att fylla år. Det var i tredje klass och jag skulle då fylla 10 år. Inbjudningarna var lämnade till nästan alla tjejer i klassen och även några killar. En tjej som jag då inte lekte med speciellt mycket och som inte var bjuden blev förstås lite besviken och frågade om jag inte skulle ha "Storkalas" nu, jag fyllde ju jämnt!? Haha... Sådant man kan skratta åt så här, öh, 16 år senare.
Nu fyller jag ju inte idag, utan jag får vara 25 ett par veckor till, men eftersom S fyller nu i slutet av mars gjorde vi som så i år att vi slog ihop våra firanden till ett och samma. Är ju ändå ungefär samma mäniskor som plingar på dörren dessa dagar....
Nu är då den första sittningen till ända. Smörgåstårtan är halv och vi har en helt orörd vanlig tårta kvar. Men det går väl åt lite till sedan när mina syskon och kanske nån kompis kommer förbi. Och det lär väl slinka ner en eller kanske två bitar till hos en annan med.

Ett problem jag har när vi fyller år är vaser. Jag har aldrig tillräckligt med vaser till blommorna man får... Har idag fått 5 buketter och har bara två vaser som är bra. Eller egentligen bara en... Så nu har jag fått sätta ihop två buketter och en annan står i ett grogglas. En tredje var bara en ensam ros så den fick plats i en gammal flaska. Nästa år får jag be att gästerna har med sig en vas istället för blomman, så är jag förberedd till 2010.
Passande nog har vi fått Euro av nästan alla som varit  hit idag, så snart är reskassan till Spanien klirrad. Härligt!!

Nu ska jag äta lite soppa, har inte lyckats bjuda bort den än... och en annan lär väl ska stå sig på nåt annat än tårta också!

Min käre sambo (tänk när jag får skriva MAN) lagade datorn

Tog ur batteriet och satte dit det igen. Sedan startade datorn i felsäkert läge och nu fungerar den som vanligt igen.... Han skulle vilja prova på nåt annat jobb så datareparatör kanske vore hans grej, eller vad tror ni.
Häromkvällen satt jag och berättade vad "teknisk" jag är. Eller i alla fall hur kul jag tycker det är att ta mig an tekniska prylar och försöka få igång dem... Är ju oftast bara att följa en beskrivning och det tycker jag är kul. Likaså att skruva ihop IKEA-möbler (ok, jag kanske lessnar efter 5 likadana lådor) Men efter denna storslagna miss tror jag att jag får ta tillbaka det jag sagt tidigare. S som fixar och donar med renovering är nog stået vassare än jag i alla fall. Tyvärr...jag vill ju helst vara bäst på allt!

Lite mattjat igen då.
På långfredagen var vi bortbjuden på kalas och fick där en jättegod soppa. Idag vill S ha soppa till middag och när han ber om nåt annat än köttbullar och korv är det bara att passa på. Jag ville minnas att det i soppan fanns potatis, köttfärs, purjolök, paprika, kanske en eller annan morot och att det var tomat och grädde (eller nåt liknande) i buljongen för soppan var ljust orange, nästan rosa. Sagt och gjort, jag skalade och hackade och fixade en i min smak minst lika god soppa. Fast jag lade till lite sambal oelek för att få lite fart på den. Givetvis lite för mycket fart, tyckte S´s blemma i munnen. Så middagen gick inte nå vidare hem idag. Mycket soppa kvar i alla fall. Kanske får bjuda bort den till nån av gästerna i morgon och spara dennes smörgåstårtebit istället:-) Den lär nog gå hem hos min halvkräsne karl då den är specialbeställd exakt efter hans tycke och smak. Förutom några stackars räkor ovanpå, de får han allt plocka av. Ingen smörgåstårta utan räkor!!

Gissa vad som gått sönder?

Japp, du gissar helt rätt. Min nya dator. Skärmen är helt svart. Undrar om det är nån genomgående sjukdom eftersom jag vet om en annan likadan som gjorde precis samma sak....även den alldeles ny. Suck!
Bli väl till att åka till Sundsvall då i helgen. Eller ja, på söndag måste det bli för i morgon har vi lite födelsedagsfirande.


En sak till

Nu när jag lagt till Messenger på denna dator också är helt plötsligt bara 7 av mina 49 kontakter messengerkontakter. Resten är bara vanliga, fast de tidigare varit en grön (eller oftast grå) gubbe framför dess namn. Kan nån vänlig själ förklara detta mysterium för lilla mig?

Sen middag

Om man ska äta middag klockan tio på kvällen kan jag råda till att inte äta våfflor i alla fall....

Gissa vad

Jag sitter just nu i vardagsrummet, på tv visas den bästa av serier; Grey´s anatomy  och äntligen har jag min dator fungerande framför mig. Jag har suttit idag och anslutit det trålösa nätverket som endast fungerade med kablen isatt. Avinstallerat och installerat virusskydd, vilket jag förstås var tvungen att komma åt e-posten och verifieringsnyckel. E-posten fungerade inte den heller och internet på gamla datorn hade kollapsat, så det var bara att ringa support och få ett nytt lösenord till den.
Hur som helst är den igång nu. S luskade rätt på att jag inte tryckt igång routern och därav löstes problemet snabbt och lätt.
Sådär, nu har jag flyttat in till köket där jag och S tillsammans kockar ihop några våfflor. Skulle äta det på våffeldan tillika S´s födelsedag, men kunde inte hitta järnet. Idag fick vi låna svärmors.... Sorry, mamma, ska leta mer i morgon...
Finns Schack på den här burken också. Kul!! 


Uppdatering dator

Fortfarande ligger den här på sägen och stirrar på mig. Fick inte tag på det andra alternativet i stan igår och inte per telefon idag heller. Att det ska vara så jädrans svårt. Så hårt. Just nu kan det te sig som att mitt liv enbart kretsar kring denna makapär, men om så är fallet må det vara hänt. Man lever bara en gång!

Den retas

Datorn alltså. Ligger där så snällt i sin obrutna förpackning. Tänk om jag kunde få ta upp och känna och kika lite på den i alla fall. Men icke... S frågade försäljaren om öppet köp. 30 dagar i obruten förpackning. - Men om man tejpar igen kartongen då? frågar han, men säljaren tyckte inte det var nåt kul alls. Drog inte ens på smilbanden. Men det är klart, de får väl den typen av kommentarer mst varje dag. Inget unikt för dig alltså, S!!

I eftermiddag får jag dock svaret på min fråga...nämligen OM jag någonsinn kommer få sprätta lådan! Åker till stan i em och ska kolla på ett annat alternativ. Så endera får jag väl öppna den jag har eller en annan. Känner mig som ett barn på julafton...går bara och väntar på att få slita upp paketen. Kanske han har lite rätt ändå om det där med att vara barnslig. Äsch, det är väl bra att man har barnasinnet kvar va?

I mina ögon är jag ganska bra

Medan andra inte tycker riktigt så bra om mig vissa dagar.
Vi var till Sundsvall igår. Skulle köpa ny dator. En stationär. Men jag har i flera år hellre velat ha en laptop (jag vill helst säga bärbar men det får jag inte, för alla datorer är bärbara) och har kört övertalningsförmåga till 110% den senaste tiden. Jag vill ju kunna sitta på altanen och blogga, eller i vardagsrummet och spela betapet, men han förstår inte mina behov. Påstår jag är beroende av internet...men det kan jag väl aldrig tro. Jag gör ju bara det jag tycker är kul som att blogga, läsa bloggar och spela betapet. Och betala räkningar då, men det är väl långt ifrån det roligaste jag vet. Han kollar blocket, youtube-klipp och aftonbladet. Men så vill han kunna spela dataspel också. Där förstår jag honom lite. Är väl inte det allra lämpligaste att göra det på en lapp. Men vem ska då bestämma vems vilja som ska vinna??
Han ger sig inte. Innan vi kom fram till Birsta igår sa han att: - Idag kommer du inte att lyckas!!
Vi kollade på ett par olika ställen, men han hittade inte just nån stationär han vill ha. Jag hittade flera som jag ville ha. Självklart fortsatte jag med min övertalningsförmåga och när vi satt i bilen på vägen hem hade jag med mig en 15,4-tums laptop, väska och trådlös router i baksätet. Så, ja, jag lyckades även denna gång men fick en sur och tvär sambo på köpet. Han jämförde mig med ett barn som ligger på golvet i affären, skriker, gråter och sprattlar med armar och ben för att få det han/hon vill. Men det tycker jag var lite orättvist. Jag vet vad jag vill ha och jag kämpar för det. Är det så illa? Och om han nu inte kan stå emot denna trotsande unge är väl han en ganska dålig vuxen va?

Hur som helst ligger kartongen här oöppnad. På ett sätt vill jag bara slita upp den och kolla igenom allt. På ett sätt inte. S kan nämligen kanske tänka sig att lämna tillbaka den och köpa en 17-tum lapp istället. Fast just nu känns det liksom hugget som stucket. Kanske jag får ge mig ändå, för en gångs skull och själv vänta in deklarationen. Om där är ett skapligt tillskott får jag väl köpa mig min egen dator.
Suck! Jag undrar jag när jag senast fick ge efter....hallen kanske det var.Där jag först ville ha grått. Men så här efteråt är jag nöjd med valet ändå. Men jag tror inte jag skulle bli lika nöjd av en stationär burk faktiskt.

image43
Bild härifrån

Blåkulla tur och retur

Nytt inlägg och det vet ni ju vad det betyder. Att jag inte blev bränd på bålen i år heller! Inte för att det fanns nåt bål på det Båkulla där vi var, 6 vuxna och 15 barn. Men i fantasins värld ser jag en gigantisk eld som sprakar och sprätter, vrålande häxor med vårtor stora som flugsvampar på sina ännu större spetsiga näsor. För att inte tala om skäggstråna på dess utstickande hakor... Vojne vojne, tur man lever i verkligheten, annars hade man nog varit en häxa. Eller vad tror ni? I fantasin finns väl bara prinsessor och häxor och jag tror mig inte ha platsat in på slottet. Haha!
På vårt Blåkulla hade i alla fall en häxa felnavigerat och kraschlandat i ett träd. Glasögonen hade hon tappat i virrvarret för de hängde där på en gren. Kvasten var trasig och Chokladhönan hon hade bakpå måste ha blivit uppäten av det stora stygga skogstrollet! Ty av hönan fanns bara fjädrar kvar och ett och annat chokladägg som den troligtvis värpt i rena skräcken.

Min egna lilla Påskkäring lämnade dock den ordinarie kvasten hemma idag. Hon tog katt och panna och satte sig bekvämt tillrätta på sin handikappkvast istället och det gick ju minst lika bra det. 
När vi åter landat på gården på Dagis lämnade vi placet och tog lite påskledigt istället. Promenerade en sväng på byn där vi träffade mormor och hennes jobbarkompisar. Intog lunch tillsammans med dem innan vi gick och köpte must och något att stopppa i ett ägg som Anja ska ge bort i helgen. Trots att Anja då somnat efter förmiddagens strapatser, var där två tanter och stoppade vad de hade i fickan i hennes Kaffehurra. Intjänade slantar som Påskkärring idag blev hela 14:-
                                                                                                
image42

Klädparty

hade jag igår igen. Ett nytt märke som heter Rabdido, verkligen fina paltor. Oj, paltor kasnke är ett ord med negativ klang. Plagg låter bättre. Fanns så mycket fint att jag väntade tills alla hade gått innan jag kikade lite närmare på kläderna. De hängde så lockande där på ställningen så till slut tog jag de allra finaste plaggen, hängde galgarna på pekfingret och traskade in till S i köket. - Här! Välj, sa jag...
Vi tittade och kände. Vände och vred. Funderade på kombinationer till hennes övriga garderob och bara ville ha ALLT. Nu kan man ju inte köpa allt man önskar, men det slutade dock med åtta plagg till priset av 800 kr....Inte alls farligt tyckte jag  för att vara på ett homeparty där kläder/saker oftast är dyrare än ute i handeln.
Fast då var i och för sig 3 plagg ur reafoldern och ett gratis som värdinnegåva. Sen hade jag så många handlande gäster att jag fick 10% på min order. Bland annat väntar vi på detta nu:
            

Har kommit på att body snart är det ultimata plagget på tösens kropp igen, efter att ha gått över på tröjor mer och mer. Nu ska hon ju nämligen opereras och vara gipsad över lår/höfter och med ett stag mellan benen, så några byxor lär ju inte vara det lättaste att få på, och inte trosor heller. Så fram med body och strumpor igen=) Hittade bodys på tradera i stl 98/104. Toppen! Vann auktionerna igår och hade dem i brevlådan idag. Det kallar jag expresspaket!!

I morgon är det ju som alla vet dags att putsa kaffepannan, valla kvasten och styra kosan mot Blåkulla, så vi får väl se om här blir nåt fler inlägg eller om häxan blir slängd på bålen!


Katten Måns

I morse satt ett helt gäng med duvor nere på vägen här. Måns (katten) gick ut tidigt i morse som vanlig.
När vi sedan skulle åka till dagis mm ser vi hur Måns smyger platt som en pannkaka utefter backen innan han till slut gör ett långhopp och fåglarna flyger iväg. Men då undrar jag vilka som är dummast. Katten eller fåglarna:
Hela klungan med duvor som sätter sig på backen igen bara 10 meter längre bort, eller Måns med plinga på halsbandet som försöker samma sak en gång till...

Hur som helst var det roligt att kika på!

En sån där dag man lever länge på

Så uttryckte min mor det om dagens utflykt till Oviken. Och jag kan inte annat än hålla med!

Halv nio i morse hade jag, Anja och mamma packat in oss, pimpelspön, fika, vagn, pulka, stolar, filtar, extrakläder, ja allt man kan tänkas behöva för en heldag utomhus. Vi var bjuden hem till em av familjerna i Hab-gruppen på pimpeltävling med tillhörande korvgrillning, men det slutade nog med mer grillning är fiske. Ty en sådan fin grillkåta lämnar man inte gärna för att vara ute i snöstorm och pimpla. Nej nu ska jag inte vara sådan, mestadels hade vi fint väder med solsken och takdropp, men så rätt som det var drog det snabbt som attans in ett snöoväder just över oss. Så då tändes brasan i kåtan igen och vi tog en påtår där innan det var dags att packa ihop pinalerna och bege oss hemöver. Vi hade ju ca 2 timmars bilåka som väntade, så klockan hann bli nästan halv åtta innan vi var hemma på byn igen!
Men vad trevligt vi haft det idag...alla barn 4 st ur gruppen plus två småsyskon var på gott humör hela tiden, tror knappt jag hörde ett gråt på 4 timmar tillsammans! Underbara goa ungar! Hoppas vi kommer att fortsätta träffas på det här viset och inte bara på haben. Det ger så mycket att få prata om annat också...bara umgås liksom.
Har planer på att bjuda dem hitöver för utflykt till Döda Fallet i början av maj och flera av dem som var med idag tyckte det var en bra idé.

Delar med mig av lite bilder:
           

Skäl för sitt namn

Det är väl dags för bloggen att göra det nu så jag tänkte dela med mig av dagens middag.
Fläskfilé
Grädde
Kalvfond
Vitlök
Dragon
Salt och Svartpeppar

Jag stekte filén i ganska tjocka skivor som jag hade plattat ut något. Saltade och pepprade under tiden.
La de i en ugnsfast form eftersom de blev klara.
Kokade sedan ur pannan med grädde (hade flera olika sorter i skvättar, men blev kanske 4 dl) I grädden hade jag två delade vitlöksklyftor, kalvfond och ganska mycket dragon.
Sedan silade jag såsen medan jag hällde den över köttet. In i ugnen på 200° i ca en kvart, mest för att köttet inte var riktigt klart.
Till detta åt vi potatisgratäng, ni vet sån där färdig i påse från kyldisken på affären. Men usch, tyckte vi om den. Sist vi provade den gillade vi den skarpt men inte nu. Alldeles för dominant löksmak...Kanske var ett annat märke. Hade nog vart godare med ris eller pressad potatis till eftersom såsen blev ganska tunn.
Åsså sallad förstås. Åt mest kött och sallad, men det gick ju bra det med.

I frysen står ett annat "hemkok" och väntar. Jag hade köpt konserverade persikor som jag mixade, ställde i frysen 45 minuter.  Vispade 3 äggvitor och 3 msk socker hårt. Blandade med den halvfrusna frukten och så vips blev det något sorbetliknande. Tänkte smaka på detta tillsammans med melodifestivalen lite senare!


Idag har jag varit och lämnat en flarra som tack för hjälpen hos Näsets bonde. Han (eller frun var det) ville knappt ta emot den, så jag fick propsa lite. Blev ju trots allt mycket billigare än att anlita en bärgare...
Fick L&B-kläderna levererade också

                                                                          
Finfina plagg!!

Och till sist kan jag ju skylta med mitt förtids(troligtvis enda också) påskpynt.

Vårbruk på Näset?

En väg, en bil, en barnvagn.
En smal väg, en stor bil, en barnvagn.
En hal väg, en nästan stillastående bil, en barnvagn.
Jag körde inte på barnvagnen!

Däremot skar bilen igenom plogkanten när jag väjade och blev hängandes på underredet. F-n! Jag som hade så mycket att göra idag...så blir man fast på Näset i två timmar. Inte för att det är nåt fel på den byn, inte på kaffet som bjöds heller. Men så typiskt! Tur man har en bror med kontakter. Han fick låna en traktor av byns bonde och med lite hjälp av grus, rep och en Nissan King Cab stod bilen åter på vägen igen. Tack för det.
Mindre tack för vissa kommentarer jag fick:
- Huur lyckades du med det då?
- Kunde du inte ha stannat och släppt förbi mamman med vagnen?
- Typiskt fruntimmer!
- Skulle jag aldrig ha gjort... (sagt av det maliga könet)
- Blev det nån skada på frontbågen?
Osv. Ingen som frågade hur det gått för mig, nä bilen kommer i första hand. Det ska jag minsann komma ihåg en annan gång...
Hade i alla fall min sympati hos mamma. Nog för att det var hon som frågade om jag höll på med vårbruket, men hon konstaterade även att jag ju inte kört på mamman och barnvagnen!!


Efterlysning

Kan någon tala om var vårsolen tog vägen? Den lyser ju med sin frånvaro...Haha, fattar ni?!? Efterlysning, lyser med sin.... Hahaha! Den var dålig, jag vet.
Men hur som helst. Jag hade ju beställt en massa fina dagar nu när jag är hemma Men inte har den kommit inte. Undra om det är till meteorologerna man reklamerar?

Idag har jag och Anja varit hemma själva. Mommis och Muffins kom ner och fikade mitt på dagen och det var kul. Anja var på gott numör och det var länge sedan de träffade henne. Uttrycken mommis och muffins kan ju verka lite underliga, men i vår familj tycker vi det är ganska bra namn på ett par pigga pensionärer som inte vill bli kallade gammelmormor och gammelmorfar. Först blev det Mommis och tätt därefter myntades Muffins och så lär det förbli.
De har haft endel konstiga namn de där två. Mormor och morfar för min och mina syskons del. Mina kusiner kallar dem för farmor och farfar, inte så ovanligt kanske då de är sin fars föräldrar. Men när vi kusiner var mindre (alla är vuxna idag då även minstingen passerat 20-strecket nu) blev det ju problem när vi var där samtidigt. Vi mixade då deras namn och vips hette dem marmor och marfar! Fast nu när jag skrev det inser jag att det måste ha varit en dålig mixer vi använde. Eller kanske inte... Första m:en från mOr och efterföljande a från fAr. Hm, så var i alla fall det problemet löst. Tips till andra med detta oerhört STORA problem...men när man inte är så stor ska det ju vara lika för alla. Rätt ska vara rätt!

Igår när vi var på haben (barn- och ungdomshabiliteringen för de som inte vet) med Anja träffade vi på en alldeles underbar liten tjej. Eller ja, hon var ju iofs 6 år för vi fick klart och tydligt veta att hon minsann börjat skolan. En väldigt frammåt tjej men mycket frågor och funderingar. Sprutor och nålar tex: - Det gjorde förfärligt ont när de tog blodtrycket på henne för de fick sticka TVÅ gånger!! I alla fall, bäst som vi står där vi bänken och brer oss varsinn smörgås, frågar hon:
- Har du en bebis i din mage?
- Öhh, nä...min mage ser ut så här i alla fall! svarar jag...
Varpå flickan nöjer sig med svaret och går och sätter sig. Frågar man inget får man ju inget veta.
Är nog dags att ta ett ryck igen med vikten. Ingen bulle till fikat idag och när Anja skulle sova gick jag en runda med vagnen. Riktigt skönt faktiskt, men slaskigt! 
Men återigen...var är solen??


Två dagar

Igår var en sån där dag igen då jag hade massor med energi. Inte för att det blev JÄTTEmycket gjort med det som blev av är skönt att det är gjort nu. Var först och främst och slängde den där säcken med t-shirts på återvinningscentralen. Jo, jag hade även iväg min säck, men ångrade mig idag när en vän berättade att om man lämnade till RK här på byn kunde man be om att det inte såldes här utan blev ivägskickat. Mina plagg var åtminstonde hela och rena, vilket man inte kunde säga om ens hälften av S´s... Trasiga tischor och utslitna brallor var det ju mest.
Lite annat smått och gott fick också åka med för att en dag bli till nytta igen.
Sedan tog jag ett ordentligt ryck i datarummet. En massa skrot åkte med i bilen här ovan. Dammsugaren gjorde ett hästjobb bland alla kablar bakom databordet, min näve med dammtrasan gjorde sitt jobb mer än väl och de nya panelerna hänger nu där de ska. De fick efterträda platsen som sommargardinerna haft sedan i juni...så jag hoppade höst och julvarianten. Skulle bli sådan tidfördröjning annars och tomtarna hade väl kommit upp lagomt til midsommar.
Blommorna där(här)inne fick sig en dusch och försterlampan från renoveringsobjektet gillestugan pryder nu sin plats på fönsterbrädan. Trevligare än nånsin att sitta vid datorn nu faktiskt. Har drömmar om att tapetsera om i beiget (bäscht?!), slänga ut ett av skrivborden och lagerhyllan och istället sätta upp hyllkonsoller med hyllplan från golv till tak på en vägg istället. Samt byta ut den stora nerlgade sängen mot en vanlig 90´s. Oj vilken ordning det skulle bli här då och vad mycket utrymme... Idag känns det mer som att allt man inte har nån plats för hamnat på "kontoret"...

Vidare lagade jag S´s favoriträtt till middag, dvs köttfärsbiff. Till det hade jag potatis, gräddsås, sallad, inlagd gurka och lingonsylt. Åh, det var riktigt gott med riktig hemlagad mat istället för halvfabrikat. Till S´s förtret hade jag bjudit hem mina tacksamma föräldrar på mat. Attans, när han istället hade kunnat får många goda matlådor.... Ja, han är rolig ibland! Det förstår väl vem som helst att jag hellre bjuder päronen på något vällagat, än makaroner och stekt falukorv=) Nog för de hade uppskattat det med bara för att få bli bjuden på middag en helt vanlig måndag.

Dagen som nu snart är till ända har varit ganska händelserik den med. Mycket som gäller Anja, beslut från försäkringskassan, jobb, assistansförmedling och stödfamilj... Skönt att endel sånt är ordnat nu för ett tag framöver.
En sväng på lilla återvinningen och ett par tvättmaskiner har jag också hunnit med. Samt gjort hemlagad pizza till middag. Gott det med...tomatsås, skinka, räkor, champinjoner och texmexost och kryddor. Så nu blir det inget mer än ett äpple till kvällsfikat..

Tack och hej!!

En lockande rubrik

är det inte alltid jag kommer på. En sådan dag är det idag. Ska jag skriva en rubrik på gardinfållande, kakbak eller kanske om dammsugarmunstycket?
Äh, jag tar det senare...

Nu vet ni ju redan vad min dag fyllts av, men jag redogör väl ändå lite till.
Började dagen med att vid halv nio stiga upp och leta rätt på ett kakrecept på internet. Hittade ett klickkakerecept med russin och choklad som jag satte igång med ganska snart. Klickkakor för mig är sådana man bara klickar ut på plåten (ganska logiskt, ja) och som sedan flyter ut till små perfekt runda, utsökta godbitar. Utsökta blev dom nog men definitivt inte runda.
Dagen fortsatte i städningens tecken varav en hel del tid gick åt till att svära på dammsugaren som sög så bra som jag ville. För sjutton, den är ju alldeles ny! S hittade dock felet efter en stund för jag är inte så teknisk vad gäller dammsugare. Jag kan använda dem och möljigtvis byta påse men där tar mina kunskaper slut. Det var i alla fall filtret som satt igen. Hur nu det kan ha hänt på bara en månad...och SÅ ofta används inte maskinen hemma hos oss. Inte så ofta som den borde. Påsen var ganska full den med men eftersom jag inte hade nån fler så får det vänta till morgondagen. Jetplanet (ja, den låter som om den snart skulle lyfta) sög bra mycket bättre efter att ha fått filtret rensat. Tur för den!!
Sedan kom främmandet jag berättade om igårdagens inlägg. Och jag kände mig ganska stolt när jag kunde duka fram hela 3 hembakta sorter bredvid mördegskexen bakade på löpande band i Göteborg. Värmde tom på bullarna lite. Ok då, de blev lite väl mörka. Kunde ju inte slänga som i micron i 30 sek eftersom de är bakade i aluminiumformar...
Trevligt med besök i alla fall. I mitt tycke sker det alldeles för sällan. För S´s del får det nog vara bra som det är. Herregud, man kan ju måsta avsluta det man håller på med för en stund.

Vid halv tio ikväll funderade jag på om jag skulle göra något mer eller krypa ner och lägga mig för att sova. Det lutade åt det senare alternativet ett tag, men så tog jag ändå fram symaskinen och fållade 4 panellängder. Kan ju säga att dina blev bra i alla fall, mamma, för jag började med dom. Sedan blev det lite för sent för mina ögon så vi får väl se när jag hänger upp mina om de blev lika långa eller inte. Kanske jag lyckas byta gardiner i datarummet i morgon...återstår att se!

Godnatt!

Andra bullar

Idag har varit en sån där flytaomkringdag. Åkte till mamma (ja, syrran var också hemma) med Anja på fm och blev kvar där till efter lunch. Jag bara slöade och de tog hand om Anja. Följde med syrran ut en sväng och kollade bla in dennas nya hem. Supernajs!!
Har varit allmänt slö idag, trött och en för-----de huvudvärk. Gav mig ändå på att baka en långpannekaka på em. Fram med receptpärmen, min fina samlig med datautskrifter i bokstavsordning. Bläddrade till A och det första jag fick fram var Anna-Lenas goda kaka. Har aldrig provat den förut, men den verkade enkel och god. Sagt och gjort, snabbt som attan svängde jag ihop smeten, på med havregrynsströsslet och in i ugnen. Efter en stund frågar S hur länge den ska vara inne och vi kommer fram till att det bara var nån minut kvar. Jag går då in i köket, dricker lite vatten, plockar med nån grej och väntar på att jag ska ta ut kakan ur ugnen. Sätter mig vid datorn igen och efter en kvart ropar S och frågar om jag aldrig tog ut plåten, för det började minsann osa bränt! F-N på ren senska!! Hela kakan åt h-vete, inget gick att rädda. Vid det laget hade mitt tålamod för dagen brustit. Jag läpade över Anja på S och själv tog jag på mig jackan och gick nerr till mamma igen. Skulle ju få middag där så jag kunde ju lika gärna komma lite före. La mig på soffan där och somnade nästan direkt. Blev försiktigt väckt när Tacosen var klar, bara att sätta sig vid dukat bord, men med den huvudvärken var jag inte så sugen på att äta speciellt mycket, så efter en kopp kaffe åkte vi hemåt igen. Men då blev det minsann andra bullar!
Pratade med några bekanta idag som ev ska komma och häsla på i morgon och det skulle ju vara trevligt. Ännu bättre om jag hade haft något i frysen att bjuda på. Bara att börja om med bakandet. Samtidigt som jag matade Anja och kollade på Postkodmiljonären slängde jag ihop en ny AnnaLenakaka (fast utan kardemumma för den tog ju förstås slut till förra satsen) Denna gång satt jag med äggklockan i näven framför melodifestivalen och då gick det vägen. God kaka blev det. Provsmakade tillsammans med ett glas iskall mjölk...mmmm.
Meen, tänkte jag , när ändå ugnen är varm kanske jag ska göra något med. Sagt och gjort, det blev en sats med Gunnels bullar också! Och även bullarna blev lyckade! Nu väntar jag bara ut tiden för att de ska svalna så jag kan packetera och frysa dom innan jag lägger mig.
Har hunnit med att hänga en tvätt och vika lite torr tvätt med mellan jäsning, pensling, gräddning och svalning.
Så jag kan bara konstatera att mammas mat gjorde susen!! Tack för det!!

Vårinvigning av balkongen

Härligt väder har vi haft idag, termometern på framsidan visade på +15,9° så då åkte kaffehurran på och kläderna likaså för nu skulle det premiärfikas mellis på balkongen!

                                                                             

Det var riktigt skönt till solen gick i moln för då märktes det att det bara är den 7 mars! Förresten, Grattis M på 20-årsdagen!

I och med att våren börjar komma dimper det med den ner postorderkatalogen i brevlådan titt som tätt. En hel del av sommarens garderob (till Anja) är redan inhandlat, nämligen detta från Lindex:


Dessa plagg från Me&I:


Åsså några från H&M:


Oj, vad mycket det blev när jag raddade upp allt. Tur jag inte köpt allt vid samma tillfälle. Blir nog inte så mycket mer sommarkläder handlat för hennes räkning då. Fast jag väntar ju på en klänning och en tröja/tunika från Lingon&Blåbär också...men dem fick jag inte fram på bild.
Men ni som känner mig vet ju att ni inte kan lita på att jag inte ska handla någe mer. Lika bra att erkänna det...
Knepigt att man kan handla hur mycket som helst till dotra utan att knappt få dåligt samvete. Men till en annan... Har jag köpt en ny tröja är det knappt jag vågar visa den för S. Nä, bättre att lägga in den i garderoben och om han säger nåt när jag har på den så kör man: - Nämen den HÄR gamla trasan!! Den har jag haft lääänge....


Nä nu bler det till att börja med maten. Fått ett nytt recept av i på kycklingfilé med sås på cremefraiche, påskmust, ingefära och rosmarin, så det ska vi prova idag!

Östersund

Kan bara meddela att dagen gått åt till att åka till Östersund för provtagning för vidare utredning av Anjas sjukdom.

Kort och koncist!

Wienerbröd och vårrullar!

Jag kan lova att detta är ett bra recept om man vill få fart på magen. Lite extra hastighet i tarmarna blir det om man toppar denna fettbomb med ett par koppar kaffe i rask takt!! Huvvaligen...

-15° kallt var det hos oss i morse. Solen sken och snön gnistrade, härligt för alla sportlovslediga. C frågade ju om jag ville med på skidutflykt idag men det passade inte så då jag dels inte har några skidor (fick iofs låna) dels satt jag i bilen på väg till IKEA och Birsta City. En dag som slutade med att jag  numer är ett antal hundralappar fattigare. Men 4 tröjor, ett par jeans och två trosor rikare. Jag fyller min garderob fortare än väntat verkar det som.

Måste berätta om en tabbe jag gjorde idag. Var på väg till en toa på Birsta City och de låg liksom på rad i en korridor. Bäst som jag går där och kollar in låsen på dörrarna ( om där var nåt bås ledigt alltså) märker jag hur jag lite längre bort möter en mamma med sitt barn och tänkte att: -Aha, då är det nåt ledigt lite längre bort! Plötsligt stannar jag upp och lyfter blicken, ser mig själv stå 1 dm(!) från en spegelvägg och inser då att de personer jag sett där borta i själva verket bara var min spegelbild! Snacka om att hjärnan spelade mig ett spratt. Tur att ingen såg mig....hoppas jag. Sista dörren var i alla fall ledig.

Vi lunchade asiatiskt idag. Vårrullar fyllda med kyckling och grönsaker. Till dom var det sötsur sås och ris som vi spicade upp med en massa soya. Gott gott! Prova detta nästa gång ni är dit...  Innan vi styrde kosan västerut igen blev det en kopp kaffe och ett wienerbröd. Jag och H har ett avtal om att när man inte är på hemmaplan får man äta vad man vill! Ganska bra avtal tycker jag men inte min mage...

Min tur

Eller kanske man ska säga min garderob´s tur. Eller både och. Blir ju betydligt lättare för mig att hålla ordning på hyllorna och framförallt få plats med kläderna på rätt plats i dess skåp.
Dagens erkännande får bli följande:
Min sopsäck blev större än S´s! Dock inte med t-shirts utan tex 5 gamla jobbartröjor med reklamtryck från coca.cola och olika tobaksfabrikat, en hel del plagg som jag fortfarande kan ha men inte haft på flera år samt ännu fler av den andra sorten. Ni vet de där plaggen man sparar för att man nog kan ha dem igen sen, när man gått ner 10 kg. Helt plötsligt har man sparat dem så länge att det nog inte räcker med 10 heller... Nä, puts väck blev det med dom!! Problemet nu är var jag ska få pengar ifrån att fylla upp tomrummet med? Det sägs ju att om man köper 1 nytt plagg ska man slänga 2 gamla. Så om jag vänder på steken och säg att jag har slängt 30 plagg, då borde jag ju få köpa 15 nya =) Not.... Kanske redan har köpt dom utan att ha slängt förut. Troligvis är det hur det ligger till och även därför varken garderobsdörren eller troslådan gick att stänga.


För övrigt har jag spätt på träningsvärken idag. Det är ju hemskt att man ska få ont av minsta lilla ansträngning. Måste nog ta tag i den där simningen snart...För er som bor här i krokarna vet ni ju att det kommit en del snö under natten. I morse fick jag sopa av bilen en hel del vilket resulterade i att snön låg långt ovanför fotstegen på bilen. När jag kom hem igen fick jag  ett ryck och ställde bilen på sidan och tänkte skotta undan där bilen brukar stå, för att inte köra fast ännu mer snö på "åsarna". Såg sedan att grannen var hemma och då vi har gemensam infart från vägen kändes det inte riktigt rätt att bara skotta halva uppfarten och lämna den bit vi båda använder oss av. Likaså runt postlådorna... Nä, det var bara att ta tjuren vid hornen och skotta på. Använde mig av en sån där snösläde och det gick ju ganska geschvinnt, ända tills det var dags att forsla hela makapären överfylld med snö upp för plogkanter som hunnit bli typ lika höga (låga) som mig själv. Attans vad jobbigt det blev helt plötsligt. Övervägde att lämna den biten åt S, men så kom jag att tänka på grannen igen. Tänk om han står där och kikar på mig...och ser att jag liksom lämnar det jobbigaste. Då tror han säkert att jag tycker han borde gå ut och ta rätt på det. Nej, jag kämpade på och fick undan de värsta snömassorna även efter min käre bror som hunnit ploga upp en skaplig kant med traktorn på plogsvängen. Det är såna här gånger man ska va snabb och hinna före, så han får ta rätt på vår snö och inte tvärtom. Hursomhelst får S ta finputsningen när han kommer hem!! Och skotta fram postlådorna lite bättre om inte grannen hunnit före.

Varför avvika från det normala?

Idag är min teori att aldrig göra något man inte brukar. Igår åkte jag ju som ni vet skoter i kanske 30 min totalt, vilket medför att jag idag har skotern kvar mellan benen fast det var betydligt skönare igår!! Aj aj aj vad det värker i mina ljumskar. Skulle nästan tro att jag bitvs ser ut som Matte i Let´s Dance, dvs att jag går omkring med en sågbock mellan knäna...

Anja har varit i Bispgården idag och jag har lyckats få en hel del gjort här hemma. Städat toa, hängt tvätt, varit på återvinningen med glas och pappersförpackningar, handlat, dammsugit och skurat golv. De två sista dock bara i kök, lekrum, toor och hall. Nu gäller det som vanligt att försöka hålla undanplockat. Och som vanligt kommer det håla i max två dagar. Jag kan för mitt liv inte förstå varför VI (se jag skyller inte bara på S) inte kan hålla ordning på prylar. Varför kan inte VI ställa undan saken när vi haft den färdigt, sätta i diskmaskinen direkt ist för att låta glas och tallrikar stå kvar både här och där, lägga kläderna dirket i tvättkorgen ist för vägen via sov- el badrumsgolvet? Tusen frågor. Inget svar. Finns ju liksom ingen ursäkt för vårt beteende. Gahh!! Det värsta är väl att vi så väl VET att vi gör så här.... Dåligt!!

-1° och lätt snöfall

Så idag blev det en kortsre skotertur med tillhörande grillning. Hade ju varit ännu bättre om solen sken, men att den, där vi satt. gjorde sitt allra bästa att tränga igenom de snötyngda molnen, dög bra det med. A & R med deras två barn J och O var med så vi var 4 vuxna och  två barn på samma ekipage. 3 pers på skotern och 3 i pulkan...Synd att inte just det blev förevigat på foto.
Innan man ska iväg så är det ju brukligt att man ställer i ordning en ryggsäck (modell grön med stol) med lite smått och gott. Vi bestämde med A o R igår att halv elva skulle vi komma ivag så korvgrillningen skulle bli lagom till barnens lunch. Men då måste jag erkänna att varken jag eller Stefan trodde att de skulle vara klar till dess, så vi tog det ganska lugnt. Anja skulle till farmor så det gjorde ju saker och ting lite lättare än om hon med sina atteraljer också var tvungen att packas.
Så, på listan att packa i ryggsäcken stod:
*grillkorv
*korvbröd
*senap
*ketchup
*några mackor
*varm choklad (riktig sådan gjord på mjölk, kakao och socker)
Och kvinna som jag är slängde jag med ett gäng servetter också...
Denna choklad höll på gå till historien i alla fall. Fram med kastrull, i med 1 liter mjölk, fram med kakaopaketet där jag började läsa. Hmm, 1 liter mjölk, då ska det vara 2-3 dl kakao och ½ dl socker. Jag tog då fram en liten sil för det brukar ju lösa sig lättare om man siktar i kakaon och jag tänkte, det är väl inte så noga på decilitrarna så jag tog en matsked att ösa med. Jo, det blev ganska mörkt i kastrullen med en gång så jag hann hejda mig själv efter ett par rågade skedar...läste igen och mycket riktigt, 2-3 MSK stod det såklart. I med lite mera mjölk och fram med en termos till. Brassade även på plattan för att den nya kalla mjölken fort skulle bli varm och givetvis höll jag på bränna vid fanskapet!! Men det gick vägen. Till jag/vi skulle hälla upp den i termosarna. Först ställer jag termosen på spisen och börjar hälla där, fast jag hela tiden hör en röst inom mig som säger att man ska hålla till i diskhon för ev spill. Ja, jag spillde OCH fortsatte hälla. Och svor en ramsa eller två. Detta hör då S och kommer till min undsättning.
- Vänta ska jag hjälpa dig, säger han. Tar termosen och håller den utanför spisen, lite lägre, alltså ovanför golvet. Jag tvekar och tänker att det är väl ändå bättre att torka spisen än golvet. Ändå började jag hälla, denna gång med tratt.. Dock hjälpte det föga då det var kanten på kastrulle det var fel på så det mesta hamnade på golvet.
Vid det här laget flyttade vi ocss till diskhon och fyllde upp det sista, men hade spillt så mycket att jag fick sätta på en kastrull till.

Så, dags då till slut att klä sig. På med ullfrottéunderstället inkl sockar. Byxor, kofta och ett par ullstrumpor till utanpå det. Skoterbrallorna som jag inte använt på 2 år åkte på de med och likaså powerstövlarna. Jacka, handskar, hjälm på det. Obs rubriken!

Kände redan hos farmor att det var lite varmt så koftan åkte av där, men sedan drog vi iväg och hade det riktigt skönt (läs varmt) Åkte inte så långt, men det behövdes ju inte för att komma ut i skogen för att grilla lite. Härligt var det på alla sätt och vis.
Väl hemma igen och jag började klä av mig får jag följande kommentar av min käreste:
- Fan, har DU varit på Antarktis eller?

RSS 2.0