Frieri och frallera

Idag är de skottdagen och möjligheten finns för all a fruntimmer att fria till sina gubbar. Vore ju trevligt att gifa sig, men jag tror inte att ett frieri idag skulle hjälpa för att få karln min att komma till skott. Så, jag får väl vänta 4 år till då... Om jag inte minns fel fick S förfrågan om detta giftermål av min morbror (tuppen i hönshuset) för 2 år sedan på A´s dop. S svarade då honom att det blir 2012. Så jag kan ju bara konstatera att det bara är ett att göra å vänta...

Jag har gjort en sak idag för första och sista gången på väldigt länge. Se nedan!!
image4

Tog med Anja på affären och tänkte som ni ser, att hon kunde sitta i kundvagnen så skulle jag få mer plats för varorna än i en korg. (och hon hade suttit i sin vagn) Ack så fel jag hade när dotra tog upp mest hela kundvagnen där hon satt. Inte var det nå skoj heller. Grinade och gnällde mest hela varvet genom butiken. Blev lite bättre när jag insåg att hon satt snett och pallade upp henne med en Roast ´n Toast.
Som sagt gör jag nog inte om det på länge. Blev lite problematiskt att pussla in de tyngre varorna brevid och mellan benen på tjejen...

Nu sitter jag här och magen kurrar. S ringde på förmiddagen och bad att få laga maten idag. Han ska laga sin käresta en plankstek!! Ska bli spännande att se hur mycket hjälp han behöver. Än så länge har jag bara fått en fråga och den löd:
- Hur mycket potatis behövs det?

Vårjacka beställd



I lördags när jag var till Sollefteå provade jag den här jackan på Lindex. Den satt som ett korvskinn och nästa storlek var förstås slut. Provade ännu nästa men den var förstor. Idag hittade jag en "30% på valfritt damplagg"-kupong i plånboken. Sista dagen för inlösen idag, så jag sladdade in på lindex nätbutik och jojomänsan, där fanns den i rätt storlek. Perfa!! Tyckte faktiskt att jag kunde unna mig en ny jacka för den förra har jag haft i 4 år...

Falukorv på villovägar

Jag har nog inte alla fåren i hagen. Var och lämnade ett sjukintyg till bossen på Ica och ryckte i förbifarten med mig en falukorv, ty S klagade igårkväll på att det inte fanns något att äta. Orkade inte handla riktigt så det blidde bara den.
Betalade i kassan, åkte till macken en sväng, surrade med P.P, vidare hem, hängde tvätt, tände upp, fikade. Sedan började jag fundera på vad jag skulle göra av korven till middag. Stroganoff kanske, eller stuvade makaroner. Men vart f-n är korven? Ringer affärn och mycket riktigt ligger korvrackarn kvar i kassan. Suck! Måste alltså hämta upp den innan jag hämtar Anja...


Litteraturens värld

Så som säkert många vet har årets stora bokrea börjat. Härligt. Jag brukar inte handla så ofta på bokreor men i år blev det några tillskott i bokhyllan (läs kartongen, eftersom bohyllan för tillfället lever i misär mitt i renoveringen av gillestugan) Nämligen dessa från Adlibris:

                          

Mr Tourette och jag var då inte på rea men jag kunde inte låta bli ändå. Tror tom jag ska börja med den. Skulle behöva bli en tidig kväll ikväll men icke sa Nicke, det är ju onsdag och GREY`s och efter det ska man fixa än det ena än det andra och till sist hinna med en dusch kanske... Så...vad tror ni...23.30 eller?

Idag kom vi hem från ett snöigt Östersund (iofs till ett minst lika snöigt Hammarstrand) efter två dagar i den stora staden. Varit på Habiliteringen och sjukhuset med Anja och som jag skrev igår hann vi även med ett besök hos min kära morbror och hans familj. Eller ja, delar av den i alla fall. Alla kycklingar bor ju inte längre hemma hos tuppen i hönshuset. Undrar vad man gör med en elvisp i ett hönshus? Sockerkaka kanske...hmm. Hade som sagt en trevlig stund med god mat och mycket prat. Och det löste sig med surfandet också... Man kan ju inte kräva allt, eller? Inte nog med att man ringer och bjuder sig på mat, man ska låna datorn också =)

Hostan sitter i mer än väl. Får attacker titt som tätt då det kommer upp både det ena och det andra om man inte koncentrerar sig ordentligt. Och ONT gör det också. River i halsen och värker i bröstet. Bannade krax!!!

Nu blir det nog en Betapet innan tösabiten ska rapa efter kvällsmaten. Fast jag tror jag kör en på svenska idag...

Kassler och ris

Fick vi till middag i Torvalla. Gott gott, men det var ju inget ovanligt. B lagar alltid god mat. Väl där tänkte jag låna deras dator för att kolla några hjälpmedel åt Anja samt skriva ett inlägg. Detta gör jag dock nu istället, ty de är så gammalmodiga att de inte har bredband. Och att wap:a går betydligt fortare än deras uppringda modem. Men dom har en brödrost!! Inte illa... Tack för maten förresten!

Ännu en dag i lugnets tecken

Tack alla för värmande omtankar. Det uppskattas!  Jag känner mig något piggare idag, iallafall orkesmässigt. Men med denna slemhosta och rinnsnor hade jag inte kunnat jobba en kvart en gång. Huvvaligen jag hostar så jag får koncentrera mig på att inte kasta opp, tårarna rinner och musklerna i magen gör sig påminda. Attans att man inte kan få träningsvärk av annat än hosta.
Förmiddagen gick åt till att ligga i soffan och kika på "Kärlek på menyn" Bra film! Helt i min smak... hehe
Sedan har det väl blivitt nån timme framför datorn men annars har jag inte gjort många knop. Nu ikväll har jag försökt packa lite inför tvådagars i stan med Anja. Håller tummarna för att jag är ännu bättre i snuvan i morgon.

Nu väntar sängläge...har börjat på en ny bok som verkar bra. "En flicka som kallas Alice" av Kristin Hannah

Lägesrapport

Horisontalläge. Åtminstonde halva dagen, då jag mest låg nerbäddad så långt jag kunde under täcket.. Resterande tid denna dag har jag gjort så lite som möjligt förutom att snora och hosta slem. Å huvudvärken ska vi inte tala om. Den har jag haft sedan igår eftermiddag, tom vaknat flera gånger inatt med skallebank. Blev dock något bättre nu ikväll då jag insåg att jag inte druckit kaffe på två dar, så jag svepte nästan en halvliter. Får väl se om magen gör sig påmind av det nu då.
Ringde i alla fall och sjukanmälde mig i för imorgon. Hoppas att jag är piggare till på tisdag då vi ska till stan med Anja i två dagar. Ja slemhostan lär jag ha kvar, men det klarar jag av bara man orkar vara på benen.

Nä idag har S fått ta hand om allt. Jag har hållt mig ifrån Anja så mycket jag kunnat för att miska risken att smitta henne. Sover på kontoret nu också, fast jag får ont i ryggen av den sängen. Det enda jag har lyckats med idag var att hänga ur en tvättmaskin och med nöd och näppe ta mig upp från källaren igen. Blev totalt däckad av det. Senare bemästrade jag köket en liiiten stund också då jag satte på en riskastrull till grytan vi hade kvar i kylen.
S var och svabbade av bilen en sväng på em och då kom mamma till undsättning och pysslade på med sin älskling. Tacka vet jag mammor!! Speciellt min...du är bäst i världen. Ja inte på Betapet då rå men....

Nähä, nu rinner snorn igen. Tack och hej!!


Stackars mig!

Häromdagen sa jag till min kompis J att vi peppar peppar klarat oss ifrån förkylningar. Dagen efter blev Anja lite klen, men det verkar bara bli lite lindrigt.  Jag däremot har åkt på värsta modellen nu tror jag. Trött, orkeslös (ok kanske är samma sak) snuvig, kraxig, huvudvärk och dessutom denna förbannade hosta som jag ALLTID får dras med i veckor när jag är förkyld.
Trots detta tog jag en sväng till Sollefteå idag  för att inhandla en ny bh. De jag äger har en efter en tagit till sjappen och lämnat mig. Hyskor har pajat, bågar gått av och en åkte tom i soporna för att den var gammal och grå (hade varit kritvit en gång i tiden, kanske för fyra år sedan....) H och hennes mamma åkte med mig för de skulle ändå dit idag. Det vlev en snabb shopping må jag säga. Två affärer och ett fik, men jag handlade bara på en av butikerna. Hittade två bh:ar och ett par trosor på rea = totalt 130:- Som hittat. Ja, jag "hittade" 3 tröjor, ett par leggings och en kjol som även dem slank ner i påsen. (Jo, jag betalade för dom också) Till Anja alltså. Inte rea. Som vanligt då, alltid kommer man hem med nåt nytt till tjejen.
Nä efter en fika drog jag en repa in på KappAhl och sedan åkte jag hemmåt. Trött som bara den och tänkte jag skulle få sova lite när jag kom hem. Men icke. Halvvägs hem ringer S och måste fort som attans ha bilen för att åka och hjälpa lillebror och några kompisar som fastnat med trasiga skotrar ute i ödemarken. Så jag får allt försöka hålla mig vaken och roa Anja lite och fundera på nån middagsmat. Fast jag vet ju inte när guben kommer tillbaka... Får nog bli rester för min del och medan han får köpa sig en Pizza på hemvägen.

Och på C´s begäran kan jag meddela att herrn godtroget satt och kikade på Let´´s Dance med mig igår.  Och käkade goa frukter som han köpt hem. Melon, Physalis, Sharon, Kiwi och Vindruvor. Mmmm!

Toaproblem

Idag har jag funderingar kring toabesök. Detta måste är ett fenomen som alla tar del av dagligen och det är ett normalt beteende som alla har ett behov av, mer eller mindre. Varför är man då så rädd att någon ska höra och därmed få reda på vad man gör på hemlighuset? Jag skriver "man" då jag vet att fler än jag har detta sk problem.
På mitt jobb har vi en personaltoalett. Det är bra. Man måste ha skilda toaletter för pesonal och matgäster i en restaurang. Nu är det så att vår toa är placerad mitt emellan kundtoan och matsalen. Alltså ena gången jag besökte denna stol, hör jag hur det är någon på kundtoan samtidigt. Hm, oberoende på om jag gör nr 1 el nr 2 så blir det knas i mitt huvud då jag är rädd att de ska titta konstigt på mig när jag sedan står i kassan. Klart jag tvättar händerna efteråt liksom, men ändå.
Andra gången idag hade jag 3 matgäster som satt i serveringen, just precis vid bordet bakom väggen till personaltoan såklart. Jag menar, jag hör ju hur de pratar och skrattar så.... Hm igen. Nu tittar de ju inte konstigt på mig där jag åter står i köket. Och inte vet jag vad man kan höra på andra sidan väggen heller för jag kan ju inte vara på båda ställena samtidigt. Men detta tål att tänkas på. Så, Malin, ska vi göra ett test nån dag?=)

Ikväll sover Anja hos mormor. Jag har jobbat hela dagen och bestämt att ikväll ska jag bara ta det lugnt. Och jag ska tvinga S att göra detsamma. Skickade iväg han på affärn för att köpa lite goda frukter och nåt att dricka. Meddelade sedana tt det är Let´s dance på tv:n som gäller. Vi ska tvångssitta bredvid varandra vid tv hela kvällen och jag ska hosta över alla mina förkylningsbaciller på honom. Ska jag dras med förkylning så kan väl han hålla mig sällskap. Är inte det rättvist så säg?
Hus som helst tänkte jag när jag var på väg hem från jobbet: "Tänk om han nu har lämnat Anja hos mormor, städat upp lite hemma. Skurit iordning ett härligt fruktfat. Tänt ljus och förberett badrummet åt sin käresta=mig, så hon kan ta en lång härlig dusch och tvätta av sig grilloset"  Dessa tankar flydde genast sin kos när jag svängde in på uppfarten och såg att lampan var tänd i gillestugan. För er som inte vet vad som menas med det kan jag förtälja att nästa renoveringsprojekt är igång!!

Tre alternativ

1: Köpa en bärbar dator och skaffa trådlöst bredband till.
2: Köpa en bättre telefon som går att använda till bloggande utan att det tar 20 minuter att skriva ett kort inlägg.
3: Gå i terapi för mitt Internet-beroende och därmed sluta blogga.

Vilket alternativ ska jag välja?

Igår kväll fick jag allt gå och lägga mig kl 22 för Grey´s var slut och datorn upptagen. Dock inte av en krigande sambo men dock en blocketberoende sådan. Det där "krigandet" går över både mitt och datorns förstånd, men tack och lov hänger sig datorn ganska ofta därute på "fronten". Haha!!

Kläderna är borta från sängen

Så, nu var det gjort. Både meddelat att det är klart och verkligen gjort det också. Eller ja, nästan i alla fall. Jag har vikt och stoppat undan mina och Anjas rena kläder, men herrn får själv lägga in sina i sin nystädade garderob. Fast jag undrar jag om det inte hade varit ett enklare jobb för min del att ta hans högar istället för attans vad det blev fullt i min garderob. Jag kan ju tala om att i detta hem är det han som har två garderober och hon en... Nästa projekt blir nog att röja ur min egen så jag får plats med lite nya vårplagg snart! Om jag inte ska räkna S´s strumpor först och kanske göra en gissningstävling även på dom. Jag återkommer om detta blir aktuellt.

Appropå kläder så fick jag idag badlinnet och tröjan jag skickade tillbaka till Ellos för att byta och dessa passade en aning bättre. Men jag kan ju tala om att badlinnen INTE är gjorda för hängpattar. Nu får det bli som det blir ändå. Är det några spanjorer som klagar på passformen på mina badkläder får dom väl göra det då. Troligtvis slipper jag efterhängsna "svenska-flicka-finaa-rompa-typer" i alla fall!

Loggade in på skatteverket.se idag och kikade på mitt skattebesked. Verkar vara på rätt sida av strecket i år. Ganska mycket på rätt sida också. Kul! Lite extra klirr i kassan är ju aldrig fel. Bara jag inte tolkat alla dessa siffror fel nu, det vore ju väldans tråkigt. Nä, istället för att gå och vänta på pengarna till midsommar får jag väl börja med att vänta på det blåa kuvertet i brevlådan. Är ju snart mars så jag berhöver inte vänta så länge....

Nä, nu blir det en tidig kväll. I morgon ska vi upp tidigt och åka till La Stada med Anja. Har idag räknat ut att jag ska till stan varje vecka nu ett tag framöver.  20/2  26-27/2  6/3   12/3    18/3   Ja 5 v i alla fall, men man vet ju aldrig när det blir nåt extrabesök heller. De brukar komma som (mindre) trevliga överraskningar.

Idag är jag bara less

Less på att:

*hålla i alla kontakter angående Anja
*fixa och pussla med mitt eget schema med alla hab- och sjukhusbesök
*fixa och pussla så att assisteneten får ett bra schema
*stå och le åt familjer som kommer och ska äta 5 minuter innan stängning
*skriva roliga blogginlägg
*sitta i denna sits jag gör och
*vara ALLA till lags och inte göra mig ovän med NÅGON

Senfärdiga jag

På vissa punkter har jag en förmåga att var lite, eller mycket, sen av mig. Det kan gälla att svara på ett mail eller ringa en vän jag tänkt på flera gånger, men ändå tar det flera veckor ibland.
Just idag gäller det lite andra saker. Det första och lindrigaste för dagen är nog julgardinerna i hallen uppe. Dessa har jag tittat på i ett par veckor och de hänger så snällt kvar om jag inte tar ner dem. Nu hänger de ute på vädring istället. Och på tal om vädring så kommer vi osökt in på nästa senfärdighet, nämligen gardiner på vädring på balkongen. Jag har en badenbaden på balkongen där jag någon gång i höstas (september tror jag) hängde hallgardinerna (samma hall som ovan) jag haft hela sommaren på vädring. Ovanpå dessa hade jag senare hängt gardiner från hallen nere och gillestugan. Ovanpå dessa hamnade sedan sovrummets sommargardiner. Vidare köksgardinerna som byttes ut till röda gardiner till 1:a advent och sen även hallgardinerna som jag bytte till julgardinerna idag. Hänger ni med? Ja, hur som helst var där en väldans massa gardiner på vädring och de har vädrats väl må jag säga. Nu ligger de dock i sin garderob och väntar på att hängas upp igen senare under året.

När jag ändå är inne på julprylar så kan jag meddela att granslingan med belysning från och med idag lyser med sin frånvaro från balkongräcket. Det var kanske på tiden att den också plockades undan efter några månader ute i kylan.
Och när jag ändå var ute på balkongen städade jag ihop det kartongskräp (delvis julklappsemballage) som flugit omkring där ute under något av vinterns blåsväder. Nu återstår bara att ta det med sig till återvinningen. Känns som det kan få bli vår på riktigt nu så att vi kan börja utnyttja vår härliga balkong i solen.

Sängen som är belamrad med rentvättade kläder som vill vikas och julbonaden som sitter kvar på väggen meddelar jag väl vid tillfälle när de tagits hand om. Inte blir det just nu i alla fall för nu ska vi inta dagens middag: Köttbullar (ica´s) kokt potatis, brunsås och majs. Var länge sedan vi åt det så det ska bli riktigt gott faktiskt...trots köpe-bullar.

Bloggmiss från mobilen

Igårkväll satt jag i saffa och bloggade från mobilen då datorn var upptagen av min käre "krigare".
Hade skrivit ett ganska långt inlägg men som ni ser lyckade jag fippla bort det istället för att publicera det. Och ni som känner mig vet då att jag inte var på så gott humör...

Jag och S var och lyssnade på 4 skönsjungande tjejer igår på en konsert tillängnad Alla hjärtans dag. Ja, nu är jag inte vilse i pannkakan, jag vet att det var Alla hjärtans dag i torsdags. Men som en av tjejerna sa: - Vi skulle ju haft den här konserten igår, men då var det ju Bingo!!
Alla i Hammarstrand vet att det inte går att arrangera något i cemtrumlokalerna på en torsdag. Men men, det gick ju minst lika bra att ha den igår. Och då hade ju genska många pensionärer möjlighet att gå på den också.

De här fyra tjejerna nu då...ja, vad ska jag skriva om dem? Finns inte ord. De är helt enkelt JÄTTEDUKTIGA. De har helt olika stilar med de får ihop det till något fantastiskt. Men det är klart, de har ju med sig sina två muskier som man absolut inte får glömma att berömma.
Summa sumarum: En Toppenkväll!!

Idag väntar jobb. Mindre kul. Men det är mindre fint väder idag också så det gör inte så mycket.

Vårsol och fågelkvitter

Solen skiner, -3°, snön gnistrar och till råga på allt hörde jag nyss en fågel som kvittrade. Vi går mot våren kära vänner!!
Och jag hörde av någon för ett tag sedan att rent meteorologiskt kan det inte bli vår före den 15 februari. Vad har vi för dag idag? Jo, den 15:e. Vad har vi för månad? Februari. Vad blir det? VÅR!!!

Efter att ha hämtat Anja på dagis ville jag nästan inte gå in. Vi tog vagnen över vägen och hälsade på morbrorn där han satt i den stora gula traktorn med solbrillorna på. Bjöd honom på mat ockxå och det tackade han ju inte nej till.

Så nu är det väl dags att röja undan lite och hänga ur tvättmaskinen innan det är tid att börja med maten....men först av allt tror jag att jag måste gå ut på balkongen och insupa lite mer av den härliga luften.
(Balkongen ja, ännu ett skäl till varför jag vill ha en bärbar dator....)

Buffé-inspiration

Igår damp nya numret av Buffé ner i brevlådan och det var i den jag satt och bläddrade nu när jag åt mina två frukostägg med kaviar. Funderandes på vad jag skulle laga för middag idag. Vanligtvis brukar jag inte hitta så mycket matnyttigt i denna tidning utan är mest intresserad av bonuschecken som oftast medföljer.
Men nu idag ska jag faktiskt testa nåtgot nytt "Chili på minuten med tortilliatrassel" Snabbt, enkelt och spännande.  Sedan blir det nog en liten efterrätt också, "Hotamtotam med äppelmos och yoghurt"
Får väl se detta som lite allahjärtansmiddag istället för igår då. För ikväll ska vi ju på kosert tillägnad Alla Hjärtans Dag... Lokala stjärnor som uppträder. Kul!!

Varför lever karlar kvar hos samlarfolket?

Just det ja...man kan aldrig köpa nytt. Allt går att laga. En gång mode - alltid mode. Och framförallt... allting har ett affektionsvärde.

Han kommer hem från jobbet.  Har med sig en bukett rosor, men var han köpt dom halv nio på kvällen tänker jag inte spekulera vidare i, jag fick dom i alla fall=)
Han läser mina tidigare inlägg om sin garderob. Sedan börjar det grävas. Allt ska upp ur säcken och gås igenom.

S´s kommentarer om skräpet:
- Men den häär...den får du inte slänga (ooops, det var ju hans gräsklippartröja)
-  "     "     "     "     "......... (nävisstja, märkeskopian från kreta 1999 med avklippta ärmar är ju en raritet)
-  "     "      "     "     ".........( bilsportströjan med rickard rydells tryckta autograf, som man ser bättre genom än ett nytvättat fönster)
- Vad är det för fel på den hääär då?  ( fläckig, trasig, lika bred som den är kort osv.... denna beskrivning gäller minst 10 tröjor)
- Dom här byxorna då...varför ska du slänga dom? (arbetsbyxor, linningen håller på att rämna och där är ett hål i grenen som man kan sticka ut näven genom. Plus att han köpte nya jobbarbrallor i somras) - Pappa kanske vill ha dom!
- Dom här skulle jag kunna sälja för 5000:- i Stockholm (Jeans från JC, inköpta runt -00 med hål och revor överallt där det inte är färgfläckar) -Men så åk till Stockholm och sälj dom då, svarar jag!
-Den här är ju alldeles ny, den klippte jag ju ärmarna av i somras när jag jobbade.... (behöver inte ens förklaras av mig va?)
-Men varför har du slängt som här? (Om 3 långärmade skjortor som han hade innan vi träffades för 9 år sedan och som jag aldrig sett honom använda)

Ja, där var en hel del dråpliga argument till, men jag orkar inte dra alla här. Ni har säkerligen fattat hur samlarfolket levde ändå....

Puss på dig älskling!! Och tack för att jag får återge ditt underbara jag här på bloggen.

Här kommer svaret

Efter en ynka liten gissning får jag väl meddela att jag egentligen inte vet hur många det var innan. Nu efteråt däremot och då inte inräknat sopsäcken och det som ev ligger i tvätten.....tada 53 st kvar i garderoben!!

Jag vill inte ens veta hur många det var innan. Väldigt många fler i alla fall....fler än 60.
Så, M, detta betyder då att du vinner eftersom du var den enda som gissade. Jag lämpar av säcken hos dig i morgon så kan du välja en alldeles egen mekartröja!!

Gissningslek

Hur många t-shirts hade S i sin garedrob innan jag städat den? Närmast gissat vinner den finaste av de avlagda tröjorna=)
Kan ju avslöja att jag slängt nästan en full sopsäck med kläder och av det 3 skjortor, 2 par byxor, ett par långkalsonger och resten....ja det var nog bara kortärmat...


Haha, detta blir kul att se!!

Alla hjärtans dag (stal jag nåns rubrik nu?)

Vad har man för förväntningar på denna dag då? Blommor, choklad, romantik ? Present, middag eller kanske att han tar hand om disken efteråt? Nä, inte jag. Trodde kanske jag kunde få en bukett rosor av min älskade, men det tror jag knappast.  Han måste just precis idag jobba över... Jag som blev otippat ledig idag tom och han ska jobba över. Beordrad övertid?! Nej, frivillig. Och kan ni gissa vad han gjorde i morse? Jo, minsann, han rakade sig INNAN han åkte på jobbet, vilket han i stort sätt aldrig gör annars. Nu kan ju detta låta som varldens klyscha; "jobba över" frivilligt, nyrakad och till råga på allt Alla Hjärtans dag. Men jag är inte orolig. Han bara är sådan. Tänker med lilltårna ibland. Fast efter 9 år kanske det inte är så viktigt med detta komersiella jippo, eller?
Nej, vet ni vad jag ska roa mig med en dag som denna? Jo jag ska städa ur herrns garderob och han har lovat att inte lägga tillbaka något när han gått igenom vad som jag tycker bör slängas. Eller som han sa: - Jag kan ju lägga det i källaren istället...
Kanske jag kan få ner antalet t-shirts från 70 till 50 åtminstonde. Och hiva de där chinosen han köpte till skolavslutningen för 9 år sedan. Kanske, kanske kan jag smyga ner ett par långfillingar som det är mera hål än inte i, men då får jag lägga dom allra längst ner i botten. Haha, detta ska bli riktigt skojigt! Vlken allahjärtans-present va?

Sedan ska jag alldeles ensam avnjuta en god middag med en massa goa grejor som han ändå inte äter, som tex svamp, fetaost och broccoli. Mmmm!!

Felande självbild

Hämtade ett paket från Ellos idag. Alltid lika skoj. Nya påslakan som var i stort sett gratis. 45:- för två uppsättningar. Fast det var ju förstås en del i deras erbjudande till mig som kund. Visst är det knepigt att man känner sig så utvald vid sådana tillfällen, trots att man vet att det är tusentals med mig som blivit "utvald" för detta exklusiva erbjudande. Gärna skrivet med ett blått teckensnitt (o)likt dennes egna handstil och med en början; Varsågod Helena, eftersom DU varit sån bra kund för oss får DU nu av oss... (tänk er nu denna text i blått)
I alla fall, jag hade en timme på mig inna jag skulle börja jobba så jag slet upp påsen, ni vet en sån där som man egentligen inte ska kunna slita upp, lika fort hade jag hunnit slita av mig paltorna för här skulle allt provas! (ja, just DEN biten behöver ni ju inte tänka er, för det är ingen vacker syn vill jag lova) Börjar med en vit topp med snyggt tryck över bröstet. Lite detaljer i sidosömmarna, ja gud vilken snygg tröja. Satt ganska bra och skön var den oxå...till jag kom fram till spegeln. Nattlinne!! Ja det var precis vad jag såg framför mig. Hade ju tagit till i storleken lite för att den inte skulle smita åt så runt alla magarna, men tydligen var jag inte SÅ stor. Retur på den.
Nästa man plagg till rakning provning blev den nya bikinin till spanienresan i juni. (ok, ute i lite väl god tid men ändå) Snygg svartmönstrad bikini med sånt där badlinne ni vet. Trosan satt perfekt men överdelen, som jag ju tagit till i storlek just av samma anledning som tröjan här ovan, ja, hur var det nu med den. Vet inte riktigt hur den satt egentligen. Kasnke inte satt alls. Hur som helst, jag som ska analysera sönder allt i minsta detalj, kom fram till att endera har jag för stora bröst i förhållande till linnets kup-utfromning, eller så har jag för små gentemot den stora storleken på linnet. Jag lade i alla fall tillbaka den i paketet och kryssade för en storlek mindre på retursedeln. Vilket jag även gjorde på den vita tröjan.
Så var det jensens tur. Och varför jag envisas med att beställa jeans på postorder, det kan ju nån vänlig själ få tala om för mig. De här var snygga, inte så vida i bensluten, svarta och för en gångs skull var de lagom i längden också. Men som vanligt satt dom bra över laggårsväggen och mindre bra runt magen.  Med andra ord fick jag inte ens igen dom. Jag förstår inte varför det bara görs byxor för dom som är breda på bredden och inte för mig som är lika bred där som i färdriktningen!! Alltid, inga undantag. Jo ett kanske, jeans köper jag i denna butik. Men känns lite trist att ha flera par likadana.
Nä dessa åkte tillbaka de med. Får kanske be min arbetsgivare att få köpa några par arbetsbyxor till via honom, för de kan jag ha (sedan jag kapat av 1 dm)och sköna är dom med. Eller kanske försöka på allvar att få bort den där andra magen jag har under naveln...
Jaja, jag är i alla fall ett par bikinitrosor, ett linne och en kort cardigan rikare efter dagens strapatser.

Hörde att mor min har hittat igen min blogg nu. Hm, men ingen kommentar. Det var dåligt. Visserligen en muntlig och positiv sådan, men det räknas ju inte... Nej Riktiga kommentarer ska det vara. Och många!

Ikväll börjar värledns bästa serie igen för säsongen. Har tappat räkningen på vilken i ordningen men kanske att det är säsong nr 4 som startar  nu kl 21. Grey´s anatomy är det förstås jag snackar om. Den enda rätta. Snacka om att det kommer bli intriger nu när de ska ha läkarstudenter under sig..... hahaha!!
Så gud nåde den försöker ringa eller överhuvudtaget prata mid mig på onsdagar kl nio några veckor framöver. Och ska det göras så håll koll på när reklampauserna är, tack!

Rusningstrafik på Östersunds tvärgator

Något jag aldrig varit med om tidigare. Sådana köer trodde jag bara fanns i storstäder, men tydligen också i Östersund under VM  skidskytte. Naturligtvis skulle vi åka från sjukhuset just när publikmassorna åkte hem från dagens tävlingar som precis avslutats. Suck! Tog nog en kvart från sjukhuset upp till OK Körfältet...

Ja, som ni då troligtvis (om ni inte är väldigt trögtänkta) förstått så har vi varit i stan idag. Åkte vid halvtio på fm och för en gångs skull hämtade jag upp I i tid - något som jag aldrig tror hänt tidigare. Alltid händer det nåt som sinkar ens tid. Eller kanske en annan som inte kan det här med planering. Troligtvis det senare pga för många snooz på mobilen tidigare på morgonen.

Jag hade tid med diabetessköterskan halv tolv och sedan var nästa tid med Anja på Ortopedtekniska inte förränklockan två så då åkte vi och käkade lunch på en väldigt nyttig restaurang Mc Donalds och handlade lite smått på Copp Forum. Där träffade vi på Linnéa med familj. Kul att se lilla L igen...

Tillbaka till sjukhuset där vi blev kvar ända till rusninstrafiken började och var inte hemma förrän efter kl 18.  Och kl sex hade vi bestämt att några skulle komma och hälsa på så de var redan här när jag och Anja ramlade in efter en lång dag. Men det var bara kul! Ska snart ses igen.

Nu står guben och stampar, måste ut i krig igen, Call of Duty. Världen håller tydligen på att förintas om han inte kommer ut och räddar den. Ironi.
Jag får väl lägga mig och läsa en stund innan jag slocknar. Ska även längta till i morgon kl 21 för då börjar GREY`S igen!!!

Gott till frukost...

heter ett bröd som S köpte hem idag. Typ som tunnbröd fast med fullkorn och linfrö. Lät ju ganska ok och jag tänkte ge det en chans. Fast till kvällsfika då. Jag vet inte om jag åt det vid fel tidpunkt, men speciellt gott var det inte. Eller jo, det gick väl an, men ingen tiopoängare. Kanske en svag 7:a. De få gånger jag äter mjukt börd hemma väljer jag i alla fall nåt annat hädanefter... Tex Lingongrova med ost på. Det är mums det!

Kaffet hjälpte inte min skallebank att lämna min stackars knopp. Nä jag får nog dras med den till jag somnar, vilket blir ganska snart. Fattar inte att jag varit så trött de senaste dagarna... Måste vara, öh, nä jag vet inte. Bara trött helt enkelt. Kanske dags att lägga sig och sova före midnatt nån gång ibland. Blir lätt att jag sitter uppe och kollar på ingenting på datorn om kvällarna.

Gäsp, godnatt!

Semesterplanering

Är man ute i god tid, dvs minst två månader innan kan ju inte en artbetsgivare neka en till föräldraledighet.
Så idag tog jag och frågade chefen ang detta och semester....Kan väl inte påstå att han hurrade av glädje om jag blir borta flera veckor i sommar, men vad kan han göra åt det.
Så nu blir det att planera hur sommaren ska se ut. Ja, förutom sol och värme då.

Kaffe, kaffe.....tarmen skriker efter denna gudomliga dryck!! Och äntligen hör jag att perkulatorn tystnat. Härligt. Nu är jag då inte en sån som måste ha 5 koppar om dagen för att överhuvudtaget överleva, men ibland känner jag att det är just kaffe min kropp behöver. Som nu då. Trött som bara den och med en sprängande huvudvärk är det svarta guldet det enda rätta!

För att redogöra dagens övriga intag så har det blivit kaffe och macka till frukost. Ett äpple till mellanmål på fm. Lunch idag blev något så exotiskt som en 90-grammare med ost, sallad, skivad gurka och senap. Johnnys senap såklart. Och middagen blev ännu mer exotisk i form av helgens rester av den helstekta benfria fläskkotletten med lite sås till och blomkål o broccoli.
Ja, som ni ser inte en alltför bra dag i matväg idag heller. Suck!


Så var det vardag igen

Måndag morgon. Alltid lika trevligt. Pigg och utvilad? Not...

Inatt tror jag A har varit vaken hundrafemtionelva gånger. Jobbigast var väl mellan halv fem och sex då hon var vaken hela tiden. Somnade om en halvtimme men vaknade igen så fort S åkte på jobbet. Somnade förstås om igen strax innan det är dags att kliva upp:-)
Så idag får ni räkna med en gäspande Helena. Och jag skulle tro att även Anja inte kommer vara den roligaste att ha att göra med under dagen...

Igårkväll fick jag allt lov att lägga mig tidigt. På grund av nåt dataspel som visst ropade på S och vill komma ut ur sitt fodral! Suck. Men jag började i alla fall läsa en bok istället. En stor och en liten är borta som handlar om kristerapi med en tvååring som mist sin mamma och lillebror i en bilolycka. Ska bli ganska spännande att se hur de som experter kan jobba men ett så litet barn i chock.
Fast jag mmå erkänna att jag saknade datorn. Måste skaffa en bärbar om jag får tillbaka på skatten. Tänk vad mycket vi kommer att umgås då, S....kunna sitta i samma rum fast i våra egna små världar=)

Nu måste vi lägga på ett kol, om vi ska hinna till dagis i tid. Är ju en del grejor som ska med en måndagmorgon.


Kosingen flyger

Att man inte kan låta bli att handla... Hade ju en visning här hemma ikväll av barnkläder och herregud vad mycket fint det fanns!
Blev två klänningar och ett par leggings till lilla fröken. Tvingade hit mamma också ochhon köpte en tischa åt Anja. Gissa vad det var för tryck.....jo en Grävskopa! F-n skulle pappa se att de döpt tröjan till grävskopa skulle han gå i taket. Det heter ju grävmaskin och inget annat.

Blir ett kort inlägg ikväll då S nu ska installera och spela ett dataspel. SÅ viktigt.....

Barnfri kväll!

Gasnka skönt faktiskt. Syrran har "rövat bort" Anja över natten, men måste erkänna att trots lugnet och möjligheten att slappna av totalt, känns det allt lite tomt när hon är borta. Idag har Anja varit så mysig och glad att jag allvarligt varit på väg att äta upp krama ihjäl henne. Härligt ändå med sådana dagar.

Middagen blev lyckad idag. Blev ett recept ut hemmets det med. Helstekt benfri kotlettrad med torkade aprikoser och ingefärssås.  Gott! Och det gick hem hos guben med fast kotlett inte är någon av hans favoriter.

Tog och passade på att hälsa på lite kompisar då ikväll. Åkte upp till T och A och grattade deras dotter lite i efterskott (typ en månad...) Trevligt att ses igen! Hoppas det inte dröjer till nästa födelsedag innan vi ses igen denna gång också!!
Kollade på melodifestivalen hos dem. Måste ha varit mycket pensionärer som kikade på de ikväll eftersom Christer Sjögren gick vidare till final!! F-n han har väl inte en chans att ta hem nån seger i Serbien?!? Inte den där Sizzi heller tror jag.

NÄ nu ska jag och karln pojken min se en film. Händer inte var dag må jag säga...

Kaffemugg på villovägar

Någonting mystiskt har hänt. Jag har hittat en blå kaffemugg. På ett väldigt underligt ställe, nämligen i varukorgen under Anjas vagn. Och det är inte min. Och definitivt inte Anjas. Men jag har mina aningar att den hör hemma hos dagisfröken H. Igår var alla två(?) barnen på dagis hemma hon henne och åkte pulka och hade det mysigt. Så, H, om du läser detta och känner igen att du saknar en mugg, kan den återfås mot beskrivning!


Visst ja, maten

Har lagt en benfri kotlettrad på upptining. Typ 1,5 kg.... Tror jag ska helsteka den i ugnen och göra en sås på skyn med ingefära i. Också recept från Hemmets. Kokepäran, majs, gelé och sallad til det. Vad tror ni om det?

Baka baka liten kaka

Blidde inger mer inlägg igår som ni nog sett. Jag jobbade till halv sju igårkväll men var inte klar att låsa förrän närmare sju. Inte det roligaste man gör en fredagkväll.
På kvällningen sedan kikade jag på Let´s dance, fy för att Dilba åkte ut. Borde varit Matte eller Mi i mitt tycke! Jaja, hursom helst får jag skylla mig själv då jag inte orkade masa mig till telefonen och rösta något.
Vi fick besök av våra vänner A och R också en sväng. De åkte spark hit och till A´s förtret ville R ta samma fordon hem fast jag erbjöd mig att skjutsa dem med bilen.Undrar om de har nåt hem ännu?!? Har inte hört något.

Så, vad har denna dag att bjuda på då? Takdropp ute, men mulet. Kanske blir en promenad ändå. Men jag måste städa endel också, för i morgon är jag värdinna för ett Me&I-party. Vilket även betyder att jag måste baka en kaka eller nåt att bjuda på till kaffet. Hittede ett recept på nån chokladkaka med apelsinsmak, men jag undrar vart jag la det. För det var inte på nätet som så många gånger annars utan i en Hemmets veckotidning.
Jag brukar köpa nån sådan ibland. Lite tantvarning kanske men det må vara hänt då. Tycker det kan vara aen del "kul" att läsa i dem men framförallt korsord och recept. För att inte tala om "mitt bästa tips", vet ni hur mycket man kan lära sig där?Tex,Har man en skvätt vin kvar ska man frysa in den i en iskubslåda, för då kan man ta fram det som behövs för attt smaksätta såsen till söndagssteken. Eller att man ska ha lite sköljmedel i vattnet när man dammtorkar, fast jahg kommer inte ihåg varför... Ja, det finns ju massor av gamla husmoderliga tips.

Men nu först av allt ska jag ta mig ner till tvättmaskinen och hänga ur det jag nu har tvättat för andra gången. Har en förmåga att glömma bort att hänga tvätten så den ligger kvar och blir halvsur. Inget annat att göra då än att tvätta om skiten!

Inte tagit mig ur diket än

Här skulle man ju skärpa sig idag. Och vad väder...?
Jo, jag vaknar med världens insulinkänning och inom loppet av 3 minuter har jag tryckt i mig en banan, svept ett glas mjölk och avslutat det hela med en ofylld semmelbulle som var kvar sedan igår.
Dvs bara snabba kolhydrater i allting.
Hmpfr!!

Snedtramp

Huvva! Blidde snabbmat till middag idag. Anjas assistent jobbade kväll så jag och S tog tillfället i akt och åkte och käkade och handlade tillsammans. Vet inte när det hände senast. Men givietvis är inte det en ursäkt till skräpmat. Man kan ju umgås vid middagsbordet hemma också. Var bara det att jag inte alls orkade ställa mig vid spisen. Pust...

Men inte nog med det så köpte vi hem och gjorde oss varsin semla efteråt. Den hade man ju gott och väl kunnat vara utan. Nog för att det var smarrigt, i alla fall halva, men hade vi inte köpt hem hade vi ju heller inte ätit någon. Enkel ekvation!

Tack och lov kom jag och H ut på en liten promenad med stavarna, men det förbrännde väl inte ens locket på semlan. Bättre än inget kanske...

Nä, i morgon få jag styra upp från diket. Det är då ett som är säkert!

Tackar och bockar!

Tack Linda för ett bra jobb! Själv fattar jag noll av alla koder och shit, men det är ju tur att man inte kan vara bra på allt.

Så var man sådär platt i flurret igen då. Ska ha ett möte i em men tack och lov på telefon så ingen behöver se mig mer än sambon när han kommer hem och han får allt tåla det. Hur tror ni han ser ut efter en dag på jobbet. Industri, plåtlukt och hörselkåpor som man nästan kan tro sitter kvar på huvudet med tanke på frisyren. Haha, även där matchar vi varandra, jag och guben...

Middag idag då? Jag har ju en stund på mig ännu att fundera ut något, men kanske någon därute har något bra förslag? Inget med korv bara!! Men gärna med kyckling eller köttfärs...

Nähepp....kasnke ska ta och surfa in på ellos och se om man hittar något. Fick nämligen ett erbjudande fårn som igår men fina påslakan. Snacka om att falla för deras säljknep.... Beställa kläder för att få påslakan. Istället för att köpa de påslakan man vill ha och strunta i resten. Men det är klart, nåt snyggt hittar man alltid. De har en hel del vettigt för oss som drar lite större storlekar. Och, det mina vänner, växer inte på träd!!


Torsdagmorgon

Vad gör man en torsdag morgon?
Har redan blaskat ur håret, trots att jag snart ska på jobbet och trycka ner den underbart vackra luvan mössan huvudbonaden på huvudet. Ja, det finns faktiskt inget bättre uttryck för detta påfund än just huvudbonad. Och när man tar av sig den efter ett varmt och osigt arbetspass är håret platt likt ett lakan som just kommit ur en mangel.
Men men, jag kan ju i alla fall ha välkammat hår med volym i när jag lämnar Anja på dagis.

Idag hoppas jag på att min nya design på bloggen blir klar. Sidan var ju så SEG igårkväll att det inte gick att göra något. Inte ens logga in vissa stunder.  Spännande ska det bli i alla fall...

Nä nu måste jag skynda mig att komma i ordning...
Hinner nog med ett inläggg till senare idag, eller vad tror ni?

Tänk vad lika man kan vara

Min pappa liksom jag, har också gjort ett tekniskt framsteg idag. Han har lyckats lära sig hur man gör filmklipp med digitalkameran:-o (Sen att han är haj på att konstruera och tillverka en massa gigantiska plogar och grejor till hjullastaren hör inte hit)
Han kom hit förut och visade stolt upp sin lilla film på 50 sekunder... Gulle dig!!
Fast egentligen vet jag inte om det var "filmen" han vill visa upp eller den stora plogen till traktorn=)som var PÅ filmen.
Hur som helst, farsan rockar!! (ibland i alla fall)

Haha, det fungerade

Jag kunde länka. Och jag kan numer "adda" på MSN. Kul!!

Rester

Jag orkade verkligen inte laga nån mat idag så det fick bli tacorester för min del. Inte så tokigt faktiskt. S lagade sin egen mat som då bestod av kokt grillkorv, pulvermos gjord på vatten och till det den avancerade såsen kallad ketchup;-)

Däremot har jag gjort ett framsteg i min tekninska värld och det ett som heter duga. Har installerat Windows messenger och nu för första gången i mitt liv fattar jag vad MSN är. Haha!
Anledningen till detta är att jag ska få hjälp med min bloggdesign av LindasLya och hon bad mig "adda" henne på MSN så vi kunde snacka. "Adda" - vilket språk är det? Jaja, hursom helst är det gjort nu och jag har även provat att länka till hennes sida här ovanför. Undra om det kommer att funka. I sådana fall ahr jag gjort två tekniska kliv frammåt i livet idag=)

Ja se de snöa ja se de snöa

de va väl roligt hurra?!?

Nä nu kan det väl ta och bli vår och sommar med mycket sol och värme. Tycker ni inte det? Tänk vad skönt att slipp ta på flera lager kläder, komma ihåg att ta på sig skorna när man går ut så inte snön sipprar in i hålen på foppatofflorna, slippa bära in ved och elda i kaminen för att inte elräkningen ska skjuta i höjden. Nej tacka vet jag den varmare delen av året.
Tänk grönska. Tänk grillos. Tänk er solstolen på balkongen. Tänk er bara ett kraftigt sommarregn så det blir alldeles rent i luften..mmmm!
Men fy sjutton för värmen på jobbet... Suck så var den härliga bilden av sommar borta från näthinnan.

Sa till på dagis idag om mitt barn som blir bortglömt. Blev bra emottaget i alla fall. Och Anja ska nu få en hylla i kapprummet som de andra vare sig hon kommer använda den eller inte. Bra!
Sen hade förskoleläraren lite nya idéer ang språkutveckling och förtydligande av ljud och teckan. Kan nog bli bra tror jag. Ska prata med Hab om det nästa gång vi ska dit. Vilket inte lär dröja så länge.

Måste laga mat nu. Ett rent h-e känns det som ibland. Speciellt en dag när man jobbat och inte gjort annat än kockat åt andra. Så ska man fortsätta när man kommer hem. Men det är väl en kvinnas lott. Hur man än vänder sig har man ändan bak och jag tror att det här med jämställdhet inte går att driva hur långt som helst. Även om det i själva verket skulle vara ganska skönt om maten stod på bordet när JAG kommer hem...

Bli i alla fall broccoligratäng och korv idag. S får väl pärstampa på sin tallrik.

Irriterad

Återigen har personalen på dagis glömt ge oss ett månadsbrev. Tror det har skett spontant en eller max två gånger sedan i september. Bara för att inte Anja har någon hylla i kapprummet som de andra, utan har ett eget rum där hon har alla sina träningsredskap och vagnar/stol. F-n, de går ju förbi där när de kommer från personalrummet=[
Så jag får väl säga till i morgon igen...

Vet ni förresten hu mycket man luktar efter en dag i ett gatukök? Här har man varit borta i två månader och på den tiden hunnit glömma den äckliga doften av fritös. Man skulle kunna tro att jag badat i oljan. Och sedan smort in mig med fettet som sipprat ut ur en nystekt burgare. Mums!! Not.

Och när jag ikväll kom hem, kände jag hur härligt det är att krama om sin dotter när man varit ifrån varandra en hel dag. Undrar om hon tyckte det var lika mysigt?!?

Nähepp, nu blir det en lång skön dusch med mitt nya frisörschampo och balsam som luktar SÅ gott!
Tillbaka till oset i morgon. Pust

Blogga från mobilen

Om man har en bra telefon kan nån Blogga från mobilen. Jag har ingen bra telefon. Visst kan jag göra ett inlägg härifrån, men sjutton vad det är krångligt. Sitter på jobbet nu och väntar på en anstormning. Fast det lär nog inte komma någon. Suck! Tiden står stilla. Tror jag tar och städar toaletterna. Skoj va?

Största händelsen i mitt livs tv-historia

Tv 3 och kanal 5 och ingått ett avtal om kanalutbyte. ÄNTLIGEN!!

Äntligen kan jag som canaldigitalkund även se tv3 utan att behöva skaffa en viasatbox. Tjohoo!!

Fettisdagen

Ja, som nog de flest vet är det fettisdagen idag och då ska man ju som det sig bör intaga en vetebulle med tillhörande grädde och mandelmassa. Gott tycker vissa medan andra inte alls vill ha denna eminenta bakelse. Jag är av den första kategorin. Tyvärr.  Kaloribomb som heter duga.

Var på fiket nu på förmiddagen med några bekanta, och det bars fram semla på semla. Dock inte till vårat bord för jag köpte mig en grovbulle med ost och skina på till kaffet. Det gick lika bra det faktiskt. Kände inte av suget för en semla över huvud taget. Kanske jag åkt på nån konstig sjukdom just idag?!? Vem vet...
Inte ska jag baka några själv heller och klockan 14 börjar jag jobba och där serveras det då inte några semlor vad jag vet.


                                                            infogad bild

8000

steg kom jag upp i idag. Skönt att nå målet idag igen. Har ju varit dåligt med det ett tag.
Jag och H var ute i nästan en timme med våra stavar och traskade. Träffade några efter vägen som vi surrade med en stund, så vi får väl dra av lite där. Men skönt var det. Ca -3°...

Ska öva på min kokkonst nu igen och göra mig en stor kopp te=)

9,5 av 10

Tjohoo! Nästan full pott på makaronerna. Fast nog tyckte jag att de var lite väl stabbiga... "Ett uns vitpeppar till så hade du satt den", sa S.

Själv åt jag stuvad vitkål som jag fått av mamma till mina korvskivor. Gott!!

Korvdag idag

I min "kokbok" finns det två rätter jag aldrig lyckas med. Det ena är Pannkaka, får aldrig till smeten och det spelar ingen roll om jag går efter ett recept eller inte. Har provat ett otal olika varianter men icke. Sist var även en kompis H här och skulle hjälpa mig, men då blev det resultatet ju fler kockar, desto sämre soppa pannkaka.
Hur som helst, den andra rätten är stuvade makaroner. En av min käre S´s älsklingsrätter. Fast inte mina då. Vet inte varför men de blir aldrig som mammas/svärmors och endera för löst eller för hårt. Idag har jag dock försökt mig på konststycket igen, men inte ätit ännu så vi får väl se vad domen blir denna gång.

Jobbade idag, för första gången sedan i början av dec. Gick väl bra, var väl som att man inte varit därifrån alls...alla saker var fortfarande på samma ställe och samma kunder kom in idag som för två månader sedan. Hade dock tappat lite av snitsen på "hamburgermonteringar", men det sitter nog snart där igen.
Kom i alla fall ihåg att äta lunch, som jag som diabetiker måste göra även om man bara jobbar 3 timmar. Men men, slänge i mig två grillade utan bröd på stående fot. Sköljde snabbt ner med en burk lightcola. Toppenlunch va?

Till min besvikelse idag hade jag min älskade stegräknare på mig på jobbet. Trodde nog att jag rörde mig bra mycket mer än vad jag verkligen gör under ett arbetspass. På 3 timmar blev det bara ca1200 steg. Suck!! Så det blir nog en tur framför tv:n idag med...om jag inte får med H ut på en promenix sen.


Framme i Köping

Så har man klarat av en halvtimme på cykeln tillsammans med Linda, Tobbe, Mats och Micke. Gud vad jag giller det gänget. Klarade av det ganska bra med tanke på att vi nyss hade smällt i oss tacos så det sotd ut genom öronen.
Hur äter ni Tacos? Mina måste på tacobuffén är:
*Köttfärs
*MAJS
*Guacamole, helst hemgjord
*Gräddfil
*Salsa - mild
*Tomater
*Gurka
*Chips nacho- el tortillia

Bonus är sedan
*Ost
*Sallad
*Lök
*Vetetortillias
*Hårda tacoskal
*Annanas
*Jordnötter
Men som sagt, det övre är måsten, resten kan jag lika gärna hoppa över.

Var i alla fall ner och provade roddmaskinen tidigare. Måste jobba vidare med den för attans vad det var jobbigt. Tog mig knappt upp från golvet efteråt och då körde jag inte lång stund alls. Nej, tacka vet jag cykeln framför tv:n.

Nu väntar en dusch och sedan blir det att krypa till kojs i en renbäddad säng. Min käre S har städat sovrummet och bytt sängkläder. Finns det nåt härligare?!?

Söndagstrött

Det är vad jag är idag. Inte för att jag har hört det uttrycket förut, men man måste ju vara kreativ och hitta på något nytt ibland.
Nä, allvarligt talat vet jag inte vad det är med mig idag, känns som om jag skulle kunna sova i flera timmar. Och ändå var det mest S som var upp inatt när Anja stökade på. Kanske är det jobbnerverna som spökar då jag i morgon ska börja jobba igen efter att ha varit sjukskriven sedan i början på december.

Har än idag inte tagit mig för att göra något alls. Inte tvättat - det har S gjort. Inte plockat ur diskmaskinen - det får bli sedan.  Inte handlat - det ska S göra sedan han varit och tränat. Möjligtvis att jag får till nån middag idag. Tror det blir tacos.
Oj, såg ni? Nu gjorde jag det igen. Alltså, planerade intaget av dagens föda före kl 16=)

Pratade med J i telefonen idag. Har inte gjort det sedan vi bokade spanienresan för nästan en månad sedan. Vi hade en hel del att ventliera. Dock blev vi lite avbrutna av hennes son A som hellre velat höra sin morbror i andra ändan. Får försöka att ringa lite oftare så kanske man inte behöver en hel timme för att gå igenom allt. Fast jag måste erkänna att det är ganska skönt att bara sitta ner och bara surra...

Har på mig stegräknaren idag. Det är inte så kul när man bara är inne och hemma. 693 står den på just nu och jag har som mål i alla fall 8000/dag. Visserligen tog jag en vända på motionscykeln i morse som jag inte omvandlat till steg ännu och med tanke på de minimala antalet steg än idag  måste jag nog ta en bra lång stund till på tramporna innan dagen är slut. Får nog cykla till Köping ikväll!!
Ni har väl uppmärksammat att detta härliga gång är tillbaka i rutan ikväll och 6 söndagar framöver. Måste se!!

Nähäpp, nu fick jag lite energi nånstans ifrån och ska pallra mig ner i tvättstugan. Inte för att hänga tvätt utan för att testa roddmaskinen vi har där nere. Nu när S är iväg och tränar kan jag ju testa i smyg...

Fanns visst kvar....

..det jag började skriva i eftermiddag, men inte allt.
Blev lite fel ordning, men ny som man är på det här får ni som läser ha lite överseende med sådana missar.

Middagsmat

Klockan är tre och otroligt nog har jag redan börjat fundera på middagsmaten. Vanligvis brukar jag komma på runt fyrafemtiden att oj, ska vi ha middag idag OCKSÅ?
Igår var svärisarna hit och åt och det blev nån kycklingfilé kvar. Får kanske slänga in lite potatis och morötter i ugnen och äta upp resterna. Och röra ihop en kall örtsås att ha till.
Japp, det får det bli.


Kvällsbubbel och cola light

Åh, jag blir så irriterad. Vårat bredband fungerar inte som det ska. Flera gånger om dagen blir jag, obs JAG, aldrig S, utkastad från internet. "Internet Explorer har utfört en förbjuden åtgärd och kommer att stängas..." Varför drabbas bara jag och inte andra som använder vår dator? Värst var väl i em när jag kom fram till S som satt vid datorn och så fort jag visade mig kopplades internet ned...är jag på något virus eller?
Hur som helt hade jag skrivit ett långt inlägg tidigare i dag men hann inte publicera det förrän jag blev utsländ igen. SUCK!

Idag har det varit så dåligt väder här, så jag och Anja har varit inne hela dagen. Men efter vi ätit middag (kycklingrester sen gårdagen) kände vi att vi ville hälsa på någon. Det händer typ aldirg eftersom vissa alltid har så mycket han måste göra. Så vi tog och packade in oss i bilen och gjorde en visit hos Crikus Pålgård. Trevligt trevligt! Drack en kopp te och surrade en bra stund medan S spelade tvspel med mina kusiner. Han var inte nödbedd vill jag lova, legalt tv-spelande föll han väl i smaken.

För övrigt har jag idag skurat golven här hemma och så ringde jag efter mormor och morfar och bjöd dom på mittpådankaffe. Måste ju passa på medans man har nystädat... Anja blev så glad över att se Mommis=)

Nä nu ni får det vara nog för idag. Jag ska tappa upp ett bad och hälla upp ett glas Cola light ( öppnar inte en flarra vitt för ett glas i badet....) För första gången ska jag utnyttja lyxen av Anjas bubbelbadkar, sedan hon fick det i februari i fjol.

Hej och Välkommen!

Så har jag tagit mig så långt som till att skaffa en egen blogg. Har länge nog nu bara gluttat igenom och läst om många andras liv och leverne och finner det ganska skojigt. Nu får vi väl se om andra tycker att jag är lika intressant=)

Det jag tror mig komma blogga om är väl i första hand vardagen som sådan. Vad jag gjort under dagen, vad vi ätit, hur många steg jag fått ihop på räknaren och alldeles säkert en och annan tanke kring dottern och hennes funktionshinder.

Kommentera gärna och fråga om det är något ni undrar över!


Då kör vi....

RSS 2.0