Fobier

Sitter och slösurfar och P3 är på i bakgrunden. Jag hatar P3. Eller hatar är väl att ta i men jag tycker inte om kanalen i alla fall. En massa konstiga programtitlar där det bara snackas en massa konstigt.  Ketchup, Ullinulla, Pippirull, Clownen luktar bensin osv osv. För att inte tala om Mammas nya kille som alla verkar tycka är så gudomligt bra. Jag fattar inte vart det är bra. Förlåt, jag kanske är dum, men jag står för det i så fall. Ibland kan där vara nån halvvettig intervju som går an att lyssna på men inte ofta.
Just nu pratas det om fobier. Nu är det någon som har fobi för att blunda för då ser hon ögon. Typ en clowns ögon.... Haha! Jag har inga fobier. Ska vara naveln då, men det är kanske ingen fobi, jag bara tycker det är obehagligt att pilla sig i navlen. Så det gör jag aldrig, mer än den ska tvättas då, fast inte trycker jag dit ett finger och vevar runt inte. Nä fy!! Jag skriker rakt ut om nån (läs Stefan) råks på komma i närheten av denna underliga kroppsdel.
När jag tänker efter har jag nog numer utvecklat en fobi mot hantverkare. Huvva, ryser av bara tanken. Skulle ha fått mattan inlagd i sovrummet igår efter att ha väntat länge och varit utan sovrum och sängar. Men när herrn skulle till att bröja märker han att han beställt hem FEL MATTA!!! Gissa om vi blev förbannade då... Här har vi bott i kappsäck (nästintill) i flera veckor, inga garderober att ha kläderna i, inga sängar att sova i, ett helt kontors möblemang som vi inte vet var vi ska ställa och dessutom en massa IKEA-kartonger som väntar på att skruvas ihop. Och allt är bara utspritt i hela kåken. Ställde in os på att stöka i ordning sovrummet nu i helgen då och så har ************* (här står det egentligen något otrevligt ord som min mamma har lärt mig att man inte får säga) blandat ihop siffrorna. Konsekvensen av detta blir att ingen matta blir lagd förrrän slutet av nästa vecka. Så ja, risken finns att jag får utslag av att bara komma i närheten av en hantverkare efter detta!

Nu till något mindre otrevligt. Efter flera års "tjatande" tog jag mig äntligen iväg på gympan i torsdags. Jag drog med mig H så kändes det lite bättre, då var vi i alla fall två nybörjare. Gympan (typ friskis, antar jag,har aldrig varit på det heller) var lätt/komigång-gympa och ja, för en 65-kilos tjej kanske, men definitivt inte för mig. Var riktigt jobbigt men jag fixade hela passet och gjorde alla övningar så gott jag kunde, var inte så enkelt när koordinationsförmågan inte är på topp. Men eftersom jag bestämt mig för att betala in för terminen fixar jag nog att sätta ihop armar och ben på rätt ställe efter ett par gånger. Hoppas också att min kropp vänjer sig vid dessa övningar så småningom för som det är idag har jag lite smått problem med vissa rätt många muskler i min kropp som jag knappt visste att jag hade. Men men, som C sa, då vet jag att jag har gjort något bra!!

Är det tillåtet...

...att konservera sitt barn? Igår skrev jag ju att Anja hade haft föräldraledigt i helgen, men glömde skriva det jag hade tänkt då jag kom in på ett annat spår.
Jag hämtade henne vid sex-snåret igår kväll och fick hem en tjej som var gladare än en nybliven lottomiljardär. Hon var på ett humör som gjorde att jag fick hålla mig från att inte krama ihjäl henne. Glädjen lyste i ögonen på henne och hon "pratade" med hela kroppen. Hela kvällproceduren gick galant och hon sonmade i sin säng vid halv nio. Jag hade kunnat göra vad som helst för att få konservera de där timmarna för att ha att ta till när allt känns hopplöst. Min älskade lilla tjej!!!

På förmiddagen när vi var och skulle lämna bilen i Sundsvall ställde vi oss frågan:
- Vad gjorde man förr när inte GPS fanns? Och inte mobilen så man kunde ringa och fråga om vägen....
Först skulle vi då till en OKQ8-mack för att hämta ut hyrbilen vi skulle ta oss hem med. Den hade vi inte hittat utan GPS. Visst, vi hade ju kunnat kolla eniro eller hitta.se för att få en vägbeskrivning, men det vete tusan om det hade hjälpt för att komma fram på rätt mack. Mitt i gröten typ på en tvärgata låg den. En ganska stor mack, men för en som inte har Sundsvall som "hemmastad" kändes det som att den inte låg så strategiskt till. Trots GPS förstod vi inte på en gång hur vi skulle ta oss därifrån. Men vi lyckades med det i alla fall och nu skulle vi vidare mot Sundsvallslacken, som då först och främst inte ligger direkt i Sundsvall utan har postadress Kvissleby. Mamma hade förklarat för Stefan hur man skulle köra och när man passerat Stroviks Herrgård var det bara att ta vänster. Och missade man det kunde man ta nästa vänster. Jag körde nu efter Stefan i hyrbilen som INTE var en automat, han hade GPS:en så det var ju mest logiskt att han körde först. I en stor korsning där vi skulle svänga vänster inser han att det nog inte var här vi skulle svänga, utan i nästa korsning. Kan tillägga då att vi båda låg i fel fil och att det hunnit bli rött från vårat håll. Ingen som såg oss kunde nog undgå att det var Följa John som gällde. Stefan rädda sig ganska smidigt ur situationen, men jag med en manuell låda hoppade mig över till nästa fil innan jag fått i ettan och kunde rulla vidare. Okej, vi var på rätt köl igen och rullade vidare på E4:an åt rätt håll. Någon Herrgård såg varken jag eller Stefan till och när GPS:en sa att vi skulle svänga om 0 meter fanns ingen väg att svänga på för avtagfilen för vänstersväng var så lång så det var en bra bit fram. Där stod vi som var med i den här Följa John-leken och och såg på när lastbilen som ett bra tag låg efter mig och skulle ta av på samma ställe brassar förbi och svänger en bit längre fram. FöljaJohn-tåget åkte efter, över en gammal järnväg, in på ett gammalt industriområde (observera att vi nu är på en grusväg) kändes som att nåt MC-gäng skulle kunna ha sitt hak i nån lokal där lite undanskymt. Kändes också som att vi var på väg in i skogen men då skulle man svänga tillbaka och in på ett inhägnat område och vips var vi framme. Det här stället såg inte alls lika sunkigt ut och jag kan lova att vi inte hittat rätt utan GPS eller telefon.... men det är klart, på den tiden det inte fanns, fanns väl knappt en bil som behövde fixa en tillknycklad dörr heller!
(hamnade nästan på en privat gård när jag skulle därifrån också...)

Pengarna ska rulla och annat också

Anja har haft föräldraledigt i helgen och varit hos sin assistent. Låter bättre att hon vart föräldraledig än att vi varit barnfri tycker jag...
Fredagkvällen passerade rätt snabbt och trots att jag längtat efter att få sova var vi nog uppe till midnatt ändå, kikade på tv och surrade. Upp tidigt på lördag för en heldag i Birsta, gjorde av med x antal tusen kronor, men fick med oss både sängram, sängbordskåp, sänglampor, garderobsstommar och skjutdörrar hem. Åsså lite småplock som sängtoppar och en slickepott för en femma. Var och införskaffade nya golv- och taklister till sovrummen också när vi ändå hade släpvagnen med oss. (Nä, jag slapp köra...) Sprang in på Biltema och köpte nån elkontakt och sedan var det bara att brassa hemmåt. Hela dagen gick åt utan att jag ens var in i nån av Birsta Citys butiker, hur nu det kan komma sig.
Halv sex var vi hemma och vi skulle få middagsgäster kl 18.00. Tack och lov gick det bra att skjuta fram det till halv sju och med lite sena gäster hann jag precis få maten klar. Balsampotatis och fläskfilé med ädelsost-peppar-sås. Var tänkt att bara bli ädelostsås men så hade jag köpt en ostsort som jag inte brukar och det blev inte riktigt bra så jag slängde i en frp av Knorrs färdiga pepparsås och det blev smarrigt!  Ja, inte förpackningen då...
Vi var 5 pers och länsade faten, dvs 2,5 kg potatis och 1,7 kg kött...hmm...vi Rullade alltså nästan från bordet. Men det är roligt när maten går hem hos sina gäster. Kan ju säga att ingen av oss var sugen på nån efterrätt på det.
Middagen övergick i lite mera fest och vi dansade och hade roligt några timmar till, ett par tog taxi hem vid ett-tiden och den tredje, ja han tog och cyklade hem mitt på dagen idag=) Men kul var det!!! Lite trött idag bara så har inte fått så mycket gjort som var tänkt.
MIn käre sambo har jobbat som en gnu i em i alla fall och slitit lös matta nr2 i sovrummet, vilket inte var det lättaste när han fick lös bitar på 5 cm i taget....huva. När två tredjedelar av rummet var klart kom han dock på en som hade en maskin han kunde låna istället och vips var det klart. Nu hör jag hur han kommer in efter att ha varit och tvättat bilen. Ska lämna in den för fixning av bucklan och repor. Jag blev ju som ni kanske vet påbackad i april...
Ska ställa i ordning en god kvällsmacka åt min flitiga karl nu.!!!

Klart!

Så äntligen är tapeterna på plats i sovrummet. Det blev lika sent ikväll, men det har gått förvånandsvärt bra trots fondvägg med mönsterpassning. Ja, det blev fondvägg till slut efter att ha velat fram och tillbaka X antal gånger....fondvägg eller bård?!? Min farbror som jobbar på Järnia vill nog inte se oss där med en limhink fler gånger så många gånger som vi varit och bytt lim, bytt storlek på hink, bytt sort, lämnat tillbaka och slutligen varit och köpt det lim som vi lämnade tillbaka först. Typ. Vi har i alla fall två rullar blyertsgrå tapet kvar och 20 meter matchande bård om någon skulle vara intresserad. Inte det?!? Nähä...

Verkar på kommentarerna från igår att alla har mer eller mindre "problem" i det här med att tapetsera. Jag har i alla fall accepterat min roll som undersåte och skarvtorkerska, men jag avancerade lite idag med att skära till våderna också, fast det handlade om mönsterpassning! Förhoppningsvis är vi glada och trevliga mot varandra när vi om 20 år står där i samma situation igen, som mamma skriver. Men jag undrar en sak  mamma, vilka rum har du och pappa egentligen tapetserat tillsammans???

Nattinatt
ZZZzzzZZZzzz....

Det sägs att...

om ett par klarar av att tapetsera ett rum utan gnabb så klarar man allt. Det betyder i vprt fall att vi får se vad framtiden utvisar. Håller på att tapetsera vårt blivande sovrum och i vår familj sätts det vanligtvis inte upp en våd utan svärfars närvaro. Nu kan han av förklarliga skäl inte vara med denna gång och jag och Stefan ska fixa det själva vilket inte är det lättaste. För det första har vi inte samma smak för fem öre så egentligen håller vi på med en tapet som ingen av oss vill ha. Eller jo, men det hade helt klart inte varit mitt förstahandsval och definitivt inte Stefans heller. Men nu sitter den i alla fall uppe i halva rummet och det efter en hel del diskussioner. Ty Stefan är många gånger allt för lik sin far. Inte för att det bara är negativt med det, men i detta fall hade jag önskat att han var mer sin egen. Det har alltid varit som så att när Stefan och hans far tapetserar tillsammans har de båda "sina" uppgifter. Stefan förlimmar och torkar limskarvar och hans pappa sätter upp våderna. Nu är det så att jag fått ta Stefans uppgift som skarvtorkerska och nåde mig om jag råkar ta hans plats uppe på pallen med en tapetvåd i ett stadigt pekfinger-tumgrepp...Där är ju givet hans plats nu när inte pappa är med.
Nej då. Så hemskt är det inte och jag skulle tro att vi båda skulle ha varit på bättre humör om inte klockan var närmare elva på kvällen. Risken finns att det blir lika sent ikväll för vi ska få besök av Anjas lilla tremänning, hans mamma och mormor. Tårtan är ju slut så jag har i skrivande stund denna kaka i ugnen, receptet hittade jag när jag googlade på Citronkaka...


Citronkaka

Ingredienser:

150 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron
1,5 dl vetemjöl

Serveringsförslag:

grädde
citronmeliss
färska frukter

Tillagning:

Sätt på ugnen på 150 grader.

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop ägg och strösocker.
Riv skalet från citronen och pressa ut saften.
Blanda ner tillsammans med ägg och socker.
Tillsätt vaniljsocker och smör. Vispa.
Vänd sedan i vetemjölet.

Häll ner smeten i en smörad och ströad form - helst med avtagbar kant.

Grädda ca 35 minuter, 150 grader i mitten av ugnen.

Receptet ursprungligen från Salt & Peppar


Anledningen till att det blev en citronkaka är att när jag var på affären på fm hittade jag såna fina citroner så jag kunde inte låta bli att köpa några och lägga på fruktfatet i köket.


Kom just på

att jag bara tog två kort under Anjas kalas och det var på tårtorna. Huva vilken hemsk mamma jag är!!
Får kompensera med att visa henne i sina nya fina glasögon istället=)







Det var allt för den här gången.
Kramar från två sylda sejer...

Kaffet är klart!

Men mor min som ska ha det bara surrar i telefonen. Får väl drickat själv då så länge.
Päran står på spisen, intill kastrullen med slantade morötter...dagens middagstips: Kokt potatis, stekt falukorv och morotsstuva!! Smarrigt värre. Men det är klart, varför ställa sig och laga nåt som i mitt tycke inte smakar bra?!?

Det har för min del varit en effektiv dag idag. Först och främst har jag gjort något jag aldrig tidigare i mitt 26-åriga liv gjort nämligen kört släpvagn! Nu har jag ju visserligen bara haft köskort i 8 av dem, men det låter ju bättre med 26, eller hur?Stefan kapade häcken på framsidan i helgen och fyllde släpvagnen med ris. Detta fick då jag äran att frakta till Åvc idag. Gruvade mig endel och sa att det hela skulle ske på egen risk, jag menar jag kunde inte lova att allt skulle gå gott. Var ju liksom tvungen att svänga med kärran också, inte backa tack och lov! Ja, jag tog mig dit och jag tog mig hem igen, däremellan släpade jag detta ris från släpvagnen till den nyss tömda fållan för grenar och ris och det blev ju några meter åt vardera håll på grund av min okunskap gällade backning av detta fordon. Men när jag kom hem igen parkerade jag ekipaget på pappas stora plan istället för att trixa mig upp på uppfarten. Bra med pappor med stora planer ibland!

För övrigt har jag denna dag:
* Sovit till 10 eftersom lilla fröken fissifjask behagade hålla sin mor vaken större delen av natten med allt från tandagnissel, fäktning och gråt.
* Varit på banken och tagit ut pengarna till assistenternas handkassa.
* Svängde in och pratade försäkringar med M på Länsförsäkringar.
* Köpte Ljung och taklök och gjorde höstfint ute. (bilder kommer senare) Spolade även av plattorna efter all lera och sågspån...
* Skickade iväg ansökan till skola VT09.
* Varit och handlat några pryttlar, så vuxen som att veckohandla har jag inte blivit än, trots mina 26 jordsnurr.
* Varit och hämtat dotra som verkar var förkyld:-(

Nu återstår bara föräldramötet angående omorganisationer på förskolan (dagis...)

Och steka korven till middagen....

Slänger in en "dagens rätt"

Fläskfilé:
Brynt i bitar. På med en frp gräddde av valfri sort, kalvfond, salt, svartpeppar, en nypa torkad dragon och en dutt grovkorning sötstark senap. (hoppas inte Stefan läser detta... i alla fall inte innan han ätit) Puttra ihop i pannan en stund.
Potatis:
Potatis i grova bitar i en liten långpanna, på med olivolja, flingsalt, pressad citron och en drös med torkad timjan. In i ugnen 225° i ca 30 minuter.
Sallad:
Vanlig blandsallad med dressing av knorrs ötragårdsdressingmix.

Jag kom ihåg när den där mixen kom. Eller jag vet inte, men jag kommer ihåg när mamma började köpa den i alla fall. Har en bild framför mig, vi är i stugan på sommaren och gör som det står på förpackningen. Blandar dressingen i skålen och har sedan i salladen. Med tiden ändrade vi på det där och hade dressingen vid sidan av istället. Och lite senare ändå minsskade vi på oljan och tog mera vatten istället. Haha, vilka minnen man har!
Det har genom tiderna varit just Örtagårsdressingen som varit favoriten, den och vitlöksmixen.... Den grekiska och den italienska varianten tror jag inte ens jag provat.
Ett tips till: Örtagårdsdressingen är jättegod på strimlad vitkål!!

Det vattnas i munnen på mig nu, men jag får väl sjå mig tills guben kommit ur duschen och vill äta tillsammans med mig!

Lång dag, men nu sover gumman

Anja har haft en jättebra födelsedag med många gäster och många paket. Startade dagen med bad på sjukgymnastiken med sina båda assistenter och jag har fått berättat för mig att sådan fart det var på tjejen i vattnet har dom aldrig sett på maken. Kul! Anja fullkomligt älskar att bada!
Sedan hem för lunch och lite vila innan första sittningen med tårta. Eller, ja, egentligen andra eftersom jag och assistenterna fikade tårta medan Anja åt lunch. Lite taskigt kanske, men men... De flesta av dagens paket var mjuka och nämnas kan ju:
3 klänningar/tunikor
7 tröjor
1 plysch(swettis)jacka
4 par leggings
2 par byxor
2 par strumpbyxor
2 par strumpor
1 kjol
1 pyjamas
1 nattlinne
Vinterjacka (bild på en lapp, kommer på riktigt nästa vecka)
Pannband/halsduk
Jag har säkert glömt något, men inte med avsikt.
I övrigt var det en värmeflaska, ett påslaknaset, hårband, hårsnoddar, tanborste, bokmärksalbum mm mm i paketen.
Verkar som tösen varit väldigt snäll som får så mycket presenter.

Tårtan i form av "femmyrorärfleränfyraelefanter-elefanten" räckte precis så nu har jag en chokladtårta i ugnen för morgondagens gäster=) Nytt recept, hoppas det blir bra!

Anja 3 år

Idag är det alltså 3 år sedan Anja behagade tillträda denna världen. 3 år som både varit långa, jättesnabba, jobbiga, roliga, fyllda av en hel del sorg men givetvis mycket glädje också. Våran Anja......

Nu på morgonen kom hennes ena assistent sjungandes in i sovrummet till en totalt oberörd tjej. Hon ville inte vakna, men si inte ens det fick hon bestämma själv på sin födelsedag.. Paket vankades det också, det kom från M, assistentens dotter som nästintill blivit förtvivlad att hon inte kunde få fälja till Anja när hon fyllde år. De skulle ha lite kalas nästa gång Anja kommer dit istället. Som mamma blir jag då varm i hjärtat, när barnen runtomkring oss är så mån om Anja.
Ett annat exempel var i måndags när jag hämtade Anja på dagis. En kompis dotter som går på en annan avdelning kommer fram till Anja och säger hej. Hon säger inte så mycket mer så jag pratar lite istället. Frågar om dom ska komma och leka och äta tårta när det blir helg och Anja fyller år och hon säger fortfarande inte något, men springer iväg till sina kompisar och säger uppspelt:
- Vet ni, vet ni vad jag ska? Jag ska på kalas till ANJA!!!
Det värmde också gott. Trots Anjas funktionshinder, har hon ändå många kompisar som tycker om henne för den hon är. Härligt!!!

Nu ska vi börja göra oss i ordning för en härlig kalasdag!!


Husmorstips, äppelmos och klädparty

Det är vad min söndag innehållit.
Om vi börjar med husmorstipsen så kan jag säga att mannagrynsgröt GÅR att koka utan att vare sig brännas vid eller koka över. Bara man står vid spisen hela tiden, utan att vända sig om och vispar mycket. Jag tror det var första gången jag lyckades koka denna eminenta frukostmat i en kastrull utan "släppalätt"-beläggning utan att bränna fast den. Var inte ens svårt att diska den sedan.
Sedan kan jag ju säga att man INTE ska spela betapet och mata Anja samtidigt som man kokar äppelmos. Detta resulterade i en gryta som till en början luktade väldigt gott av äpplen som ångades av värmen men som senare plötsligt satt fast i botten med en sörja som man skulle kunnat tjära en eka med. Det var i alla fall samma färg.... Och jag som lovat bort redten av äpplena till en bekant. Jaja, svärmor sa jag fick ta hur mycket jag ville, så jag var då och nallade i vänninans kasse och tänkte jag skulle hinna fylla på den innan hon kom för att hämta sin frukt.  Stefan skulle ändå hemöver så han skulle plocka med sig lite mer äpplen. Själv hoppade jag i duschen inför kvällen Me&I-visning jag skulle på.
Men....när jag står där i duschen ropar någon hallå nere i trappen och det var inte Stefan....det var en man som skulle hämta äpplena och Stefan som inte komit hem med påfyllnaden ännu. Jössös vilken cirkus. Inte kunde jag stå där i duschen och tjoa och förklara hur allt låg till,  så han tog det som var i påsen och for.
Jag återställde dock den utlovade mängden äpplen med tillhörande förklaring när jag ändå gick iväg på klädvisningen.

Jag skulle då inte handla så mycket kläder åt dotra eftersom hon  fyller år på fredag och då lär det ju bli endel mjuka paket kan jag tänka mig. Meeen, det är ju så svårt när där finns så mycket fint. Blev "bara" en tröja, en tunika, ett par byxor och 2-pack strumpor. Är ju kul att matcha också, eller hur? Vad värre var, var att Stefan råkade se orderbekräftelsen på mailen och han tyckte kanske att 770:- var i mesta laget när jag nu inte skulle handla så mycket.... Kanske, kanske är jag benägen att hålla med.

Hur som helst har jag nu sedan jag kom hem kokat min andra sats med äppelmos av dessa små fina röda paradisäpplen. Använde mig av Hushållsassistenten vi fått efter Stefans mormor och det var ju riktigt häftigt. Frågade svärmor och hon trodde den var omkring 50 år gammal. Stefan bar upp åbäket från källaren (otroligt att han ens hittade igen den i renoveringsoredan) och satte ihop delarna. Jag skar och ångade äpplena och stod och tittade på det Stefan hade mekat ihop...hm...så där ser inte mammas assistent ut när hon gör äppelmos. Någonting fattades insåg jag ganska snart och det var den där grejen som äppelskruttarna i form av en korv ska komma ut på, om ni förstår vad jag menar. Det var alltså köttkvarnen herrn hade satt ihop. Vart var då de andra delarna? Ringde Stefan som än en gång var hemmavid och han sa att den kartongen stod på en hylla i bastun (läs förråd) Svärmor trodde att det överhuvudtaget inte fanns några "mos"-grejor till den gamla assistenten. Men si det gjorde det. En liten kartong med både det ena och det andra i för både passering, korvstoppning och rårivning. många av delarna så hlet oanvända ut. Där låg även en instruktionsbok med recept i och den hade en gång i tiden kostat hela 2:- Jag lyckades meka ihop makapären och efter att ha öst och pressat, öst och pressat några omgångar verkade det inte gå att få ut mera mos ur skruttarna.
Mosen står nu på bänken för avsvalning och jag känner att jag än en gång varit ganska husmoderlig. Och än en gång var det ganska kul.
Här kommer lite bilder:
Äpplen färdiga att ångas en stund

Hushållsassistenten

Assistent in action

Äppelmos färdig för kokning

Färdig äppelmos på avsvalning

Bjuder på en bild av den härliga receptboken/instruktionsboken också, kul att allt är så välbehållet....

Mera höstbilder

Lyckades ta några fler bilder igår, en härlig höstdag, lite småkyligt men varmt i solen, precis som det ska vara. Vi tog och packade oss iväg hem på Gärdgränd för lite fika mitt på dagen och där skulle just till med att ta upp päran. Många fina knölar fanns det där under blasten. Vissa stora som bakpotatisar. Kul!


När det var klart tog vioss en titt på äppelträden som fullkomligt dignade av frukt. Plockade en kasse med Paradisäpplen, röda, söta och goda att koka äppelmos på. Men så tog jag och gav bort endel så jag får nog åka och palla några fler till mitt eget mos=)


Sist men inte minst blev vi bjudna på Tacos hos mamma och pappa och då passade jag på att ta kort på ett par flugsvampar hemma på henens gård
  

Nu återstår bara att ta upp vissna blöommor ur rabatterna ute och slänga den en gång så fina surfinian som hänger på vebo-knuten innan vintern kommer. Men än är det ju länge till dess;-)

Stan idag

Anja till syncentralen för att prova ut nya glasögon. Kul! Denna gång blir de åt det orange-bruna hållet. Höstigt och fint.
Sedan var vi en sväng på stan också, men inte ett plagg kollade jag på åt mig själv. Inte efter gårdagens storleksproblematik. (ja den finns väl kvar idag med, men då jag inte behövt prova kläder har det inte varit något problem)
Anja däremot fick den bruna stickade klänning från H&M som jag tittat på förut. Och två par leggings. Och ett par knästrumpor. Och ett paket till födelsedagen (den där fina Nalle Puh Tiger-pyjamasen jag också kollat på tidigare). Jag anser det ganska riskfritt att skriva det här eftersom hon inte är läskunning. Så nu är det upp till er att inte skvallra... Så blev det en sak till i paket och en grej fick jag hem med posten häromdagen. Vi som inte skulle köpa nåt mer än den grås plyschdressen som hamnade i garderoben redan innan 3-årsdagen. Hm...hon får ju ett nytt rum nu ju och dit lär det ju behövas (läs viljas ha) en del nya grejor också.
Mattläggaren har varit här idag och i morgon kommer nog målaren som ska tapetsera.
Förresten, är det brukligt att man som kund får ta rätt på allt skräp efter hantverkarna? Så som mattrester, färgburkar, stora papprullar som mattan varit på osv...

Många adresser

Av vilken anledning kan man använda 3 olika sidor för att logga in påsin blogg?
blogg.se   webblogg.se och publishme.se

Fattar inte riktigt logiken i det, men jag kanske är dummare än andra...

Okej

Jag vet att många undrar, men kanske inte alltid får svar. Om jag lovar att skärpa mig på kommentarsfronten hos er, kan väl ni som läser hos mig lämna ett litet avtryck innan ni går vidare också. Bara för att jag undrar vilka de där 25-30 personerna är som varje dag är in och kikar hos mig. Deal?!?

Klädstorlekarnas djungel

L eller XL, eller kanske till och med XXL. Det sista låter som det är i största laget. Eller kanske jag måste gå på herrmodellen för dammodellen är för slimmad trots XXL på ettiketten? Ja man blir inte klok på detta med storlekar och modeller idag... Har idag klurat på storlekar på jackor till oss och assistenterna och den fanns då i både dam- och herrmodell. Att Stefan skulle ha en herr är ju ganska självklart men annars var det lite klurigt. Hade fått låna hem någras jackor för att kolla storlek och där fanns både 42 och 44 dam och en XXL-herr. Vi hade alla som skulle ha kommit fram till vilken som kunde tänkas passa oss och jag loggar in på hemsidan för att göra en order på dessa. Men där, på sajten är det inte samma storlekssystem inte. Nej där ska man välja mellan S-M-L-XL-XXL även på dammodellen. Tja, tänker jag det lär ju kanske vara så att L=42 då osv... Min mamma höll med. Men för säkerhets skull satt jag och googlade lite och fick fram att, hör och häpna, XXL var detsamma som stl 44 på dammodellen!! Tur som en tok att jag inte skickat beställningen redan för det var ju bara att  göra om alltihop.  Fast samtidigt var ju S=36 så det kan man ju tycka är normalt. Men oftast brukar det ju vara en dubbelstorlek per bokstav så att säga. 38/40=M 42/44=L....
Meeen det är ju inte heller att ge sig den på längre, för i en del butiker har man ju gjort om nu så att det heter 36/38 40/42 44/46 och 48/50.
Ett annat exempel är ju att ja då som är ganska stor kan ha strethjeans från lindex i stl 44 men tror ni jag ens får igen knappen på ett par stl 50 från tex Ellos?!? 52 passade bra på jobbarbyxorna...Eller att KappAhls leggings passar mig bäst i stl M (här 40/42 ) Vad köper ni smalisar för stl på leggings? Att det kan skillja på olika modeller förstår jag men okej om det skiljer en eller två nummer....inte 3-4 och tom 5 ibland? Sedan att det, när det passar över magen är stort i benen för två i samma är väl en helt annan historia, eller?!?
Jag kan för mitt liv inte förstå att det FÅR vara sådan skillnad på storlekarna. Hur är det med er där ute? Kan ni alltid ha en M? Eller passar en 42:a vilket plag du än provar i vilken butik som helst? Är det bara oss storväxta de jälvas med, dessa klädjättar?

Jaja, det slutade med att jag fick beställa en herrmodell till mig också. Jag får väl ta det då att den blir för lång i ärmarna, finns ju kardborre att spänna åt med.....
Pilberra Lady Röd S

RSS 2.0