Oinspirerad

Den skrivande inspirationen har allt annat än infunnit sig hos mig den senaste veckan. Eller är det kanske ännu längre sedan jag skrev sist? Jag har kväll efter kväll suttit med datorn framför mig ifärd att logga in på bloggen för att skriva några rader, men har inte ens kommit så långt. Lär väl inte ha blivit så mycket läsvärt av det heller.

Vad har hänt sedan sist då? Tja, livet rullar på. Vissa dagar går fortare än andra och vips så är det måndag igen. Ja nu är det ju iofs onsdag (ni vet väl vad det betyder? GREY`s!!!) men det jag menar är att veckorna bara försvinner. Det är måndag och sedan fredag för att därefter hoppa över lördag och vara söndagkväll. Snart måndag igen.

Anjas sovrum börjar komma i ordning. Tusenochennatt-tema blir det därinne. Får väl försöka ta lite bilder så småningom så att ni får se. Helgen som var var syrran hemma och ville träffa Anja innan hon åker på långsemester på fredag. Kommer inte hem förrän till jul...jobbigt för oss här hemma, men jätteskoj för henne. Jag missunnar henne inte så som hon legat i de senaste åren.
Anjas farmor har fyllt år och i sista stund arrangerade jag och C ihop våra döttrar och gjorde en kusinbild som vi ramade in och gav henne. Det blev uppskattat förstås eftersom vi har så fina flickor jag och svägerskan....och papporna då.

Blev bjuden på middag på kalasdagen och fick njuta av den stående, men ack så goda söndagssteken. Tänk det finns ingen som gör så god steksås som dom, pärgratäng till det, sallad, broccoli och vinbärsgelé. Anja åt som om hon inte sett mat på flera dagar och när jag tänker efter kanske jag gjorde det själv också.
Söndagen bjöd på klädparty, Rabdido och C visade som vanligt upp en hel massa fina plagg. Blev att jag köpte lite presenter denna gång eftersom Anjas garderob redan är ganska välfylld. Men visst slank det ner ett par plagg till henne med, av värdinnerabatten såklart;-) Trots stort bortfall bland gästerna fick hon sälja en hel del. Kul för henne!

Utöver detta har jag hunnit med en sväng till Birsta där jag införskaffade nya temuggar och en mössa. Anja fick sig ett par HM-täckbrallor á 98:- Lagomt pris tycker jag...
Vardagsrummet fick sig en omgång igårkväll, dvs ommöblering så nu står pianot därinnne och jag sitter nu vid matsalsbordet som tillsvidare fått pianots plats. Ganska bra med en plats för datorn här istället för på köksbordet. Skrivaren har jag också lyckats få igång efter att ha tagit bort skyddsplasten på den svarta färgpatronen. Någon, nämner inga namn men det var inte jag, hade visst missat det i all hast. Inte undra på att apparaturen inte vill fungera... Så nu mamma har jag skrivit ut dina recept. Ska bara hitta rätt på resten nu och skriva rent dem med, tror inte att det var så många kvar.

Åsså har jag frostat av frysen upp och fyllt den med fint nötkött som vi köpt från Krokvåg. Och dammsugit en vända då vi fått en ny dammsugare. Och lyckats med konststycket att kvadda mest en hel långpannekaka som jag nyss bakat då jag skulle vända den uppochner inför glasyren. Det är mina vänner bagarna som lärt mig det, för den ska visst bli finare då. Alltså när man vänder kakan...men det vette tusan om jag ger mig på det igen efter denna bravad. Blev väl mer som en rulltårta utan fyllning som jag sedan rullade ut igen. Lite trasiga hörn men, äh, vad f-n, det bjuder jag på!

Tack och hej, leverpastej!

Nya rätter i mitt kök

Denna vecka har jag provat två nya rätter här hemma, eller i alla fal en. Den andra är en reviderad upplaga av köttfärslimpa. Simpelt som få. Fått tipset av en kompis och har testat det nu till middagen. Riktigt gott!

500g köttfärs
1 påse blåband Fransk löksoppa (eller motsvarande)
2 dl filmjölk

*Blanda ihop och forma en limpa i en ugnsform.
*In i ugnen 200° ca 30 minuter.



Det andra är Canneloni:

4 portioner

1 frp färska lasagneplattor (12 st)
pesto
2 dl cremefraiche
3-4 hg rökt skinka eller kassler i tärningar
2 mozzarellaostar
2 frp finkrossade/passerade tomater ev med vitlökssmak
150g riven ost

*Bred ett tunt lager pesto på varje lasagneplatta, fördela cremefraichen ovanpå.
*Tärna skinkan och lägg som en sträng längs ena kortsidan på plattorna.
*Skär mozzarellan i stavar och fördela ovnapå skinkan.
*Häll en frp tomater i botten på en ugnsform.
*Rulla ihop plattorna och lägg med skarven nedåt på tomatkrosset.
*Häll över den andra tomatförpackningen och toppa allt med riven ost.
*In i ugnen ca 200° i 30-40 minuter
Smarr smarr!!



*Häll den andra tomatförpackningen ovanpå.

Ibland får jag konstiga idéer

Tack och lov kommer dom inte så ofta.
För ett tag sedan, närmare bestämt i mitten av augusti, var jag till Sollefteå och hamnade på en liten mysig butik som jag inte kommer ihåg namnet på. De sålde i alla fall handarbeten och barnprylar och i fönstret hängde en jättesöt stickad klänning. Detta är då orsaken till rubriken på dagens inlägg. Jag kom givetvis på att jag skulle sticka en sådan till Anja. Kan ju inte vara så svårt, tänkte jag då... Garnet är jättefint, olivgrönt "bandgarn", lite elastiskt och mönstret såg ju ganska enkelt ut. Iallafall sa kassörskan att det var lätt att sticka den. Men det är klart, allt är ju relativt, jag antar att hon som har en handarbetesbutik har något mer erfarenhet än mig när det gäller stickning.
Idag har jag fått låna ett par stickor av rätt storlek och nyss skulle jag så stort ta tag i det.
Problem nummer ett:
Vilken storlek ska jag gå efter? 3/4 år eller 5 år. Bestämde mig faktiskt ganska fort för det senare för man vet ju aldrig när verket behagar bli klart och 4 är hon ju nästan till sommaren. 5år verkar ett mer logiskt mål för mina klumpiga stickarfingrar.
Nästa problem uppstod när jag lagt upp 74 av de 108 maskorna på stickan och trådstumpen är slut! Bara att repa upp och börja om. Tog till rejält denna gång så nu dinglar det en stump på drygt 1 meter i ena änden av stickningen.
Sedan komer vi till problem nr 3:
Hur f-n läser man ett stickmönster?? Jag fattar så långt som till ....108 m och 1r 1a. Men resten då? Varför skulle jag välja en klänning med mönsterstickning? Hade väl kunnat nöja mig med slätstickning då de aviga varven är mer än jävliga för mina fingrar.
Jaja, nån vänlig själ kanske förklarar alla dessa förkortningar för mig en dag. Nu har jag lyckats sticka ett varv avigt och ett rätt (ja, man skulle börja avgit) och när jag då kom till det aviga igen kändes det plötsligt så motigt att börja på ett varv till så jag la ner stickningen för ikväll.
Om det nu kommer bli som så att jag lägger av vid varje avigt varv var det nog tur att jag tog den största stoleken som var på mönstret, för det kommer att ta MÅNGA kvällar om jag bara gör två varv åt gången. (om ens det när jag kommit ¨så långt som till själva mönstret, och dit är det 8 varv tror jag)

                                                                             

Så där ja!!

Äntligen är sovrummet klart. Har hunnit sova där en natt också men det var ingen höjdare....våra madrasser som var så sköna, alldeles perfekta, är nu plötsligt alldeles för mjuka. Fy vad jag har vänt och vridit på mig inatt. Men kunde man vänja sig vid en skummadrass på golvet lär man ju kunna vänja sig tillbaka till sin egen säng också.
Så här såg det ut när vi skruvade möbler igår. Ja, jag var faktiskt med jag också med mejsel i hand, men jag ser till att vara den som är bakom kameran också!
Garderobstomme 2 av fyra, fortfarande på ganska gott humör trots att vi var tvungen att montera dem ståendes pga takhöjden. (som vi för övrigt trodde IKEA hade lurat oss på, innan vi jag såg att det fanns 2 monteringsanvisningar)

Diverse kroppsliga gymnastikliknande övningar fick användas denna dag.

Sängbordskåp och lampor som stått klara länge och därmed påminnt oss om förseningen ännu mer.

Fyndigt verktyg från IKEA enligt mig, en nubbhållare till alla dessa småspik på baksidan av garderoberna. Nog för att jag slog mig på fingrarna ändå ibland, men säkert mycket färre gånger än vanligt.

4 stommar på plats, nu fattades bara skjutdörrarna och 20 trådbackar!!

Sängen är på gång!

Och så här blev det slutliga resultatet:




Idag har jag ägnat mig åt alla dessa trådbackar och det betyder då 80(!) skruvar plus 12 på de två stängerna man hänger galgar på. Men det var trots allt ganska skoj, kul när det var klart i alla fall. Och  som vanligt är vi så urbota less på IKEA-montering och säger att "aldrig mer". Meeen.....var hamnar vi nästa gång vi behöver införskaffa något nytt??? Jo, precis, IKEA!
Vi har börjat få ordning i Anjas rum också, satt upp alla lister idag, gardiner, ställt in sängen så hon sover där nu, men det är klart det är mycket kvar ännu. Hissen kommer förmodligen i veckan och sedan kan man ju börja piffa till på riktigt.

Så, summa sumarom, vi rodde detta iland till sist!!

Tack och godnatt!

Hjortronsylt och bilder

Idag har det varit en ganska effektiv dag, dåligt väder till trots.
Började dagen med att sova lite länge, tror klockan var närmare nio innan vi slog upp våra blå, så det tog ett tag innan vi kom igång.
Stefan for och hämtade släpvagnen för idag var det lördagsöppet på ÅVC. Givetvis måste vi som stammisar där även fara med ett lass idag också då, när det ändå är öppet. Jag röjde iordning lite på balkongen och slängde de sista blommorna där...
Fick ihop mest en hel vagn denna gång med. Mest skrot från renoveringen, men även ett gammalt skåp som dom som bodde här före oss lämnat, ett gammalt element, en lampskärm, nån gammal färgburk mm mm. Och ändå har vi saker kvar här hemma som ska slängas, men det får bli sedan vi nån gång i framtiden fått möjlighet att skruva ihop alla våra IKEA-prylar!
Efter den turen for vi och fikade för det är ju kanelbullens dag idag (ja, tänk att även den har en egen dag numera.....stackars hallongrottor!!) meeen, när vi kom dit var kanelbullarna slut. Typiskt....på ett fik....
Handlade lite, bla en ny sop och skyffel och en skurmopp ty de gamla har gjort sitt sedan vi städat källaren och alla förråd. Sedan kan det ju vara bra att ha en lite mindre skälig mopp där nere... Bar ner torkställningen till tvättstugan för den får bo där nu när det är plats. Hängde en maskin tvätt, laddade en ny, sopade (ja dammsugaren vill ju inte riktigt vara med) och skurade hall och kök och lagade mat medan stackars Stefan var ute och klippte gräset en sista gång innan snön, i regnet:


Tyckte allt lite synd om honom....fast det gav mig ett par goda skratt när han körde fast i slänten med gräsklippartraktorn=) Som ni ser fick han ta till lillklipparn istället.
Under tiden kom min käre far förbi med ett par kanelbullar som han köpt på Time-butiken. Nygräddade och goda! Tack för det!
Och jag hittade lite hjortron i frysen som jag slänge i en gryta och nu står 9 burkar med sylt på bänken.


Blev en skål glass framför tv:n också...

Mmmmmm

Bjuder på lite mer bilder när jag ändå håller på:

Min porslinsblomma i blom...



Blå ljung vid ett blått hus!


Fanns så fina citroner på affären en dag så jag köpte dem bara för att smycka frukfatet med.



Middagen idag blev dessa goda ugnspotatisar (grovt skivade, lite olja, lite vitlökspeppar, MYCKET grillkrydda, 225° 30 minuter) fläskilé och nån hemskt lyxig färdigsås från Kelda

Och sist men inte minst en riktig gladskit, taget bara för en timme sedan


Det får räcka för idag!
Tack och bock!!!

Fortfarande ingen matta=(

Vet att ni kanske inte vill höra om denna matta längre, men nu är jag så in i bomben less på detta så jag skulle kunna slå sönder något. Under eftermiddagen spelade jag in ett samtal i huvudet och det ska ni veta, att det var inte den snälla lugna Helena som spelade mig!! Jag har inte ringt för att spela upp det i örat på herrn än och det är kanske lika bra om man tänker efter lite. Men jag var väldigt sugen där ett tag. GRRRRR!!!!!
Ger honom måndagen också nu, men sedan får det vara nog....

Kanske ska ta till den variant som en jobbarkompis tipsade om idag:
-Lägg in spånskivor och var nöjd!!!

Ett gott skratt förlänger livet

Sägs det i alla fall. Min älskade sambo gör allt för att få mig leva tills jag är hundra.
Idag när han kom hem från jobbet händer detta:
S: Jag ska åka ner på byn och kolla några däck och köpa fikabröd till jobbet i morgon... 
H: Ja men vad bra, då kan du köpa en vitlök  tills i morgon när vi ska äta tacos också. Och ett par liter mjölk.

Han åker, dröjer lite längre än jag trodde och då maten var klar började jag äta.
Han kommer hem, packar ur påsen, lägger vitlöken på bänken och frågar om den är tillräckligt stor.
H: Klart den är, jag ska ju bara ha en klyfta.
Jag fortsätter äta och S också. När middagen passerat och jag ska till att göra mig i ordning för friskis ser jag påsen med löken på bänken, tar upp den för att lägga in den i kylen och vad ser jag.....EN CHAMPINJON!!!!
En ynka stackars liten champinjon och jag garvar så jag inte kan stå på benen. HAHAHA....slänger ner mig i fåtöljen med svampen i näven och får inte fram ett ljud. Stefan garvar precis lika mycket och undrar i mitt stilla sinne om han är helt fläng i huvet som inte ser skillnad på en lök och en svamp.... Meeen, jag inser snart att han bara jävlas med mig och har köpt BÅDE en vitlök och en champinjon. Nu skrattar han förstås ännu mer och jag frågar om champinjonen ens gav utslag på vågen i affären?! Jodå, 0,98:- fick han betala för skämtet!!
Vid det här laget har jag skrattat så gott att mina stackars magmuskler gjorde sig påminda igen efter förra veckans gympa vilket inte var så kul sådär en kvart innan dagens pass. Men det gick bra i alla fall...

Jag skulle verkligen velat se minen på kassörskan när det kommer en snubbe och köper EN champinjon och EN  vitlök. Hon om nån måste ju tro att han inte visste vad som var vad.

                                                                                                 
           

Vad var det jag sa?

Skulle aldrig ha sagt nåt om mattan igår. Den har inte kommit idag heller....bitter!!! Håller tummarna för i morgon.
Men Grey´s började ju igår så då blev man ju på lite bättre humör. Men genast kom jag på att nästa vecka är jag inte hemma och kan se det. Undrar om man kan kolla på 5:an i Torvalla?!?

Nu ska jag ladda upp inför gympan.

Over and Out

Vet inte om det är någon bra idé

men jag skriver det i alla fall....I morgon ska vi få mattan inlagd!!!!
Fast egentligen tror jag det inte förrän jag ser det. Eller vad tror ni? Efter all otur vi haft med denna renovering blir jag inte längre förvånad över nåt...

Jag blev glad nyss då en vän hittat hit till min blogg. Alltid kul med nya läsare, speciellt såna som står en nära.
Pratade med en annan vän i telefon för en stund sedan och jag som förr alltid kunnat sitta och slösurra i timmar känner inte likadant längre. Fast det beror kanske till stor del på att vi inte har nån bärbar telefjunk inkopplad sedan vi städade ur "kontoret" inför renoveringen. Är ju inte så kul att stå fastklistrad vid diskbänken där vi har den fasta längre stunder än man faktiskt måste. Men det är klart, när jag tänker efter så är det ju ganska trevligt att surra bort en timme med någon man inte pratat med på länge och i och med att jag skriver det kommer jag på ett flertal som jag borde ringa. Hmm....inte bra det här. Den tekninska utvecklingen går frammåt medan den sociala biten blir sämre och sämre. Tänk er förr (läs: när jag var liten...) då kunde man fortfarande gå till grannen och få sig en kopp kaffe, man skickade handskrivna brev bara för att det var kul, surrade i telefonen då så morsan belv grågårig i förtid. Vykort, för att inte tala om dessa små glädjespridare om än att de bara innehöll några få rader... Idag då...hur ser det ut nu?!? Jo, ska man dricka kaffe med gannen är det bäst att boka upp det en vecka i förväg så att inget annat är planerat i kalendern och för att boka denna träff skickar man såklart ett SMS. Handskrivna brev existerar väl knappt idag för om man vill något skickar man ett SMS. Detsamma gäller surrandet i telefonen, nu sitter man och SMS:ar istället. Och sist men inte minst...skickas det lika mycket vykort från semestern numer? Nej, för man har ju telefonen med sig och kan skicka....ja ett SMS!!
Och själv ska jag inte sticka under stolen med att jag är bättre än nån annan för dagligdags har jag 3144 skickade SMS och 147 MMS. Och telefonen är 1,5 år gammal...snabbt uträknat ca 6 meddelanden om dagen!!
Sicka funderingar man har....


Nu ska jag sova, jag ringer i morgon!

RSS 2.0