Trött idag!

Hjälp mig analysera varför jag just kommit hem från jordens jobbigaste gympapass. Av alla de gånger jag varit iväg på detta pass har det aldrig varit så jobbigt. Det var som att benen inte ville bära och armarna blev utan syre för jag orkade knappt få dom ovan huvudet. Kämpade dock mig igenom allt, men det kändes som alla runt omkring stirrade på henne som inte orkade.
 Beror det på:
1 - att jag var på massage igår och höll på bli av med både skinkor och axlar på kuppen
2-  att Anja inte var kry inatt så jag satt med henne i fåtöljen till kl 03.30 och sov därefter i fåtöljen ett par timmar
3 - att jag har nån sorts förkylning i kroppen med kraftiga hostattacker titt som tätt

Ja, jag vet...det är en kombination av alla tre.

Som sagt, natten som var, var inte den roligaste av nätter. Anja som var så pigg igår på dagen, men när hon la sig kom ett väldtigt envist rossel och hälsade på. Det for upp och ner i luftvägarna och blev så tjockt till slut att hon nästan inte fick luft. Jag hade upp henne flera ggr för att ändra läge, försöka väcka henne så att hon skulle hosta lite, körde slemsug för att få henne att kräkas, inhalerade och körde pep-mask men inget ville fungera, var bara att sitta där med henne i famnen.
På morgonkvisten sms:ade jag E på blomaffären om nattens bravader och att jag skulle stanna hemma och sova idag. Men vid kvart i nio hade både Stefan och mamma hunnit ringa så då var det lika bra att kliva upp på riktigt....såååå jag for ner Åsa´s  och var där till två. Gjorde lite julgrupper, snittade blommor som kom från grossisten och hjälpte några kunder med vad de ville ha. Kul nu när det börjar bli lite rulle nu inför julen så det finns att göra.

Nu är klockan snart åtta och jag ska hoppa i duschen, fika lite och sedan sooova!! Stefans natt inatt om Anja inte sover....men det vet han inte om, än.

Tillägnat måstern!

Eftersom du bad om mms på Anja varje dag innan du for Down Under men tydligen inte lagt med 9:-/dag (som det kostar att ta emot mms i Austalien) i resbudgeten, får jag väl omtänksam som jag är, lägga ut en bild här då.
Schysst att skicka sms och väcka mig kvart över fem på morgonen va? Icke semestrande människor sover oftast då;-) Men du är förlåten....BARA DU KOMMER HEM SNART! Längtar faktiskt efter dig, sis! Har inte du nån hemlängtan? Snö, kyla, igenfrusna bilar (speciellt din kan jag säga) ljus, lussebak, julklappsrim mm mm. Behöver jag säga nåt mer för att du/ni ska börja sakna Sverige?

Vi har hållit på i två dagar nu för att få till nåt bra kort på Anja för förstoring ist för dagiskorten. Igår lyckades vi någotlunda....säger dig grytlock något? (Jag vet, något taskigt kanske men ack så effektivt)

Kramar från oss alla!
Förresten, vet du att mamma är avis på att jag har en genväg här för kommunikationen med dig.... Haha!!

Julklappar

Nu har jag återigen stått vid bänken och gjort klappar för fulla muggar. Har bara två-tre stycken kvar att slå in och tanken slår mig att vad ska jag göra sedan då, när den riktiga julstämningen kommer?? Elda ljus och dricka glögg bara eller?
Idag hade jag sådan lust att sätta upp julgardinerna i köket, men satte band på mig och väntar till advent.
Undrar om de har någon julstämning än i Australien? Knappast... Här har vi ju snö i alla fall, några cm. Så pass att brollan varit ute och plogat en vända idag.
Själv sov jag till 10, allt för at försöka sova bort hostan och frossan jag hade igårkväll. Frossan lyckades jag bota på detta sätt, men hostan sitter i. Denna vända av förkylning eller vad man ska kalla det var helt tvärtom mot vad den brukar vara... Hosta först sedan frossa/huvudvärk/snuva. Tog mig i alla fall ut på en promead med Anja och hennes ass. Hamnade hos mamma på lite fika. För övrigt har jag inte gjort mer än jag behövt, dvs plockat ur diskmaskinen och hängt lite tvätt.

Nu ska här ätas middag!

Lista

Ha, här kommer en lista till er, som läser!! Nu är det väl på tiden att jag får veta lite om er!! Det enda jag vet är ju att ni snittar på runt 30 st om dan!! OK, några vet jag ju vilka det är, mend det kanske rör sig om 10 st.
Ni behöver inte svara på alla frågor, men de ni känner att ni kan svara på.
Svara direkt i kommentarer bara!! Skulle bli väldigt glad om ni ville göra detta! Så behöver ni inte skriva så mycket sen, då vet jag ju vilka ni är i alla fall!! (Hittade denna hos Helena)

1. Vem är du?
2. Är vi kompisar?
3. Hur och när träffades vi?
4. Tycker du om mej?
5. Skulle du kunna krama mig?
6. Ge mig ett smeknamn och berätta varför du valde just det.
7. Beskriv mig med ett enda ord!
8. Vad var ditt första intryck av mig?
9. Är du fortfarande av samma åsikt?
10. Vad påminner dig om mig?
11. Om du skulle kunna ge mig vad som helst, vad skulle det då vara?
12. Hur bra känner du mig?
13. När sågs vi senast?
14. Tänker du sätta den här listan i din egen blogg för att få veta vad jag tycker om dig?

Fy sjutton för tippar!

I ett svagt ögonblick lät jag en vän sätta tippar på mina naglar. Tänkte först bara hon skulle få peta lite, fila och måla meeen, så tänkte jag; Äh, va f-n let´s try! Det var ett väldans bestyr innan det var klart och nog blev de lite långa för min smak men men. Vande mig ganska bra ändå, fast en tumnagel rök i morse när jag tog på min mina knästrumpor. Gjorde inte alls ont. Värre var det nu i eftermiddag när jag skulle stänga garageporten. Det var lite trångt mellan bilen och porten så jag kunde inte nå handtaget riktigt, men om jag är förstiktig kan jag ju ta tag i glipan som blir i viket på porten när den inte är helt nere. Vad händer?? Jo jag fastnar förstås med två av naglarna!!! Den ena sprätter av direkt medan den andra bara spricker och går av lite. Gissa om det gjorde ont...vad jag vrålade!! Ner med fingret i snön men insåg ganska snabbt att det var ju inte brännt mig jag gjort. Jag blev rakt yr i bollen av smärtan och var rädd att min egna nagel hade lossnat där under. Nu är i alla fall alla löshistorier borta och jag har så ont i min långfingertopp att jag inte vill nudda nåt, hur lätt det nu är....



Och en sak till....eller två:
1: Varför har inte landstinget kanal5 i sitt utbud?
2: Varför går det inte se Grey´s på web-tv?

Höna

Idag har jag varit och visat opp höna för farbror doktorn. Och som alla kvinnor vet så är det ju inte den mest bekväma situation att vara i. Och inte heller den mest bekväma stol heller. Nä fy. En manlig doktor var det också. Hur tänker en man som specialiserar sig på just kvinnors ädlare delar? Ja jag vet, det är bara ett yrke, men man (jag) tycker ändå att män kan väl bli urologer och kvinnor gynekologer? Men men, det är ju egentligen bara deras yrke.
Men hur som helst var denna man en väldigt bra höndoktor. Jag kände mig värdig där jag låg, vilket jag inte har för vana att göra när man ligger där och blottar sig. Skönt ändå att undersökningen gick fort och smärtfritt....nästintill...


Ullared

Hemma igen efter helgens lilla utflykt på dryga 200 mil. Vilken upplevelse. Helt absurt egentligen denna köphysteri, denna kö och framförallt priserna. Hur man kan hålla sådana priser är ju egentligen självklart eftersom där är sådan genomströmning på kunder. Men hur kan det ha blivit så stort? Mina reskamrater såg ett foto på ett fik, vilket visade GeKås för väldigt länge sedan, då det bara var ett vanligt hus. Men redan då ringlade kön sig lååång utanför.  Och så än idag...

Vi började vår resa på torsdag eftermiddag. Ett första stopp på Time för inhandling av lite förtäring att ha efter vägen. Rullade vägen fram över Bräcke, Ånge, Sveg och Mora till Filipstad där vi hämtade upp den 4:e sällskapet. Vi sov även över där och åkte vidare på fredag morgon. Jösses vad roligt vi hade i bilen. Skrattade och sjöng om vartannat ända tills vindrutetorkarna pajade....tur som en tok att det i alla fall hade slutat regna då! De hade iochförsig verkligen inte gått snabbt innan de kastade in handduken på riktigt heller, men det var bara en särking som hade gått och det fixade vi ju lite lätt.  Sedan pajade dom igen och gen och igen också. Sååå det var nog nåt annat problem som låg bakom det hela.
Gick ganska bra ändå. Var lite problem bara att torka av rutan med servetter ibland. Svårt att nå ända upp på rutan på en caravellebuss... Jag dokumenterade och skrattade innifrån, de andra försökte torka och skrattade på utsidan!

In på Gekås bar det så fort vi checkan i i husvagnen vi hyrde på campingen. Ingen kö  då i alla fall, men jisses vilket varuhus!!! Jag och Ulrika försökte göra ett system om hure vi skulle gå mellan hyllorna, men vi höll nog bara det fram till herravdelningen. Mycket fina kläder till herrar fanns och billigt var det. Slänge med ett par jeans till brollan också för 149:-  De passade bra. Kläderna jag köpte till Stefan; Jeans, skjorta, t-shirt, polotröja och huvjacka för ca 500:- totalt vet jag ännu inte om de passar eftersom han inte verkar vilja göra min vilja till lags genom att prova dem.
Hann en vända på damsidan med innan det ropades ut i högtalarna att meckat skulle stängas för dagen och man skulle bege sig mot de 60 utgångskassorna. Där var det kö!! Undrar hur länge personalen har arbetstid efter stängning?
Köpte med oss en sallad som vi åt i husvagnen, drack ett par glas vin Av de fyra(!) dunkarna vi hade släpat med oss. Jag köpte en som jag tänkte vi kunde dela på och precis lika tänkte de andra. Tre var tillochmed av samma sort!! Kan säga att det bara var en som var tomigår när vi packade oss hemmåt igen.
Surrade lite och kollade på slutet av IDOL, utan ljud. Ringde receptionen men de kunde inte göra nåt så efter att U pratat med några danskar om huruvida de hade ljud på 4:an eller inte gjorde hon en ny kanalsökning och kunde vi höra dem skönsjunga. Gick till servicehuset och duschade, bäddade, surrade lite till och vips var klockan halv två.

Lördag: Klockan ringde halvåtta. GeKås öppnade 7.00 men så tidigt ville vi inte vara uppe. Strömmen i husvagnen gick och vi kontaktade än en gång receptionen, ville ju ha ljus och värme när vi kom tillbaka på em. Ca 9.15 närmade vi oss meckat igen och någon fällde en kommentar om att det hela var ju som ett litet köpcentrum ju!!! * Öhhh, ja. Säger inget mer om det, men vi skattade gott åt det då och efteråt! Kön ringlade sig utanför i flera hundratals meter och man verkade tillämpa en-ut-en-in-metoden för attans vad sakta det gick . Vi ställde oss inte i den kön utan kikade lite i butikerna runt omkring till efter lunch. F-n det spöregnade ju och där stod folk som drypande våta byrackor! Jag införskaffade mig ett paraply att skydda mig med när jag gick mellan affärerna, men behövde bara använda det en gång för sedan slutade de. Var säkert för att jag hade köpt det... Till slut gick det att ta sig in utan att köa och vi gjorde som på fredagen, stannade tills de ropade i högtalarna innan vi begav oss till bilen med alla kassar. Blev några st kan jag ju säga. Hittade ett ställe med kinamat och gud så gott det var med mat då. Var verkligen hungriga...
Väl tillbaka i husvagnen var strömmen fixad så vi kröp upp i den nedbäddade köksdelen med varsitt glas vin och kikade på Stjärnor på is. Kollade även in U som mannekängade med alla sina inköp, inkl det par thights med pälskant längst ner och vars gren var lika lång som själva benen. Att de var snedsydda i benen också gav bara en extra touch på det hela! Herre mina dagar vad vi garvade åt dessa, tyvärr är inte jag en av dem som förevigade detta par med kamera, men det skedde vill jag lova!! Måste jag säga att hon lämnade tillbaka dessa igår?
Kom isäng lite tidigare denna kväll för vi skulle ju upp tidigt igår igen. Jag och U for på lite mera shopping medan de andra änglarna städade ur vagnen inför besiktningen. Denna dag vär inte fullt lika kul inne på GeKås eftersom vi var där vid öppning. Vi krockade mest med kundvagnen och blev irriterade på alla som inte visade nån hänsyn utan bara skulle fram först i gångarna. Jag fick till en halv kasse till, U lite mer än så och halv ett hade vi gjort klart meckat för denna gång. (Fast jag är inte så säker att jag kommer återvända heller, inte på ganska länge i alla fall)
Rullade norrut med våra trasiga vindrutetorkade och var framme i Filipstad vid 7-snåret tror jag. Vi tog endel pauser serdu, för både kaffe, kissning och mat.
Bestämde oss för att åka vidare hemmåt under natten dels för mängden trafik, dels för torkarnas icke vara. Det var tack och lov fruset så inget skvätte. Stannade i alla fall till på en pizzeria och fick en skål vatten och lite servetter för att tvätta rutan igen...för macken hade stängt kl 18.00 på den där orten som jag inte kommer ihåg vad den hette.
Turades om att köra under kvällen/natten och halv fem i morse stupade jag isäng hemma. Min säng. Underbara sköna mjuka varma säng!!!

Har sedan ägnat dagen till att slå in julklappar. Den kan få komma nu. Julen alltså. Har bara ett par klappar kvar att fixa nu....


*En annan fundering som kom fram under denna resa var att GPS:en var så bra, den förklarade så bra med rösten att även blinda skulle kunna använda den......(OOOPS, det var visst jag det!)

Roadtrip

Ett snabbt inlägg från mobilen då. Är i skrivande stund i Filipstad där vi slaggat inatt. Bilfärden gick bra med tre trallande jäntor i en caravellebuss. Vi såg ett djur en gång. Efter 45an. Det var ingen räv så vi kom fram till att det var ett vårtsvin! Ja jag vet, sanningen i det kanske inte är hundra procent, men det låter mycket fränare än vildsvin så om vi säger att det är en Pumba så är det så! I Mora åkte vi vilse pga gpsen. Tack och lov tog V oss lätt ur den fällan. V hittar alltså bättre än gps!

10 år idag!

Tänk vad tiden går. 10 år har vi hängt ihop nu och fler år ska det väl bli, hoppas jag. Dagen till ära tog jag fram oxfilébiten vi hade i frysen och gjorde morbrors (och Birgittas) potatiskaka* till den. Å lite vitlöksspetsad pepparsås. Och sockerärtor och kaninmat. (Under min tid som grillbiträde hade jag en kund som absolut inte ville ha nån kaninmat på sin hamburgare, dvs sallad...) Till det serverades ett glas Bob´s apelsinsaft!! Haha... Stefan undrade om vi inte skulle dricka vin då det stod en vindunk på bänken men den ska jag ju ha med mig i morgon! Han får oxfilé i matlådan i morgon som kompensation för vinet....

Lars Potatiskaka
Smördeg
Creme bonjour vitlök
Pressad potatis
ev lite riven smakrik ost
uppvispat ägg att pensla med

Bred rejält med ost på utkavlad smördeg. Fördela nykokt pressad potatis ovanpå blandat med den eventuella rivna osten.
Rulla ihop  som en rulltårta och pensla skarven med ägg. Pensla även ovanpå.
Grädda i ugnen 200-225° i en kvart tjugo minuter. Skär upp och servera till en köttbit och en god sås!
"Jättegott"

Sällskapsspel, en dunk pratvin, tandborste och visakort. Behöver man nåt mer i Ullared?


Bowling, restaurang och Lapp i pannan

Tiden går fort när man har roligt. Helgen är redan slut.
Lördagen började med att vi sov lite för länge och det resulterade i att Stefan blev försenad med sitt extraljusmontage och det gjorde ju som väntat att vi inte kom iväg riktigt när vi (läs jag) hade tänkt oss. Nästan en timme försenad brassade vi mot La Stada med ett evigt gnatande om detta vägsalt man har kommit på ska ligga på vägen. Ja, det är inte bara Stefan som gruffar om det, lika mycket jag (som häromdagen fick köra 4 mil utan spolarvätskta....) Väl i stan blev det en snabbis på McDonalds då vi kände att vi inte skulle klara oss till runt åtta-tiden utan påfyllning. Sedan bar det av mot Torvalla och morbrors där vi parkerade bilen, fick oss en drink och sedan hämtades av Erika. Silverpilen tog oss raskt mot stan och Karins lägenhet där jag hämtade ett par skor och sedan hämtade vi Maria hemma hos sig. Här misstog sig dock Stefan lite och tog med packningen in, men vi skulle ju slagga hos Erika och Erik. Ja, dom heter faktiskt så, trots att chansen torde vara ganska liten att hitta en partner med nästan samma namn. In fram och tillbaka på visit hos Maria innan Silverpilen rullade vidare hem till sitt garage. Surrade där med en cider medan Erika fräshade upp sig lite. Velade fram och tillbaka på om vi skulle ta en taxi eller gå till bowlingen, men det blev en promenad i halkan, tur det inte var så långt.
Bowlingen gick väldigt bra. Jag tog sistaplatsen med bravur och det utan konkurrens!! Det ni! Erik däremot hamnade av någon konstig anledning på nån topplista för dagen med sina poäng. Var rädd att det skulle stiga honom åt huvet men det blev nog fullt ändå av allt han stoppade dit när vi senare satt till bords på Dahlwinnes. Guuud så god mat vi åt!
Ostgatinerat vitlöksbröd med aioli. Tournedoe med grönpepparsås/ChateauBriand med tryffelsås. Chokladtårta/after8-parfait. Vin till mig, cider till guben och sedan slank det ner en drink på det. I alla fall hos oss tjejer...
 En honeymoon till stackars maria som var solo ikväll, hm... Erikas röda skapelse kom jag inte ihåg vad den hette och min lilla gröna cocktail hette typ Melonchrush eller nåt. Goda var dom i alla fall.
 Maria på Honneymoon!

Blev kvar på Dahlvinnies till efter tio nån gång, nä, vi behövde inte diska, sedan bar det av hemmåt igen där vi spelade Shlagerspelet, sippade lite på diverse drycker och lekte Lapp i pannan. Detta är då för dom som inte är så allmänbildade en sorts frågelek där man får en lapp i pannan med ett namn på. Kan vara en kändis, familjär kändis, seriefigur el liknande och man vet inte själv vad som står. Sedan får man genom ja- och nejfrågor lista ut vem man är. Får man ett nej går turen vidare. Riktigt kul lek där man skrattar gott åt andras ovetande.
Här har vi Viktoria Silverstedt
Papi Raul
Och självaste  MacGyver i egen hög person, fast här är långt ifrån att veta det själv!
De andra två har jag tyvärr inte på kort men kan säga att bland annat var  Michael Schumacher och Anders Bagge med ikväll...
Nu väntar en liten tjej på att få fixas i ordning för kvällen.
På återseende!

Sådär ja

Nu har jag lämnat mitt eget barn till sin assistent i Bispgården och väntar nu på 3 andra. Ska vara barnvakt åt grabbarna grus ikväll medan deras föräldrar är på middag på Lergodset. Med grabbarna grus menar jag då mina 3 kusiner som är mellan 7 och 13 år. Lär väl bli film-kväll antar jag. Har laddat med micropopcorn och hallonsoda!

Mätt är jag också. Blev kött i skivor, pompa och kantarellsås till middag. Och sallad förstås. Gott värre. Och vad roligt var, var att Stefan åt av såsen och tyckte tillochmed at jag skulle spara den lilla slatt som blev kvar i skålen. Kan tillägga att jag inte tala om att det var kantarellsås han åt....

I morgon åker vi mot LaStada Östersund mitt på dan. Ska uträtta nåt ärende först och sedan blir det bowling kl 18.00 Bord har vi bokat på Dahlwinnie till 19.30 sedan får vi väl se var kvällen avslutas. Varken jag eller Stefan är ju speciellt mycket för krogrundor, men man vet ju aldrig... Ligger kvar i stan tills på söndag då det är dags att åka hemöver igen för att hämta Anja på eftermiddagen/kvällen. Får försöka hinna med att fira lite Fars Dag då med.

Anja har fått sin hiss färdiginstallerad nu också, om jag inte skrivit om det tidigare. Så nu kan vi åka upp och ner bäst vi vill. Men det går ju fortfarande tjogosjutton gånger fortare att ta trappen, så att latåka hissen blir det inte av. Inte ens för matkassarna från affären för man måste hålla in upp/ned-knappen undder hela färden. Vi får se det som att vi sparar på våra kroppar... För hur det än är så blir hon ju inte lättare våran lilla tjej.

Nu ska jag ta och bädda Anjas säng och sedan vattna mina stackars blommor. Se till och med Stefan tyckte att en av Orkidéerna i vardagsrummet såg ledsen ut.

Ha en trevlig helg nu för det ska jag ha!

Shit

Vad mycket roligare det är att blogga  när man får kommentarer.... Återkommer ikväll med ett inlägg, för nu ska jag skjutsa dotra till Bispgården!

På återseende!

Och nu känns det ännu bättre

efter att ha tagit ut sig rejält på gympan. Funderar lite lätt på att testa en måndagsgympa också, eftersom jag inte kan gå nästa torsdag.
Jag undrar jag om det verkligen är denna gympa en gång/v som gjort att dryga 3 kilo förintats från mig den senaste månaden? Hur blir det då om jag går två ggr/v??  Näää, för överambitiöst...

Nu ska jag ta mig en kopp te och lösa lite bloggar inna det är dags att krypa ner under täcket.

Tack och godnatt!!

Tänk vad lite som behövs

för att göra en på bättre humör. I detta fall en resa till Ullared med min frisör och min fotterapeut Haha!!! Hur jag hamnade med på den svängen det vette smeén men jag fick ett sms igår som löd "....finns en plats kvar i bil och husvagn, först till kvar är det som gäller..." Så visst hakar jag på. Åker på torsdageftermiddag och blir borta över helgen.
Gäller bara nu att skriva ned en liiiiten shoppinglista. Julklappar ska i alla fall inhandlas.....och kanske lite till med!

Stefan var väl inte så där jättelycklig över detta men jag säger som så, att om han ev ska ha en skoter i vinter kan jag väl jag få åka bort en helg!! Håller ni inte med?

Just nu sitter jag och dricker en mellanmålsgryck från Elovena. Riktigt goda faktiskt. Jag är ju tocken dära Buzzador och igår kom det med postenlastbil en frigolitlåda innehållande 12 mellanmålsdrycker. Havtorn/aprikos och Skogsbär. Som Buzzador ska man ju "marknadsföra" produkten för så många som möjligoch nu blir det ju ett trettiotal i en smack!!

Ska nog hämta posten nu, för jag väntar ju på tösabitens dagisfoton. Undrar just när de behagar komma!! 

Läget är detsamma

Jag har ingen lust att skriva här. Vet inte vad jag ska skriva om. Men det kanske inte behöver vara så märkvärdigt. Jag sa ju en gång i tiden att har man skaffat sig en blogg får man hålla den vid liv. Jag är nästintill beredd att ta tillbaka det. Har kännt nu i flera kvällar att 'nu måste jag blogga.......eller...nä'

Vet inte varför men jag känner mig lite down. Ingen gnista till nånting liksom. Trots positiva resultat på diabeteskollen igår. Trots vår stundande helg med bowling och restaurangbesök med kusinerna i stan. Trots min underbara sambo som i stort sett städat hela huset de senaste dagarna. Men men, det lär väl vända snart hoppas jag. Höstdepp?!?!
Hoppas jag får sova inatt, men det är väl att inte att lita på när tjejen är rosslig och hostar en massa... Hon sover i pappas famn just nu och jag hoppas hon får vara kvar där ett tag till.

Lika bra att gå och lägga sig!!

RSS 2.0