Ett middagstips

Idag testade jag ett nytt recept som jag varit sugen på att prova ett bra tag. Grillad biff med matig avocadosallad. Fanns i senaste numret av Allt om mat...

Till 4 personer:

4 skivor utskuren biffá 150 g
1 msk rödvinsvinäger
1 msk honung
3 msk soya
½ tsk nymalen svartpeppar
1 tsk salt

Sallad:
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 krm nymalen svartpeppar
½ tsk salt
3 msk rostad lök
4 mogna avocado
250 g körsbärstomater (1 ask)
1 paket bacon
250 g romansallad
1 ask machéesallad (80g)

Blanda vinäger honung, soya och peppar och pensla på köttskivorna. Låt ligga framme i 30 minuter innan du grillar det.
Salta köttet efter grillning.
Strimla bacon och knaperstek det. Låt rinna av på hushållspapper.
Skala och kärna ur avocadon och tärna den grovt. Blanda olja, vinäger, salt, peppar och rostad lök.
Vänd ner avocado, bacon, tomater och sallad.
Grilla köttet (ute eller i grillpanna) och servera med avocadosalladen.

Me like!! Tyvärr inte minman då.... Men han fick balsamrostad färskpotatis blandat med morötter, gräslök och pinjenötter. Gott det med. (olivolja, salt, balsamvinäger och lite vitlök)
Vi bjöd Stefans bror på mat också, och även där blev magen glad!!



Efterlysning

Nog för att vi har det rörigt i våra förråd, men detta går över mitt förstånd!
Vi har 2 riktiga förråd, eller ja, ett riktigt och en urröjd bastu. Utöver det har vi ett "hobbyrum" och alla dessa tre är överfylld med grejor. (Hmm....rensade vi inte ganska rejält för typ ett år sedan?!?) Det mesta är dock mindre prylar och kartonger, men där ryms även en barnvagn och en spjälsäng någonstans! Problemet nu är att det ska finnas en till bilbarnstol också, precis lika som den vi har. Häromdagen skulle vi montera den i dagisfrökens bil inför gårdagens utflykt men döm om vår förvåning när den inte låg där i bastun som jag och Stefan trodde... Hur kan en bilbarnstol försvinna på detta vis? Någon måste ju ha lånat den, men VEM? Nån som känner sig vid att de lånat en svart-röd Britax-stol?
Hjälp!!

Det talas om uppdatering...

....men jag har ju fullt upp med att vara FRU! Och vet ni? Det känns riktigt bra!!
Men det är klart jag slita mig en stund från det och ägna mig åt mina kära läsare på bloggen!

För det första, hur stor är sannolikheten att man ett år i förväg väljer ut den varmaste dagen i maj 2009 och typ den enda utan blåst? Ganska bra gjort va? Hade nog att göra med att jag införskaffat 3 olika sjalar att ha över klänningen om det blev kyligt. Men hade jag inte haft någon alls så lär det ju ha blåst småspik och ösregnat. Så nu har jag tre sjalar i olika material och färg. Alla lila dock, men olika toner... Kanske man får användning av någon av dem en dag, vem vet?

Dagen började i alla fall med att vi vaknade av att Anja låg i sin säng och skrattade....ganska trevligt sätt att vakna på sin bröllopsdag! Fast jag blev allt lite besviken när jag insåg att jag inte hade minsta lilla fjäril i magen =( och inte kom det några nämvärda senare heller...
Efter dusch och plock och sök en stund på morgonen kom skjutsen som körde mig, tärnan och fotografen till frissan.

  

Nästan 4 timmar senare hade de fått någorlunda ordning på både tryne och kalufs och pappa och min blivande kom och hämtade mig.

 

Iväg det bar till kyrkan och dess närområde för en timmes fotografering i solgasset. Det var ju inte det mest exemplariska vädret att fota i, tyvärr, för det blir ju så mycket skuggor i solskenet. Och blev det inte skuggor, ja då stod man ju och kisade mot solen istället. Hmm...
         

Sedan stod vi där, sida vid sida och lyssnade på klockringningen. -Du får hålla takten!  var det sista Stefan som ogift.
Dörrarna öppnades och vi tog sikte på altaret till tonerna av Änglagård. Jag kände hur det pirrade till lite i ansiktet när allas blickar var vända mot oss och jag kan inte påstå att jag hörde så mycket av musiken just då.
Vigselakten gick fort och smärtfritt. Både jag och Stefan sa JA (trots att inte många hörde Stefans i mina öron kraftfulla svar) och vi blev man och hustru. Emil sjöng de låtar vi valt ut: "Det är hon" och "Du behöver aldrig mer vara rädd" och Lennart kompade. Plötsligt var allt över... Vi tågade ut till Lennarts tolkning av Concerning Hobbits på flygeln, såå fint!



Utanför kyrkan väntade en svart Cadillac, vilken var utrustad med en stor röd ros jämte två glas och en flaska skumpa i baksätet. Detta var verkligen pricket över i:et och det var skönt med en stunds avkoppling på tu man hand innan vi anlände till festlokalen.



Kvällen fortlöpte med god mat, en del tokigheter/spex och bra musik. Vi hade valt ut de bästa tänkbara som toastmasters och de gjorde verkligen ett toppenjobb! Jag kan nog utan att ljuga säga att alla hade toppenkul. Bandet 5 pojkar fick igång de flesta och vi dansade till långt inpå natten. Klockan var 03.00 när vi låste dörren och åkte hemmåt. Uppe i varv som vi var satte vi oss nere i hallen där det alltid är svalt och öppnade presenterna vi fått. Detta var helt otroligt...som alla hade kostat på! Tack alla!

Nu är det över... Eller: Nu börjar det....




RSS 2.0