Jag vet det var läänge sedan nu

Jag ursäktar mig med att det inte hänt något på sistone värt att skriva om. Men när jag tänker efter så har det ju faktiskt varit jul sedan jag skrev sist. Och förutom det traditionella julfirandet på julafton hade vi en riktigt skojig juldag med samma cirkus (läs gäster) nere hos mor och far. Ja så när som på två pojkvänner då som tillkom dag två. Cirkusen består av mormor och morfar, Karin (ja inte syran då, hon är ju självskriven) morbror med fru och deras två numer utflugna döttrar. Vi var således 14 och 16 personer i mammas inte allt för stora kök och vardagsrum. Varmt var det. Och skojigt. Och stojigt. Julklapparna fick förvaras i ett rum vid sidan av för annars hade vi inte ens kommit fram till bordet där vi skulle sitta och äta. Snäll hade jag varit också som det verkade. I pakteten gömde sig presentkort på kläder och lampor, duntofflor, 2 parfymer, duschcreme och smörj (undrar om jag luktade så illa innan?), Crocssandaler från Australien och en snöskyffel. Med mera, med mera.
Juldagen slapp vi julmaten och blev bjuden på trerätters. Renröra i tunnbröd, Kycklingfilé m Chevresås och potatisgratäng och till sist körsbärspaj med vaniljglass. Det var så man åt ille sej, som bror min skulle ha uttryckt det. Och gjorde nog också vill jag minnas!
På juldagen leker vi alltid julklappsleken, ni vet den där alla har ett paket med sig och sen spelar man med tärning och nallar paket av varandra. I år var temat sex och samlevnad....kan ju direkt säga att det inte var jag som bestämde ämnet. Lyckades i alla fall roffa åt mig två små skumpaflaskor och ett par godistrosor. Det sistnämda hamnade på något konstigt vis i en av assistenternas julklapp från lotsen....hihi! Kommer nog till användning där såsom skumpan hos oss i morgon!

Idag var jag och Stefan till Torgnys i Kälarne och skaffade oss en ny tv. Efter båd länge och väl bestämde vi oss, gjorde klart och betalade och jag gick ut för att backa bilen till dörren för att lasta vårt nyfördärv. Stefan gav mig hans nyckel och jag hade min egen i fickan. Döm om min förvåning när ingen av dosorna till larmet/centrallåset fungerade. Fick alltså inte upp bilen och jag tänkte att om jag låser upp med nyckel går ju larmet.Går tillbaka till Stefan som blir lika förundrad han, men som också låser upp emd nyckel varvid, ja precis, larmet går. Högt och ljudligt där på parkeringen. Och givetvis går det inte att stänga av. Skojigt värre! Not....
Larmet tjuter vidare, tystnar efter en stund men går igång lika fort igen när man rörde nåt. Bilen gick att starta....fortfarande med larmet tjutande. Hursomhelst, säljaren i butiken blir väldigt engagerad och hjälper till att kontaka nån som möjligtvis har någon kunskap om larmen på Cheva. Tur som en tok att det var idag det hände och inte i morgon, det var nog att få tag på folk idag vill jag lova. Till slut får Stefan tag på sin klasskamrat J från gymnasiet som numer jobbar med reservdelar på Bilcenter i stan. Han i sin tur får tag på verkmästaren som får nåt att bita i. Detta var verkligen inte ett vanligt problem, speciellt som originalmonterat larm var väldigt ovanligt på denna bil. Efter kanske en timmes läsande av elscheman och instruktionsböcker kommer de dock fram till att det nog är säkringen till stolsvärmen eller nån liten lampa som slog ut larmet. Tydligen var det mesta ihopkopplat med det mesta bland kablarna i den där bilen. Nån åkte på macken och fick tag på en ny säkring. Larmet tystnade och vi kunde lasta tv:n och åka hem. Nu kvarstår bara gåtan om varför säkringen gick...


Livet är hårt

när man blir brädad av en skoter. Eller?
Guben har nu äntligen sålt Volvon och skaffat sig en skoter istället. En Lynx enduro 600 -04 Jag vet att det finn dom som anser att detta är allt annat än en skoter, men det må så vara då. Ser ut som en i mina ögon i alla fall och herrn verkar nöjd med sitt köp.
Han drog nyss iväg på en premiärtur runtomkring här i faggorna, man troligtvis kan han knappt bärga sig tills det blir helg och han kan göra en längre tur. Nån som vet hur vädret ska bli till helgen? Kallt hoppas jag;-) Nädå, jag får nog stå ut med att vara utan honom lite nu så här i början...nyhetens behag heter det väl? Hoppas jag!
Han sa igår att jag får låna den när jag vill på dagarna för den var då så lättkörd så! Jag har mina aningar om varför han plötsligt blir så givmild.....jo för jag har ju inget förarbevis på skoter. Hade jag varit född några månader tidigare hade jag fått köra på B-körkotet men icke sa nicke. Åsrskiftet innan jag fyllde 18 togs denna förmån bort och jag har ännu inte lyckats skaffa det heller. Börjar nog bli dags verkar det som. Kostar??

I väntan på annat

skriver jag väl ett inläg då. Var ju som vanlig ett tag sedan. Men jag ser på statistiken att ni är in och kollar om jag skrivit nåt nytt. Det är ju kul!
Sitter nu och matar Anja. Har själv malt i mig en avocado med salt och peppar på som förrätt, men vet ännu inte vad jag ska laga för middag. Förslag? I  kylen finnsa det falukorv och risgrynsgröt och inget av det känns speciellt lockande på en fredag. Sedan att jag har frysen full är ju en annan femma, men det kanske jag skulle ha tänkt på imorse. Jaja, jag/vi lär ju inte svälta direkt, vi har ju båda revserver att ta av om det kniper;-)

Hänt annars då? Nää, inget särskilt. En massa frusna vatendroppar ligger här ute på gården i en hög. En väldigt stor sådan.....framförallt bred! Vet inte när vi hade så mycket snö i dec senast. Men fint är det. Så vackert med snö i träden...våra tre tallar på framsidan rent av dingar av snö och inatt när jag var upp på toa var det nära att jag tog fram kameran. Det är likom värt att förevigas. Men kanske väntar till någon dag med solsken så blir det ännu finare bilder.

Lucia är i antågande och vi har bjudit ner mormor och morfar på lussefika i morgon. Var på dagis och kikade på deras tåg igår, men Anja lyckades kräkas mitt i och fick avbrtya sitt lussande. Därför tänkte vi fira hemma i morgon så hon får ta på sig linnet igen och vin kanske hinner få nåt fint kort på lilla fröken luciatärna! (varför välja när man kan vara lite av allt?)

Vi längtar efter moster också! Men nu är det ju bara en vecka kvar. Hoppas hon kommer hem helskinnad bara, efter alla äventyr hon varit ute på. Snorklat bland hajar, vandrat bland varaner, simmat med delfiner och nu senast hoppat fallskärm!!! Måste vara en helt annan människa vi får hem nästa lördag, för den hära känner inte jag till! Matcha pepparkakorna på krusfatet lär hon ju också göra efter denna sista vecka på malaysias stränder!

Gääääääsp! Trött är jag efter två stöknätter och två skapligt hektiska dagar på Åsa´s. Speciellt gårdagen då halva blomleveransen rasade av lastbilen rakt ner i snön. Snacka om oreda och ilska innan vi tagit räått på det föret!!

Nä nu ringde han jag delar tidningen med (dåligt exempel eftersom vi inte har nån, men säg tv:n då) och det verkar bli en tv-middag med hemmagjorda hamburgare ikväll! Låter som en lättsam måltid för mig och min trötta knopp (och kropp)
Kan ni tänka er att avslutningen på gympan igår var allt annat än lättsam. Helt nya styrkeövningar men mageryggövningar och gummiband. Kul? Javisst...då. Men definitivt inte idag!

Hur ska detta gå?

Eftersom vi har en barnfri helg tänkte vi i fredags att vi skulle passa på att hälsa på några vänner. Valde ut de med en liiiten bäbis och en stoooor hund. Jag tänkte Stefan skulle få "snusa" lite på grabben så han skulle bli sugen på smått;-)
Men vad händer?!? Jo, han vill hellre skaffa en hund!!
Hur ska jag bära mig åt nu?


Såja

Nu är biskvipralinerna chokladdoppade. Ooooch en laddning ischoklad står på balkongen för stelning.

Nu är det nedräkning till Grey´s som gäller!

Kakor

har jag bakat idag. Blev 54 chokladbiskvier, 52 bondkakor och ca 25 succékakor.
Och kan ni tänka er, jag brände inte en enda plåt. Fast det var nära ett par gånger och då går det inte fortare av att spärren till ugnsluckan är trasig så man måste ha en kniv till hands för att kunna öppna...

Succékakorna var Anja med och bakade så de har alla en ganska spännande form. Allt annat än runda. Men det är inte så lätt att få till lagomt stora klickar när man heter Anja. Goda blev dom i alla fall och det är väl huvudsaken.
Men vad jag ska skylla storleken på chokladbiskvierna på, ja det vete smen.... Bottnarna ville liksom inte flyta ut så mina 54 biskvier är inte större än cholkadpraliner. Suck...har inte doppat dem än, är det enda som återstår av dagens bak. Men hur huun ska man hålla i en sån liten makapär utan att stoppa hela fingertopparna i smeten?

Bondkakorna blev i alla fall bra!

Snart tillbaka...tror jag

(Hmm, det här skrev jag på tisdagkväll, men det har tydligen inte lagts ut på bloggen...)

Återigen har jag hamnat i en bloggsvacka där jag inte finner någon som helst inspiration till att skriva. Men det brukar ju vända så småningom.

Helgen rusade på i galopp och nu är det redan tisdag.
Fredagen tillbringades på Åsa´s där jag gjorde dörrkransar och tulpanbuketter. Skoj! Gjorde en dörrkrans åt min egen dörr också, men den hänger inte så bra. Måste fixa en spik.
I lördags tog jag med mig Anja ner på byn och gjorde den osäker tillsammans med mamma. Pappa hakade också på ett tag och vi fikade på Brödbiten. Sedan blev dotra kvar på byn för hon skulle sova där. Jag och Stefan var iväg på en väldigt trevlig adventsfest i Gullbacken och jag var inte hemma förrän 03.00 PIP på söndag morgon. Trötsamt men kul! Attans bara att Hanna klådde mig i Singstar.... Skyller på mina vinpåverkade stämband. Idag skulle jag klara av henne ;-) Haha!! Om jag bara hade ett singstar vill säga! Tomten....läser du min blogg?

Söndagen då. Jag vad säger man? Trött, är väl en bra början. Och ett bra slut också för jag blir aldrig annat än trött efter en partykväll. Men det är nog det. Pallrade mig ner till mor och far mitt på dagen men låg där och slötittade på tv till halvtre innan jag och Anja begav oss hemmåt för att ställa i ordning lite mat. Senare packade familjen Skogelid/Axelsson ihop sig och drog iväg på julskyltningen! Ingenting att se och dessutom blötsnöade det hela tiden så jag hade lika gärna kunnat vara hemma. Meeen....jag fick ju faktiskt följa med J på cetrum och barnens dansavslutning. Street- och showdans med 90 barn mellan 5 och 15 år. Herre Jesus vad dom var duktiga bara efter de10 ggr de övat under hösten. Kul!! Hoppas det blir en fortsättning på detta!

Måndag igår och då gorde jag mitt bästa för att hitta igen vårt hem! Blev inte så mycket gjort i helgen så det var behövligt med en städdag. Sydde en duk till matbordet som numer agerar databord också. Det blev juligt och bra med en röd duk där som täcker den stygga bordsskivan.

Tisdagen som även den snart har gått har jag tilbringat i stan men svägerskan. Roligt och trevligt  var det, händer ju inte alltför ofta att vi umgås på det viset. Införskaffade ett par leggings, en skjorta, ljusslinga till balkongen, strumpbyxor till Anja och lite småkrafs som det alltid blir. Gjorde köttfärspiroger med filodeg när jag kom hem och nu sitter jag här.... Har just gjort klart månadens tidrapporter som ska lämnas in i morgon.

Nä...ett glas julmust och en pepparkaka kanske?

RSS 2.0